OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας σχολιάζει, το Onalert απαντά

19/05/2013 - 00:36
Share on FacebookShare on Twitter

Ο εξαιρετικά δραστήριος ομολογούμε πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας Απόστολος Παπαπαρίσης, με μήνυμα του προς το Onalert εκφράζει τη διαφωνία του με τον τίτλο του άρθρου μας που ανέφερε ότι υπάρχει “οριστική ρήξη μεταξύ εν ενεργεία και “θεσμικών” απόστρατων”. Το μήνυμά του μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ ,μαζί με το σχετικό ρεπορτάζ.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε αντί για ρήξη ,χάσμα. Ότι το χάσμα μεταξύ εν ενεργεία και “θεσμικών” απόστρατων μεγαλώνει. Θα μπρούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη “διαζύγιο”. “Διαζύγιο εν ενεργεία με “θεσμικούς” απόστρατους”. Κι επειδή η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια ,θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο πράγμα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Το συμπέρασμα όμως είναι το ίδιο:

Οι εν ενεργεία και οι “θεσμικοί” ακολοθούν διαφορετικούς δρόμους έχοντας όπως λένε και οι δύο πλευρές τον ίδιο σκοπό : να ανατρέψουν τις αδικίες κατά στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστρατων.

Οι μεν εν ενεργεία υπό τον διαρκή έλεγχο του Α/ΓΕΕΘΑ δεν έχουν ανακοινώσει τον τρόπο ,αλλά είναι βέβαιο ότι τον έχουν βρει. Οι “θεσμικοί απόστρατοι” συνεχίζουν με την διοργάνωση συγκεντρώσεων και όπως λένε οι πληροφορίες ίσως και με τη δημιουργία ενός κομματικού φορέα.

Όσο για το πόσους εν ενεργεία εκπροσωπεί ο ΣΥΣΜΕΔ. Σίγουρα όσοι είναι εγγεγραμένοι σ΄ αυτόν αλλά και πολλούς άλλους οι οποίοι για πολλούς και διάφορους λόγους δεν θέλουν να εγγραφούν . Και αυτοί άλλοτε συμφωνούν με τις ενέργειες του ΣΥΣΜΕΔ και άλλοτε διαφωνούν. Αλλά νομίζουμε ότι αναγνωρίζουν πως η αξιοπρεπής και μετρημένη ανάδειξη εργασιακών προβλημάτων τους μέσω έγγραφων ερωτήσεων προς την ηγεσία, είναι ο μοναδικός “αγωγός” μέσα από τον οποίο μπορούν να μεταφέρουν τους όποιους προβληματισμούς τους. Ο ΣΥΣΜΕΔ έτσι κι αλλιώς κάθε μέρα κρίνεται και η τύχη του δεν θα κριθεί από τον Α/ΓΕΕΘΑ ή την πολιτική ηγεσία αλλά από το πόσο σοβαρά ο ίδιος θα διαχειριστεί την ευθύνη εκπροσώπησης 100,200 ,300 ή όσων στρατιωτικών εκπροσωπεί.

Επειδή όμως πάντα το νόμισμα έχει δύο όψεις είναι νομίζω ώρα να αναρωτηθούμε πόσους πραγματικά εκφράζουν οι “θεσμικές” ενώσεις. Και αυτό δεν μπορεί να μετρηθεί με το πόσους έχουν εγγεγραμμένους στους καταλόγους τους ,αυτό είναι βέβαιο. Σ΄ ότι αφορά στους εν ενεργεία στρατιωτικούς και μάλιστα στους νεότερους , η δική μας εκτίμηση είναι ότι το ποσοστό είναι πια εξαιρετικά μικρό. Και δεν ευθύνονται οι στρατιωτικοί γι΄ αυτό, νομίζω ότι είναι κατανοητό. Οι “θεσμικές ενώσεις” τουλάχιστον τα 22 χρόνια που παρακολουθώ τον χώρο δεν υπήρχαν πουθενά. Και τα πράγματα όπως αποδείχτηκε δεν πήγαιναν καθόλου καλά πολλά χρόνια πριν ξεσπάσει η κρίση. Αυτή η απουσία ήταν λογικό να δημιουργήσει “απόσταση” με τις νεότερες γενιές.

Το πόσους απόστρατους εκπροσωπούν; Κι αυτό χρειάζεται συζήτηση ,γιατί αν όλα πήγαιναν πρίμα δεν θα είχαν προκύψει τόσες “ιδιωτικές” ενώσεις αποστράτων ,οι οποίες αν και με λίγοτερα μέλη ακούγονται πολύ πιο δυνατά από τις “θεσμικές”.

Και τέλος σ΄ ότι αφορά στην ενότητα. Νομίζω ότι κάθε λογικός άνθρωπος εύκολα μπορεί να συμπεράνει ότι το πρώτο που την επιζητεί είναι το Onalert ! Ένα site που ασχολείται με τον χώρο της Άμυνας και ειδικά με τους ανθρώπους αυτού του χώρου τι άλλο θα μπορούσε να επιθυμεί εκτός απ΄ αυτό; Μπορεί να γινόμαστε “ενοχλητικοί” κάποιες φορές για κάποιους ,αλλά αυτοκαταστροφικοί δεν είμαστε.

Μακάρι λοιπόν να επιτευχθεί ξανά αυτή η ενότητα που όλοι επικαλούνται αλλά κανείς δεν δείχνει ετοιμος να την επιδιώξει. 

ΠΑΡΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ 

Tags: ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΕΑΑΣΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ

Related Posts

e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 22 έως 24 Δεκεμβρίου

20/12/2025 - 15:22
αυξήσεις
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Οι πληρωμές και φοροελαφρύνσεις σε συνταξιούχους, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και μισθωτούς το 2026 – Αύξηση μισθών και μείωση ΕΝΦΙΑ

20/12/2025 - 09:46
ΥΠΕΘΑ - υπαξιωματικοί
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Το ΥΠΕΘΑ απαντά στις επικρίσεις: Σημαντικές αυξήσεις για τα στελέχη των ΕΔ με το νέο μισθολόγιο – Αναλυτικά παραδείγματα

14/12/2025 - 09:13

Διαβάστε Επίσης

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν ενημερώθηκε για την πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ουκρανίας

Συρία και Ρωσία συζήτησαν για θέματα στρατιωτικής συνεργασίας – Στο προσκήνιο οι βάσεις Ταρτούς και Χμεϊμίμ

Ουκρανία: Αυτό είναι το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων – Τα «αγκάθια» και τα «κλειδιά» για μια συμφωνία

Ζελένσκι: «Εκλογές στην Ουκρανία μετά από συμφωνία τερματισμού του πολέμου»

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

Ήττα Τραμπ στο Σικάγο: Το Ανώτατο Δικαστήριο είπε «όχι» στην ανάπτυξη της Εθνοφρουράς

Ρωσία: Πυρηνικό σταθμό στη Σελήνη θέλει να κατασκευάσει μέχρι το 2036 – Το σχέδιο της Roscosmos

Τουρκία: «Αποκεφαλίστηκε» η στρατιωτική ηγεσία της Λιβύης – «Από τεχνική βλάβη έπεσε το αεροσκάφος τους» [vids, pics]

Top News

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ φορώντας υπέρλαμπρο φόρεμα ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα - «Ο Θεός να ευλογεί τις ΗΠΑ και την Ελλάδα»

Οι Ρώσοι τρολάρουν με χριστουγεννιάτικο mood τους Ευρωπαίους - «Για όλα φταίει ο Πούτιν»

Γιώργος Καπουτζίδης για Δημήτρη Πετρόπουλο: «Είναι δικαιολογημένο το παράπονο του»

Τζώνη Καλημέρης: «Όταν νόσησα από καρκίνο, δεν χρειάστηκα ψυχολογική βοήθεια»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert