OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για Αμυντική βιομηχανία – Συρία

04/09/2013 - 14:12
ΕΛΒΟ
Share on FacebookShare on Twitter
Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις εξελίξεις στη Συρία, σημειώθηκε σήμερα στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση για την κύρωση τριών διεθνών συμφωνιών της Ελλάδας, με την Κίνα, τη Βουλγαρία και τους Ευρωπαίους εταίρους.

Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θοδωρής Δρίτσας κατηγόρησε τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας πως εντάσσονται στην «κατηγορία των προθύμων για την προετοιμαζόμενη πολεμική επίθεση κατά της Συρίας, χωρίς να ενημερώνουν τη Βουλή και τον λαό».

«Δεν καταλαβαίνω τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν δύο χρόνια ζητούσαν παρέμβαση στη Συρία για να αντιμετωπιστεί το καθεστώς και σήμερα έχουν βρεθεί στην αντίθετη θέση» απάντησε η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.

«Η κυβέρνηση έχει σταθερή θέση- και αυτή είναι η πολιτική λύση σ’ αυτό που τείνει να γίνει σήμερα, τραγωδία στη Συρία. Η χώρα μας καταδίκασε, όπως όλη η διεθνής κοινότητα, το ειδεχθές έγκλημα με τα χημικά όπλα. Παρακολουθούμε τα πάντα και για τον σκοπό αυτόν έχουν γίνει ανακοινώσεις από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο θα ενημερώσει και την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής», δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Έντονη υπήρξε η απόκριση από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον εισηγητή του κόμματος, Χρήστο Καραγιαννίδη να υπενθυμίζει πως το κόμμα του είχε ταχθεί υπέρ πρωτοβουλιών υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών της Συρίας και όχι για ένοπλη επέμβαση. Κάλεσε δε, την κ. Γεννηματά, «να υπερασπίζεται τις θέσεις της στη Βουλή με στοιχεία» και όχι με «συκοφαντίες». Ο κ. Καραγιαννίδης εξάλλου, υπολόγισε πως η Ελλάδα πληρώνει κάθε χρόνο 40 εκατ. ευρώ στο ΝΑΤΟ, ποσό που ισούται με τις ετήσιες εισπράξεις που προϋπολογίζεται να έχει το Δημόσιο από την αποκρατικοποίηση των κρατικών λαχείων. «Κατ’ ουσίαν, ιδιωτικοποιούμε τα κρατικά λαχεία για να πληρώνουμε το ΝΑΤΟ» παρατήρησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ανακοίνωσή σας είναι στο Διαδίκτυο. Δεν ξέρω αν έχετε πλέον αποκηρύξει τον Συνασπισμό» ανταπάντησε η Φώφη Γεννηματά. «Από την τοποθέτησή σας ωστόσο, προκύπτει και να το πείτε καθαρά αν θέτετε ζήτημα εξόδου της χώρας από το ΝΑΤΟ» συμπλήρωσε.

«Το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης και όχι ειρήνης και ευημερίας. Το ΝΑΤΟ έχει μετατραπεί στον παγκόσμιο χωροφύλακα για να στηρίζει τα συμφέροντα των πολυεθνικών σε βάρος των λαών» παρατήρησε από πλευράς ΚΚΕ, ο Σπύρος Χαλβατζής, ενώ ο Δ. Κουκούτσης (Χρυσή Αυγή) επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του περί «αμερικανοσιωνιστικής επίθεσης».

Οι τρεις συμφωνίες που συζητήθηκαν σήμερα, αφορούσαν συνεργασίες με την Κίνα για θέματα Δικαιοσύνης, με τους Ευρωπαίους εταίρους για την «προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών που ανταλλάσσονται προς το συμφέρον της ΕΕ» και με τη Βουλγαρία για διασυνοριακές επιχειρήσεις με αντικείμενο την εναέρια αστυνόμευση. Στο πλαίσιο αυτό, από πλευράς αντιπολίτευσης τέθηκε και το ζήτημα των αξιώσεων της τρόικας να κλείσει η ΕΛΒΟ, τα ΕΑΣ και η ΛΑΡΚΟ.

«Ο τρόπος με τον οποίον τίθεται το ζήτημα είναι προκλητικός και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει» σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής και διερωτήθηκε «Τι θέλουνε λοιπόν; Να καταργήσουμε τα πάντα και να μην μείνει τίποτε όρθιο;». Ο κ. Κουρουμπλής αντιπρότεινε αλλαγές στη λειτουργία των εταιρειών, («να προχωρήσουμε σε υποχρεωτική συνταξιοδότηση και στελέχωση») και υποστήριξε πως «αν η ΕΑΒ στελεχωθεί με προσωπικό απ’ τα ΤΕΙ της Χαλκίδας, μπορεί να γίνει και κερδοφόρα επιχείρηση και να υπάρξει ανάπτυξη- αν για παράδειγμα τους ανατεθεί η κατασκευή απορριμματοφόρων».

«Ποιος κυβερνά αυτήν τη χώρα; Δεν κυβερνάμε εμείς, αλλά ο κ. Τόμσεν» σχολίασε για λογαριασμό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο Γ. Ντάβρης, ενώ ο Σπ. Χαλβατζής (ΚΚΕ), υποστήριξε πως «η ΠΥΡΚΑΛ σε συνεργασία με τα Ναυπηγεία θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της βιομηχανίας- αλλά αυτό προϋποθέτει μια άλλη πολιτική και μια άλλη εξουσία».

Κατά των κυβερνητικών πεπραγμένων στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας, τάχθηκε και η Χρυσή Αυγή.

«Ετοιμάζουμε την αντίδρασή μας και την απάντησή μας- και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Η συγκυρία έχει ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων και όχι αυτό το κλίμα το εμφυλιοπολεμικό, της έντασης» απάντησε η Φώφη Γεννηματά.

Η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας συμπλήρωσε ότι

«αναφέρθηκε πως υπήρξε προσφορά που δεν έγινε δεκτή από μένα. Η εταιρεία έχει διοίκηση- και η κατεύθυνση που έχουμε δώσει, είναι να εξασφαλίσει τις περισσότερες δυνατές συμβάσεις, γιατί θέλουμε η εταιρεία να κρατηθεί στα πόδια της. Πιέζουμε τη διοίκηση να προχωρήσει και να βρει συμβάσεις να υπογράψει», τόνισε.

Tags: ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΒΟΥΛΗΣΥΡΙΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Θα γίνουν κακά πράγματα στο Ιράν αν δεν κλειστεί πυρηνική συμφωνία» [vid]

Δένδιας: Συνάντηση με Πιτ Χέγκσεθ στην Ουάσινγκτον – Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ

Εμφύλιος στο Σουδάν: Πλήγματα με drones εξαπέλυσαν εκατέρωθεν ο στρατός και οι αντάρτες RSF

Λαβρόφ: «Θεμιτοί στόχοι η παρουσία στην Ουκρανία ξένων στρατευμάτων ή υποδομών»

«Amiral Ronarc’h»: Η γαλλική FDI κατέπλευσε στη Σουηδία, καθώς το Παρίσι επιδιώκει συμφωνία για 4 φρεγάτες

Η επόμενη μέρα των NH-90: Από την καθήλωση στην υποστήριξη – Σύμβαση για συντήρηση από την Aeroservices

Καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και λίγες τοπικές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1966 το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο «Λούνα 9» προσεδαφίζεται στη Σελήνη

Top News

Νέα Πέραμος: Το σενάριο «αρπαγής τίγρης» που στράβωσε εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία του 27χρονου

Ελένη Φουρέιρα: Η επιτυχία δεν σε αλλάζει, είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου και αυτό είναι πρόβλημα

Εξαφάνιση Λόρα: Νέα στοιχεία για την 16χρονη - «Ανταλλάξαμε 20 λέξεις, δεν θα αναγνώριζε τη φωνή μου» λέει ο ετεροθαλής αδερφός της

Συνταγή για λεμονάτο λαχανόρυζο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert