OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η απάντηση του ΜΤΣ για το Βοήθημα Οικογενειακής-Επαγγελματικής Αυτοτέλειας.

13/04/2011 - 07:21
Share on FacebookShare on Twitter

Το ΜΤΣ ανακοινώνει, μετά την συνάντηση μεγάλου αριθμού μερισματούχων του, οι οποίοι ζήτησαν ενημέρωση από τον Πρόεδρο αυτού στις 23-03-2011 για το θέμα του Βοηθήματος Οικογενειακής – Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) , τα παρακάτω:

1. Η δημιουργία ανεξάρτητου λογαριασμού του Βοηθήματος Οικογενειακής – Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ), ήδη ευρίσκεται σε μελέτη και επεξεργασία και θα εισαχθεί ως θέμα προς έγκριση σε επόμενη συνεδρίαση του ∆Σ/ΜΤΣ.

2. Υποβλήθηκε έγγραφο αίτημα και στα δύο Υπουργεία (ΥΠΕΘΑ – ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ) για κατ ́ εξαίρεση μελέτη και μεταφορά πιστώσεων ύψους 20.000.000 € (10.000.000 +10.000.000), προκειμένου το Ταμείο να καλύψει άμεσα και αποκλειστικά αιτήματα των δικαιούχων τέκνων ΒΟΕΑ εντός του 2011 ή 2012.

3. Μελετάται και επεξεργάζεται σχέδιο ΚΥΑ, προς εισαγωγή και έγκριση από το ∆Σ/ΜΤΣ, για τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις της κατ’ εξαίρεση καταβολής του ΒΟΕΑ στα δικαιούχα τέκνα, για λόγους υγείας, οι οποίοι θα αποδεικνύονται με επίσημα δημόσια έγγραφα.

4. Υποβλήθηκε έγγραφο αίτημα προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών ∆εδομένων για την έγκριση ή μη ανάρτησης ονομαστικής επετηρίδας των δικαιούχων τέκνων ΒΟΕΑ στην ιστοσελίδα του ΜΤΣ. Μέχρι να υπάρξει ανάλογη έγκριση, παρατίθεται, όπως ζητήθηκε, αναλυτική κατάσταση, στην οποία εμφανίζεται κατά μήνα και έτος ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο ΜΤΣ καθώς και των ικανοποιηθεισών κατ ́ εξαίρεση:

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΑ5. Το ΜΤΣ, μέχρι σήμερα, έχει ικανοποιήσει τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί μέχρι και τον μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2008, κατά σειρά προτεραιότητας, όπως καθορίζεται από τις σχετικές διατάξεις. H ικανοποίηση των υποβληθέντων κατά τον μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2008 αιτημάτων πραγματοποιήθηκε στο τέλος Μαρτίου 2010.

6. Πέραν των παραπάνω, εκτός σειράς προτεραιότητας, έχουν ικανοποιηθεί μεμονωμένα Βοηθήματα για λόγους κοινωνικής αναγκαιότητας, κατόπιν υποβολής σχετικών δικαιολογητικών που αφορούν σε λόγους υγείας του ιδίου του τέκνου ή του άμεσου οικογενειακού του περιβάλλοντος, τέλεση γάμου του δικαιούχου τέκνου, δικαιούχα μέλη πολύτεκνων οικογενειών, σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η τελευταία πληρωμή των εν λόγω ΒΟΕΑ πραγματοποιήθηκε την 18-6-2010, έκτοτε δε ουδεμία πληρωμή έγινε.
7. Επισημαίνεται ακόμη, ότι τα ετήσια ποσά που καταβάλλονται για την εν λόγω παροχή είναι δυσανάλογα με αυτά των κρατήσεων, με αποτέλεσμα να δαπανάται και μέρος του Γενικού Κεφαλαίου του Ταμείου για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων τέκνων. Προς τεκμηρίωση των ανωτέρω παρατίθεται Πίνακας με απολογιστικά στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας όπως προκύπτουν από τα επίσημα λογιστικά βιβλία του ΜΤΣ :

Σημείωση: Aπό αρχές του έτους 2010 μέχρι σήμερα όλες εν γένει οι μηνιαίες εισφορές υπέρ ΜΤΣ, οι οποίες διενεργούνται επί των αποδοχών των Μετόχων του Ταμείου, παρακρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών για την απόσβεση του οφειλομένου προς αυτό ποσού από το ΜΤΣ.

8. Πέραν των αναφερομένων στον παραπάνω πίνακα, κρίνεται σκόπιμο να τονισθεί ότι δεν υφίσταται ανταποδοτικότητα της εν λόγω εισφοράς, καθόσον οι συνολικές κρατήσεις που διενεργούνται αντιστοιχούν μόνο στο ήμισυ περίπου της σχετικής παροχής. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι διενεργηθείσες κρατήσεις επί 20ετία για ΒΟΕΑ τέκνου ανώτατου Αξκού, ανέρχονται στο ποσό των 5.739,97 ευρώ, το οποίο, ανατοκιζόμενο ανά μήνα, έχει απόδοση τόκου ποσού 2.124,83 ευρώ, ήτοι συνολικό ποσό 7.864,80 ευρώ. Το δικαιούμενο ποσό του ΒΟΕΑ όμως στο υπόψη τέκνο, ανέρχεται σε 15.408,79 ευρώ στον μήνα θεμελίωσής του. Κατά συνέπεια η διαφορά καλύπτεται από άλλες δραστηριότητες του ΜΤΣ και κυρίως σε βάρος του Γενικού Κεφαλαίου αυτού.

9. Επίσης κρίνεται αναγκαίο να τονισθεί ότι η μεγάλη καθυστέρηση καταβολής των Βοηθημάτων στα δικαιούχα τέκνα οφείλεται αποκλειστικά στο υφιστάμενο πρόβλημα μη επαρκούς ρευστότητας του ΜΤΣ, για την επίλυση του οποίου καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια. Εκτιμάται ότι εντός του έτους 2011 θα αρχίσει η καταβολή των υπόψη Βοηθημάτων, τηρουμένης της σειράς προτεραιότητας, αρχής γενομένης από την εξυπηρέτηση των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί εντός του μηνός Οκτωβρίου έτους 2008.

Tags: ΜΤΣ

Related Posts

e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 27 Μαρτίου

21/03/2026 - 16:27
συντάξεις
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Τι προβλέπει το νέο συνταξιοδοτικό και φορολογικό νομοσχέδιο για τις συντάξεις ενστόλων

26/02/2026 - 19:15
e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

07/02/2026 - 19:13

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1912 ξεκινάει η κατοχή της Ρόδου από τις δυνάμεις των Ιταλών

Ο Τραμπ απέρριψε την ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν: «Την μελέτησα, είναι απαράδεκτη»

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν – Εκτός διαπραγματεύσεων το πυρηνικό πρόγραμμα

ΗΠΑ: «Προκαλούμε οικονομική ασφυξία στο Ιράν – Δεν μπορούν να πληρώσουν τους στρατιώτες τους»

Τσερνόμπιλ: Οι ρωσικές αρχές κατήγγειλαν επίθεση ουκρανικού drone σε εργαστήριο του πυρηνικού σταθμού

Ελλάδα και Γαλλία εξετάζουν συνέργειες στην αμυντική βιομηχανία με στόχο κοινά ευρωπαϊκά προγράμματα

Τζορτζ Νταν: «Έφυγε από την ζωή» ο πιλότος της RAF που είχε μεταφέρει το Spitfire MJ755 στην Ελλάδα

Ιράν σε Τραμπ: Αντιμετωπίζουμε και πειρατές, ετοιμαστείτε για νεκροταφείο αεροπλανοφόρων και στρατευμάτων

Top News

Ο Αντώνης Αντωνιάδης συγκίνησε στη Λεωφόρο: Ο θρύλος του Παναθηναϊκού στο πλευρό της ομάδας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Κεφαλονιά: Νέες αποκαλύψεις για την Μυρτώ - «Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών δεν συνάδουν με την συμπεριφορά της»

Νίκη Λυμπεράκη: Ο γιος μου κάθε μέρα με διδάσκει τη σπουδαιότητα των πραγμάτων

Αφροδίτη Γραμμέλη: Με τον Γιώργο Λιάγκα είχαμε συγκρούσεις, διαφωνίες και δυσκολίες στη συνεργασία μας

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert