OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

«Ο ισλαμικός εξτρεμισμός δεν έχει καμία θέση στο ΝΑΤΟ, ήρθε η ώρα η Συμμαχία να αποβάλλει την Τουρκία»

02/11/2020 - 06:39
Τουρκία - Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Share on FacebookShare on Twitter

Η Τουρκία εδώ και δύο δεκαετίες, κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης Ερντογάν, εργάζεται ενεργά ενάντια στα συμφέροντα της Δύσης. Ήρθε η ώρα να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τη σωτηρία του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία, υπό την ηγεσία σχεδόν δύο δεκαετιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτει συνεχώς τις ακραίες ισλαμικές τάσεις της, ενώ εργάζεται ενεργά ενάντια στα συμφέροντα της Δύσης, η οποία ζητά την απομάκρυνση της χώρας από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, έγραψε ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος-αναλυτής Tim Ogden.

Η Άγκυρα συνεχίζει να απειλεί και να υπονομεύσει θανάσιμα τη συμμαχία της οποίας είναι μέλος από το 1952, με την επιδείνωση των σχέσεων της Τουρκίας με τη Δύση να ενισχύεται υπό το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν. Η Τουρκία συμμετείχε πρόσφατα σε μια διπλωματική συζήτηση με τη Γαλλία για τις παρατηρήσεις του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους και την άρνησή του να αφαιρέσει κινούμενα σχέδια που κοροϊδεύουν τον Προφήτη Μωάμεθ.

Ο Ερντογάν απάντησε αμφισβητώντας την ψυχική κατάσταση του Γάλλου ομολόγου του και ζητώντας μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Τουρκία έχει ξεκινήσει σημαντικές επιθέσεις εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη γειτονική Συρία και το Ιράκ, ενώ παρεμβαίνει ενάντια στον επαναστάτη Στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ και τις δυνάμεις του στη Λιβύη. Η χώρα υποστηρίζει επίσης το Αζερμπαϊτζάν στη διαμάχη της με την Αρμενία σχετικά με την αποσχισμένη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενώ εμπλέκεται περαιτέρω σε μια σύγκρουση με την Κύπρο και την Ελλάδα σχετικά με τους πόρους υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο.

«Γιατί λοιπόν το ΝΑΤΟ δεν ενεργεί ενάντια στην Τουρκία που υπονομεύει συνεχώς τα συμφέροντα συμμαχικών κρατών;» ρώτησε ο Όγκντεν. «Η προφανής λύση θα ήταν να απομακρυνθεί η Τουρκία από τη συμμαχία, μια κίνηση που θα έδειχνε ότι το ΝΑΤΟ έχει το θάρρος των δικών του πεποιθήσεων και δεν θα ανεχθεί μέλη που έχουν, ουσιαστικά, εχθρικές δυνάμεις».

Είναι καλύτερο η συμμαχία να ακολουθήσει αυτήν την πορεία από το να επιτρέψει στην Άγκυρα να παραιτηθεί με τους δικούς της όρους, σύμφωνα με τον Ogden, ωστόσο, το ΝΑΤΟ δεν διαθέτει μηχανισμούς για την απομάκρυνση των κρατών μελών. Ίσως, είπε ο αναλυτής, η συμμαχία θα μπορούσε να αλλάξει το ιδρυτικό της έγγραφο για να απομακρύνει την Τουρκία, καθώς η αποτυχία του θα ενίσχυε μόνο την τρέχουσα αδύναμη εικόνα της. “Εάν το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αντισταθεί στους συμμάχους του, είναι πολύ απίθανο να αντιμετωπίσει κατάλληλα τους εχθρούς του”, δήλωσε ο Όγκντεν.

Πηγή: Αhval

Tags: ΙΣΛΑΜΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

ΓΓ ΝΑΤΟ - Μαρκ Ρούτε
ΝΑΤΟ

ΓΓ ΝΑΤΟ: Η Ρωσία επανέφερε τον πόλεμο στην Ευρώπη – Είμαστε ο επόμενος στόχος της

11/12/2025 - 15:57
NATO
ΝΑΤΟ

NATO: Πάνω από 4 δισεκ. δολάρια η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία μέσω της πρωτοβουλίας PURL

11/12/2025 - 12:15
NATO - SACEUR
ΝΑΤΟ

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

04/12/2025 - 22:16

Διαβάστε Επίσης

Bloomberg: Ο Ερντογάν θέλει να δώσει πίσω στη Ρωσία τους S-400 για να μπορεί να πάρει τα αμερικανικά F-35

EuroPULS: Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την ενσωμάτωση των πυρομαχικών MLRS στα γερμανικά συστήματα πυροβολικού

Ζαπορίζια: Ρωσική επίθεση προκαλεί τον τραυματισμό 26 ανθρώπων

NSM CDS: Νέα παράκτια συστήματα αεράμυνας αποκτά η Δανία, αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ

Κουπιάνσκ: Ελέγχουμε το 90% της πόλης, λένε οι Ουκρανοί – Το αρνούνται οι Ρώσοι

F-35A: Η Lockheed Martin έκανε τα αποκαλυπτήρια για το πρώτο stealth μαχητικό της Φινλανδίας [vids]

Πούτιν: Υπόσχεται επίτευξη των στόχων του στην Ουκρανία, απειλεί με νέα όπλα, χαρακτηρίζει «υστερία» τα περί επίθεσης στην Ευρώπη

Τατζικιστάν: Καταγγέλλει «επίθεση εθνοτικού μίσους» μετά τον φόνο 10χρονου μαθητή από 15χρονο μέσα σε ρωσικό σχολείο

Top News

Ο Άρης Μουγκοπέτρος δείχνει τα δάχτυλά του μετά το ατύχημα με την κροτίδα: «Κλαίω από την χαρά μου»

Επίδομα θέρμανσης: Έως τις 23 Δεκεμβρίου η πρώτη δόση

Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχονται διαδοχικές κακοκαιρίες τις ημέρες των Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιά με παγωνιά

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άρση της ασυλίας της αποφάσισε η Βουλή – ΝΔ: Ερωτήματα για εμπλοκή της σε ΜΚΟ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert