ΑΙΛΑΝ:Καταγγελία σοκ ότι ο πατέρας του ήταν μέλος των δικαινητών μεταναστών!

Τα όσα καταγγέλουν Ιρακινοί -κυρίως- μετανάστες που βρέθηκαν στην ίδια βάρκα με τον μικρό Αϊλάν και την οικογένειά του σοκάρουν. Σύμφωνα με όσα λένε ο πατέρας του άτυχου παιδιού ήταν συνεργάτης των διακινητών μεταναστών κι εκείνος που είχε τον έλεγχο του σκάφους!

Σύμφωνα με όσα λένε στο πρακτορείο Reuters o Άχμεντ Χάντι Τζαουάντ και η σύζυγός του, , που έχασαν την 11χρονη κόρη και τον 9χρονο γιο τους στο ίδιο ναυάγιο, ο Αμπντουλάχ Κούρντι ,πατέρας του Αϊλάν ήταν εκείνος που είχε το πηδάλιο στα χέρι του και πανικοβλήθηκε όταν ένα κύμα χτύπησε τη βάρκα.
Ένας τρίτοεπιβάτης επιβεβαίωσε τη δική τους εκδοχή των γεγονότων, τη μαρτυρία του οποίου ωστόσο το πρακτορείο Ρόιτερς δε μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή.
τόνισε σήμερα ο Τζαουάντ από τη Βαγδάτη.
«Εκείνος είχε τον έλεγχο από την αρχή έως τη στιγμή που η βάρκα βυθίστηκε» ,τόνισε ο Τζαουάντ από τη Βαγδάτη.
Υποστήριξε ότι ο Κούρντι κολύμπησε προς το μέρος τους και τους ικέτευσε να μην αποκαλύψουν τον πραγματικό του ρόλο στην τραγωδία. Η σύζυγός του επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες.

Ο Τζαουάντ υποστήριξε ότι ο άνθρωπος ο οποίος τον έφερε σε επαφή με τους διακινητές ονομαζόταν Αμπού Χουσεϊν.
«Ο Αμπού Χουσεϊν μου είπε ότι ο Κούρντι ήταν το πρόσωπο που οργάνωσε αυτό το ταξίδι» υπογράμμισε.
Το Reuters μεταδίδει ότι επιχείρησε πολλές φορές να επικοινωνήσει με τον Κούρντι που βρίσκεται στο Κομπάνι, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να τον εντοπίσει. Δεν κατάφερε επίσης να επικοινωνήσει με τον Αμπού Χουσεϊν.
Ο Κούρντι δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα MailOnline ότι οι κατηγορίες είναι ψευδείς.
«Σκέφτηκαν να οδηγήσω τη βάρκα αλλά δεν το έκανα. Πρόκειται για ψέματα» σημείωσε.
«Δεν είναι αλήθεια. Εάν ήμουν διακινητής προσώπων, γιατί θα έβαζα την οικογένειά μου στην ίδια βάρκα μαζί με άλλους;

Ωστόσο υπάρχει ένας ακόμη μάρτυρας ο Αμίρ Χάιντερ, ηλικίας 22 ετών, Ιρακινός που επέβαινε στην ίδια βάρκα,που επιβεβαίωσε την εκδοχή του Τζαουάντ και αναγνώρισε τον Κούρντι ως τον οδηγό της βάρκας.