Κατέθεσε την ταυτότητά του απόστρατος λέγοντας όχι στην «συνάντηση-εκτροπή» της ΕΑΑΣ με την ΧΑ

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας θα απέφυγε στην πρώτη επαφή του με τους θεσμικούς απόστρατους να ρωτήσει με ποια λογική η ηγεσία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής και ζήτησε και την στήριξή της! Ωστόσο οι αντιδράσεις αποστράτων μελών της ΕΑΑΣ ξεκίνησαν. Απόστρατος κατέθεσε την ταυτότητά του επικαλούμενος “λόγους δημοκρατικής συνείδησης”, διαμαρτυρόμενος μ΄ αυτό το τρόπο για την απαράδεκτη ενέργεια της ΕΑΑΣ η οποία όπως λέει «εκθέτει τη συντριπτική πλειονότητα των αποστράτων». Ο απόστρατος ζητά «παραδειγματικό έλεγχο των υπευθύνων».

Όπως γράφει ο συνάδελφος Πασχάλης Κορωναίος στην Ελευθεροτυπία “ο Γ. Γαλανός από τη Λαμία, κατέθεσε το «δελτίο ταυτότητας ΓΕΣ – Ενωσις Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού» μετά τη συνάντηση εκπροσώπων της θεσμικής ένωσης των αποστράτων -εποπτεύεται από το υπουργείο Αμυνας- στα γραφεία της Χρυσής Αυγής την 31η Οκτωβρίου. «Η πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΑΑΣ είναι προϊόν προσωπικών σκοπιμοτήτων και δεν με βρίσκουν σύμφωνο ως μέλος», αναφέρει σε επιστολή του προς την ΕΑΑΣ Φθιώτιδος, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή εκθέτει τη συντριπτική πλειονότητα των μελών.

«Γνωρίζει ο πρόεδρος ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε διατάξει έρευνα-ΕΔΕ όσον αφορά τυχόν συμμετοχή στρατιωτικού προσωπικού εν ενεργεία στις δράσεις της Χ.Α.; Προφανώς και το γνωρίζει», αναφέρει. «Επικαλείται ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ τον κοινοβουλευτισμό για τη συνάντησή του με τη Χ.Α., αλλά αγνοεί επιμελώς ότι η Δικαιοσύνη ερευνά κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας δράσεις και δραστηριότητές της, που δεν άπτονται του κοινοβουλευτισμού», προσθέτει.

Ταυτόχρονα, θέτει ζήτημα εκδημοκρατισμού του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της ένωσης των αποστράτων του στρατού, που χρονολογείται από την εποχή της χούντας (Ν.Δ. 1171/1972). Ο κ. Γαλανός, ανθυπασπιστής ε.α., ελπίζει -όπως αναφέρει στην επιστολή του, που είναι στη διάθεση της «Ε»- ότι η πολιτική και φυσική ηγεσία «θα ασκήσει τον προσήκοντα επιβεβλημένο έλεγχο, όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία». Και τονίζει ότι η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου αποτελεί ένα πάγιο και διαρκές αίτημα για εκδημοκρατισμό με «ισότιμη συμμετοχή των μελών στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τη λήψη συλλογικών δημοκρατικών αποφάσεων», ώστε να αποφεύγονται παρόμοια φαινόμενα.

«Το δελτίο ταυτότητας ε.α. θα το ανακαλέσω στην κατοχή μου όταν και εφόσον η ευνομούμενη πολιτεία διά των πυλώνων της, ήτοι Δημοκρατία-Σύνταγμα, που διέπονται από έναν αξιακό κώδικα με αρωγό θεσμικές εξουσίες, πάρει θέση ώστε οι υπεύθυνοι, που θέλουν να εκφράζουν τον εαυτό τους, ελεγχθούν παραδειγματικά», αναφέρει και καταλήγει: «Ας κλείσει επιτέλους και η τελευταία δυνατότητα «εκτροπής» της ΕΑΑΣ με αποκορύφωμα τη συνάντησή της με τη Χρυσή Αυγή».

Διαβάστε ακόμη:

Η γκάφα της ΕΑΑΣ με την Χρυσή Αυγή και ο Δένδιας



Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ζητά την στήριξη της Χρυσής Αυγής!