OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Εκλογές 2015: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

10/09/2015 - 14:32
Share on FacebookShare on Twitter

Λίγες μέρες παραμένουν πριν αναδειχθεί ο νέος πρωθυπουργός της χώρας στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για το Action24 δείχνει πως η μέρα της εκλογικής μάχης θα εξελιχθή σε θρίλερ και οχι μόνο για τον νικητή.

Στη δημοσκόπηση ης εταιρείας Pulse για το Action24 ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί και έχει οριακό προβάδισμα κατά 0,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, ενώ θρίλερ φαίνεται πως θα έχουμε και για την τρίτη θέση.

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 7% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 6,5% που είναι πραγματικά έκπληξη μιας και τις τελευταίες ημέρες δείχνει σημαντική άνοδο. Ακολουθεί επίσης σε απόσταση αναπνοής το ΚΚΕ με 6%.

Τα ποσοστά του Ποταμιού φαίνεται πως παραμένουν σταθερά και φτάνουν στο 5,5%, ενώ καθοδική τάση δείχνει να έχει η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη που συγκεντρώνει ποσοστό 3,5%. Εκτός Βουλής φαίνεται πως θα παραμείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν ποσοστό 2%, ενώ η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη εισέρχονται στη Βουλή με ποσοστό 3,5%.

Προβάδισμα διατηρεί στις θετικές γνώμες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε ποσοστό 44%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με ποσοστό 41%. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μικρό προβάδισμα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με 35% έναντι 33% που συγκεντρώνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Μειωμένη η απόσταση των ποσοστών και στην παράσταση νίκης. Κατά 48% οι πολίτες θεωρούν πως θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 38% θεωρούν πως θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία. Αυτή τη φορά η διαφορά είναι 10% ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν 14 ποσοστιαίες μονάδες.
Στο κρίσιμο ζήτημα της συσπείρωσης, η Νέα Δημοκρατία παραμένει σε υψηλά επίπεδα με 77% έναντι 76% που είχε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει επίσης μικρή αύξηση. Από το 50% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα φτάνει τώρα στο 54%.

Πάντως, οι πολίτες δείχνουν να επιλέγουν μία κυβέρνηση συνεργασίας. Το 44% θέλουν μία συνεργασία του πρώτου κόμματος με 1-2 μικρότερα κόμματα, ενώ το 39% θέλουν μία συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Tags: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΕΚΛΟΓΕΣΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Related Posts

Χούθι
Uncategorized

Υεμένη: Χούθι και κυβέρνηση συμφώνησαν στην ανταλλαγή σορών πεσόντων του εμφυλίου πολέμου

25/12/2025 - 09:44
Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17

Διαβάστε Επίσης

Προκλητική δήλωση από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο φταίει η προσέγγιση της Ελλάδας»

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας», λέει ο πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Top News

O Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Αντελίνα Βαρθακούρη και Χάρης Βαρθακούρης έκαναν χριστουγεννιάτικο τραπέζι με όλη την οικογένεια του Γιάννη Πάριου

Ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά κατά της Hellenic Train για τη χριστουγεννιάτικη κάρτα: «Αρρωστημένη συμπεριφορά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert