15 μήνες καθυστέρηση στην καταβολή εφάπαξ βοηθήματος σε στρατιωτικούς

Καθυστέρηση πέρα από κάθε λογική αλλά και πέρα από τις αντοχές των στρατιωτικών στην καταβολή του εφάπαξ βοηθήματος. Οι καθυστερήσεις ξεπερνούν τους 15 μήνες (!) και το θέμα θέτει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, που σε έγγραφό της αναφέρει:
 
Σας γνωρίζουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα λαμβάνουμε αναφορές από συναδέλφους μας, που πρόσφατα υπέβαλαν αιτήσεις αποστρατείας, ότι σε τηλεφωνική τους επαφή με τον Ε.ΛΟ.Α.Σ. τους ενημερώνουν ότι θα λάβουν το εφάπαξ βοήθημα που δικαιούνται με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός (1) έτους  μετά την αποστρατεία τους, ενώ σε πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου γίνεται λόγος ότι η υπόψη καθυστέρηση υπερβαίνει τους δεκαπέντε (15) μήνες. 

Τα παραπάνω προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό στους συναδέλφους αλλά και σε όλους τους Στρατιωτικούς που έχουν μετοχική σχέση με το Ταμείο, το οποίο με το εισόδημά τους αποκλειστικά συντηρούν.
Η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ αιτείται την απάντησή σας στα παρακάτω ερωτήματα ώστε να ενημερώσει τα μέλη της, τα οποία είναι και μέτοχοι του Ταμείου σας:
     
α.  Ποια η ακριβής οικονομική κατάσταση στον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοήθειας Στρατού;
                
β.  Γιατί δεν εφαρμόζεται η προβλεπόμενη καταβολή του δικαιούμενου Εφάπαξ εντός τριμήνου;
      
γ.  Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή καταβολή του δικαιούμενου εφάπαξ βοηθήματος;