OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1912 Ελληνικός Στρατός Θεσσαλίας απελευθερώνει την Ελασσόνα και τη Δεσκάτη

06/10/2025 - 00:01
Ελληνικός Στρατός
Share on FacebookShare on Twitter

1683: Φτάνουν στην Αμερική οι πρώτοι Γερμανοί μετανάστες, οι οποίοι ιδρύουν τη Germantown στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια.

1825: Λήγει η πρώτη φάση της δεύτερης πολιορκίας του Μεσολογγίου από τον Κιουταχή.

1847: Κυκλοφορεί στο Λονδίνο το μυθιστόρημα των αδελφών Μπροντέ «Τζέιν Έιρ» και αμέσως γίνεται τεράστια επιτυχία.

1862: Ο Θεοδωράκης Γρίβας επαναστατεί κατά του Όθωνα στην Ακαρνανία.

1876: Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ επικοινωνεί για πρώτη φορά στον κόσμο μέσω τηλεφωνικής γραμμής, με τον βοηθό του Γουότσον στη Βοστόνη.

1884: Ιδρύεται το Ναυτικό των ΗΠΑ, στο Νιούπορτ του Ρόουντ Άιλαντ.

1889: Τις πύλες του στο Παρίσι ανοίγει το θρυλικό καμπαρέ «Μουλέν Ρουζ».

1908: Η Αυστρία προσαρτά τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη. Αγανάκτηση σε Τουρκία και Σερβία.

1910: Ορκίζεται η πρώτη κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου.

1912: Ο Ελληνικός Στρατός Θεσσαλίας, μετά από αγώνα με τις προωθημένες τουρκικές δυνάμεις, απελευθερώνει την Ελασσόνα και τη Δεσκάτη. Στο μεταξύ, αποπλέει για το Αιγαίο ο ελληνικός στόλος, μετά την κήρυξη του πολέμου κατά της Τουρκίας.

1915: Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι δυνάμεις της Αντάντ στέλνουν τελεσίγραφο στη Βουλγαρία, ως προειδοποίηση κατά της εισόδου της στον πόλεμο. Την ίδια μέρα, Αυστρία, Γερμανία και Βουλγαρία εισβάλλουν στη Σερβία.

1925: Μετά το πραξικόπημα του στρατηγού Θεόδωρου Πάγκαλου, αρχίζει η εφαρμογή της λογοκρισίας και του στρατιωτικού νόμου.

1945: Η Κατάρα του Τράγου. Έτσι θα μείνει στην ιστορία του μπειζ-μπολ ένα περιστατικό που λαμβάνει χώρα στο Σικάγο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα των Σικάγο Καμπς με τους Ντιτρόιτ Τάιγκερς για τα πλέι-οφ, ο ιδιοκτήτης των Καμπς δίνει εντολή στην ασφάλεια να βγάλουν έξω από το γήπεδο τον ελληνικής καταγωγής διακεκριμένο εστιάτορα της πόλης Βασίλη Σιάνη και τον τράγο του (Ο Σιάνης με τον τράγο του συνήθιζαν να παρακολουθούν μαζί τους αγώνες των Καμπς). Ο Σιάνης καταριέται την ομάδα και από τότε ως σήμερα οι Καμπς δεν έχουν κατακτήσει τον τίτλο.

1947: Ισχυρότατος σεισμός 7 Ρίχτερ πλήττει την περιοχή Πυλία Μεσσηνίας.

1950: Τίθεται σε λειτουργία ο μεγαλύτερος αγωγός πετρελαίου στον κόσμο. Έχει μήκος 1.066 μίλια. Ξεκινά από τον Περσικό Κόλπο και καταλήγει στις ακτές της Σιδώνας.

1951: Ο Στάλιν ανακοινώνει ότι η Ρωσία διαθέτει ατομική βόμβα.

1955: Ο Βασιλιάς Παύλος αναθέτει την πρωθυπουργία στον 48χρονο Υπουργό Δημοσίων Έργων, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Στην απόφαση αντιδρά ο Στέφανος Στεφανόπουλος.

1971: Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος ανακοινώνει την κατάργηση του πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων.

1973: Αρχίζει ο Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ, μεταξύ Ισραηλινών και Αράβων.

1976: Ο πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Χουά Κουο Φενγκ, διατάσσει τη σύλληψη της «Συμμορίας των τεσσάρων» και των συνεργατών τους, θέτοντας τέλος στην Πολιτιστική Επανάσταση, που είχε οργανώσει ο Μάο Τσε Τουνγκ, προκειμένου να εξοντώσει τους αντιπάλους του, στη χώρα.

1979: Ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ είναι ο πρώτος προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας, που επισκέπτεται το Λευκό Οίκο.

2000: Παραιτείται ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, πρώην Πρόεδρος της Σερβίας και τελευταίος Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

2003: Το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής απονέμεται στον αμερικανό Πολ Λότερμπαρ και τον βρετανό Πίτερ Μάνσφιλντ, για την ανακάλυψη της μαγνητικής τομογραφίας.

2004: Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα (ΕΛΑ) Χρήστος Τσιγαρίδας, Αγγελέτος Κανάς, Κώστας Αγαπίου και Ειρήνη Αθανασάκη κρίνονται ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και συμμετοχή σε υποθέσεις εκρήξεων. Αθώος κρίνεται ο Μιχάλης Κασσίμης.

2009: Ορκίζεται μόνος του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο νέος πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Tags: ΔΕΣΚΑΤΗΕΛΑΣΣΟΝΑΕΛΛΑΔΑΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Related Posts

ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Σοβιετικοί αντεπιτίθενται καθολικά σε Στάλινγκραντ, Λένινγκραντ και Καύκασο

10/02/2026 - 00:01
στρατιωτικός νόμος
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1950 αίρεται ο στρατιωτικός νόμος που είχε επιβληθεί στην χώρα λόγω του Εμφυλίου

09/02/2026 - 00:01
Αργυρόπουλος
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα με αεροπλάνο τύπου Νιεπόρ 50 ίππων

08/02/2026 - 00:01

Διαβάστε Επίσης

Η Αθήνα ετοιμάζει διάβημα στον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας για τις τουρκικές «επ’ αόριστον» NAVTEX

Ο Νετανιάχου πάει στις ΗΠΑ με το βλέμμα στο Ιράν: Θα πιέσει τον Τραμπ να συζητήσει το ιρανικό πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων

Su-57: Η Ρωσία παρέλαβε νέα παρτίδα μαχητικών με αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα

Κουμπίλιους: Η Ευρώπη χρειάζεται μία ευρωπαϊκή αμυντική ένωση

TRG-M10: Στα χέρια των snipers της ΔΕΠ τα νέα τυφέκια Ελεύθερου Σκοπευτή [pics]

Δαβάκης: Αφήνει ανοιχτή την αφαίρεση ιθαγένειας από τον σμήναρχο που κατηγορείται για κατασκοπεία

UNIFIL: Η πλειοψηφία των κυανόκρανων θα αποχωρήσουν από τον Λίβανο έως τα μέσα του 2027

FSB: 150.000 άνθρωποι επικοινώνησαν με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες το 2025 – Οι χρήσιμες πληροφορίες και οι συλλήψεις

Top News

Κακοκαιρία - Γιώργος Τσατραφύλλιας: Βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις νοτιάδες από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή - Θα χτυπήσει και την Αττική την Τσικνοπέμπτη

Σωτήρης Χατζάκης: Πριν παντρευτώ έλεγα "πω πω τι έπαθε ο καημένος", ήμουν εναντίον του γάμου

Eurovision 2026: Με δύο τρόπους θα μπορεί να ψηφίσει το κοινό για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Γιορτάζουμε τον Άγιο Βαλεντίνο στην Αθήνα: 6 ιδέες για ρομαντικά δείπνα, brunch και staycation

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert