Τούρκος αστυνομικός σκότωσε τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα

Πρώτη Δημοσίευση – 2016-12-19 18:53:18
Τελευταία Ενημέρωση – 2016-12-19 21:53:18

Για τη Συρία, το Χαλέπι αλλά και τον “ιερό πόλεμο” μίλησε ο Τούρκος αστυνομικός που δολοφόνησε τον Ρώσο πρέσβη, στο λίγων δευτερολέπτων “διάγγελμά” του αμέσως μετά τoν πρώτο πυροβολισμό. Ο Μερτ Αλτιντας, ακούγεται να λέει στα αραβικά και στα τουρκικά “Ο θεός είναι μεγάλος (σ.σ. στα αραβικά)! Είμαστε αυτοί που κάνουμε τον ιερό πόλεμο στο όνομα του Μωάμεθ. Ο θεός είναι μεγάλος (σ.σ. στα τούρκικα)! Μην ξεχνάτε το Χαλέπι. ΕΔΩ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

Ο Αντρέι Καρλόφ, μιλούσε σε έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Η Ρωσία μέσα από τα μάτια των Τούρκων”, όταν δέχθηκε πισώπλατους πυροβολισμούς.
Όπως μεταδίδει το Sky News, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισε τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη ως “τρομοκρατική επίθεση”. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ βίντεο – ντοκουμέντο! Η δολοφονική επίθεση κατά του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα [ΠΡΟΣΟΧΗ – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την επίθεση ενός ενόπλου εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία και θα έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τους επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας, ανέφερε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί. Εξακριβώνουμε τις πληροφορίες. Ο πρόεδρος σχεδιάζει να δεχθεί αναφορές από τον ΥΠΕΞ και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας», σημείωσε ο Πεσκόφ.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο Newsit.gr