OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Ποια σκληρά οικονομικά μέτρα περνάνε «πίσω» από τη Χρυσή Αυγή – Τι αφορά στρατιωτικούς

07/10/2013 - 12:01
Share on FacebookShare on Twitter

Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής μονοπωλεί την επικαιρότητα. Και αυτό είναι λογικό. Οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές και η κατάρρευση της οργάνωσης – κόμμα αλλάζει πολλά και στο πολιτικό σκηνικό. Όμως τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν σταματά ή δεν σβήνει τα πολλά και άσχημα που βρίσκονται σε εξέλιξη κι έχουν να κάνουν με την καθημερινή ζωή των πολιτών . Η οποία όπως όλα δείχνουν θα χειροτερέψει δραματικά.

Το προσχέδιο  του προϋπολογισμού του 2014 κατατίθεται στη Βουλή και τα όσα προβλέπει είναι βόμβα που θα τινάξει στον αέρα ότι έχει απομείνει όρθιο στα ελληνικά νοικοκυριά. Οι στρατιωτικοί δεν εξαιρούνται και οι όποιες πρωθυπουργικές και άλλες διαβεβαιώσεις ακόμη δεν έχουν αποτυπωθεί σε έγγραφη δέσμευση.

Οι πληροφορίες ότι το προσχέδιο περιλαμβάνει νέα φορολογικά μέτρα ύψους 3,7 δισ. ευρώ τρομάζουν. Από αυτά σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που υπάρχουν , το 1,5 δις θα αφορά σε μισθωτούς συνταξιούχους ,ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις.

2,2 δις ευρώ θα προέλθουν από που αλλού; Από την Άμυνα ,την Υγεία ,τη Παιδεία και τις συντάξεις!

Αυτά τα ποσά προέρχονται από μέτρα που έχουν νομοθετηθεί. Αν θα υπάρξουν και νέα μέσα στο 2014 θα εξαρτηθεί από το αν θα εισπραχθούν 17 δις από τη φορολογία.

Στόχος είναι η μείωση του συνολικού ύψους των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού κατά 3,3 δισ. ευρώ και η διαμόρφωσή τους στο ποσό των 50,2 δισ. ευρώ, από 53,5 δισ. ευρώ, φέτος. Οι πρωτογενείς δαπάνες θα μειωθούν κατά 3,3 δισ. ευρώ, στο ποσό των 41,4 δισ. ευρώ, από 44,7 δισ. ευρώ, φέτος.

Όλα δείχνουν ότι νέες περικοπές είναι αναπόφευκτες.

Και οι στρατιωτικοί φαίνεται ότι δεν θα τη γλιτώσουν. Οι μειώσεις των συντάξεων των απόστρατων κατά 162 εκατομμύρια ευρώ και η μείωση των κονδυλίων για την Άμυνα κατά 100 εκατομμύρια τουλάχιστον δεν έχουν “σβήσει” από το χαρτί. Και είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα σβήσουν.

Συνεπώς : πολύ ορθά η υπόθεση της Χρυσής Αυγής απασχολεί την κυβέρνηση που έστω και καθυστερημένα αποφάσισε να ασχοληθεί. Όμως αυτό το ζήτημα έχει πάρει το δρόμο του. Καλό θα είναι να αρχίσουν να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία γνώριζαν εδώ και πάρα πολύ καιρό τι ήταν και τι έκανε η ΧΑ.

Το ερώτημα λοιπόν είναι αν η κυβέρνηση του κ.Σαμαρά προτίθεται να δείξει αν όχι την ίδια τουλάχιστον κάποια αποφασιστικότητα έναντι της τρόϊκας και αν είναι έτοιμη να πει επιτέλους και κάποιο όχι. Οι πολίτες θεωρούσαν εξαιρετικά επικίνδυνη για τη Δημοκρατία την οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Θεωρούν όμως εξίσου επικίνδυνη την “οργάνωση” της τρόϊκας . Επικίνδυνη για την ίδια τους τη ζωή που καταστρέφεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θα σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι οι στρατιωτικοί το 2014 παρά τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά»

«Πρωθυπουργέ να τηρήσεις τις υποσχέσεις σου» – Οι «θεσμικοί» απόστρατοι ανησυχούν για περικοπές

Απολύσεις στο ΥΠΕΘΑ – Θα ακολουθήσουν και στρατιωτικοί μετά τους πολιτικούς υπαλλήλους;

Κι αν πιάσαμε τη ΧΑ πέρα δεν τα βγάζουμε – Υποναύαρχος γράφει γι΄ αυτά που έρχονται

Γαλλία: άγριες περικοπές το 2014

Tags: ΜΕΤΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΕΡΙΚΟΠΕΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΤΡΟΙΚΑΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Related Posts

Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Υπαξιωματικούς: Φέρνουμε νομοσχέδιο που σέβεται το κύρος και τον ρόλο που πρέπει να παίξουν

18/12/2025 - 10:32
Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18

Διαβάστε Επίσης

Δαβάκης για Υπαξιωματικούς: «Υπάρχει βαθμολογικός πληθωρισμός – Δεν χρειαζόμαστε έναν προθάλαμο Αξιωματικών»

SBU: Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικά Su-27, περιπολικό σκάφος και μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου [pics]

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

Εμφύλιος στο Σουδάν: Ο Μάρκο Ρούμπιο ζητάει να κηρυχθεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός

Συρία: Φονικά πλήγματα των ΗΠΑ σε δεκάδες στόχους του ISIS – «Πολύ βαριά αντίποινα» [vid, pics]

Οι πληρωμές και φοροελαφρύνσεις σε συνταξιούχους, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και μισθωτούς το 2026 – Αύξηση μισθών και μείωση ΕΝΦΙΑ

Ιράν: Εκτέλεσε άνδρα που κατηγορήθηκε για συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ

Top News

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος έβαλε τα κλάματα on air: «Ο Γιώργος Μαζωνάκης να έρθει να με κοιτάξει στα μάτια»

Γιώργος Μαζωνάκης: «Τον βοήθησα ανθρώπινα και εισέπραξα αχαριστία» λέει πρώην συνεργάτης του τραγουδιστή

Για ποιους οδηγούς είναι υποχρεωτικό το «Σ» στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου - Πότε επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, βροχές και χιόνια στα ορεινά - Με κρύο θα περάσουμε τα Χριστούγεννα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert