«Κίνημα αντίστασης» απόστρατων στρατιωτικών! Εντοπίστηκε και δεύτερη ομάδα

Ένα πρωτόγνωρο και ιδιόμορφο “κίνημα αντίστασης” από απόστρατους έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις! Ξεκινώντας από το ιντερνέτ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το “κίνημα” αυτό αρχίζει να “οργανώνεται” με τις πρώτες συγκεντρώσεις όσων μιλούσαν για πολλούς μήνες “διαδικτυακά”. Κι όπως φαίνεται δεν πρόκειται για μία και μοναδική προσπάθεια.

Εκτός από την Πατριωτική Ένωση Πολιτών που αποκάλυψε χθες το Onalert, υπάρχει τουλάχιστον άλλη μια ομάδα απόστρατων στρατιωτικών που φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί. Αύριο στις 13.30 μάλιστα διοργανώνει την πρώτη “συγκέντρωση γνωριμίας” σε ξενοδοχείο των Αθηνών,το President.

Τι είναι αυτές οι “κινήσεις”;

Ο πατριωτισμός είναι το πρώτο που επικαλούνται ,μαζί με την απόγνωση που διακατέχει πλέον το σύνολο των πολιτών, όχι μόνο για τη κρίση αλλά κυρίως για το το γεγονός ότι δεν φαίνεται πουθενά κάποια λύση. Οι θέσεις που εκφράζουν μέχρι στιγμής και οι δύο “κινήσεις” που εντόπισε το Onalert είναι δύσκολο να αξιολογηθούν,αφού είναι λογικό στα κείμενα που έχουν κυκλοφορήσει να μην δίνονται πολλές λεπτομέρειες. Η επίκληση του πατριωτισμού είναι αυτονόητη για όλους ,αλλά εξαρτάται και πως τον εννοεί ο καθένας τον πατριωτισμό,που στην Ελλάδα “πωλείται” -ειδικά αυτή τη περίοδο- ως “πολιτικό προϊόν”.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες ή απ΄ όσους σκέφτονται να ακολουθήσουν έχουν πραγματικά αγνά κίνητρα. Χρειάζεται όμως και ιδιαίτερη προσοχή μέχρι να διαπιστωθεί τι επιδιώκουν και τι ακριβώς πιστεύουν οι εμπνευστές τέτοιων κινήσεων.