OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Η Ελλάδα στη διεθνή άσκηση ετοιμότητας για πυρηνικό ατύχημα

07/10/2016 - 12:51
Share on FacebookShare on Twitter

 Η Ελλάδα συμμετείχε, στις 5 και 6 Οκτωβρίου, σε διεθνή άσκηση ετοιμότητας, με την ονομασία ConvEx-2d, για απόκριση σε πυρηνικό ατύχημα, όπως ανακοίνωσε Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).

Η άσκηση διοργανώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας με σκοπό να δοκιμάσει και να αξιολογήσει τις διαδικασίες ενημέρωσης, έγκαιρης ειδοποίησης και απόκρισης σε αιτήματα πληροφοριών, τη δυνατότητα απόκρισης σε αιτήματα αλληλοβοήθειας μεταξύ των κρατών-μελών, καθώς και τον συνολικό συντονισμό όλων των συμμετεχόντων σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, μετά από ισχυρό σεισμό στη Ρουμανία, ένας αντιδραστήρας πυρηνικού σταθμού βρέθηκε εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκλυση ραδιενέργειας στο περιβάλλον. Σε εθνικό επίπεδο, η ΕΕΑΕ, ως ο αρμόδιος φορέας για την προστασία του πληθυσμού και του περιβάλλοντος από πιθανές ραδιολογικές συνέπειες τέτοιων ατυχημάτων, δοκίμασε τα συστήματα επικοινωνίας και εκτίμησε την πορεία του ραδιενεργού νέφους και τις πιθανές ραδιολογικές συνέπειες για τον πληθυσμό της χώρας μας.

Η προσομοίωση αφορούσε, επίσης, στις δράσεις της ΕΕΑΕ για την ενημέρωση του κοινού, καθώς και ειδικών ομάδων που πιθανώς να βρίσκονταν στην περιοχή του ατυχήματος, όπως πληρώματα πλοίων.
Παρόμοιες ασκήσεις, που αφορούν στον έλεγχο των επιχειρησιακών σχεδίων έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση ραδιολογικού ή πυρηνικού ατυχήματος, πραγματοποιούνται περιοδικά, προκειμένου να διασφαλίζεται η ετοιμότητα των κρατών-μελών για ανταπόκριση σε πιθανή κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας είναι η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή για τον έλεγχο, τη ρύθμιση και την εποπτεία του τομέα πυρηνικής ενέργειας, πυρηνικής τεχνολογίας, ραδιολογικής, πυρηνικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας. Αποστολή της είναι η προστασία του πληθυσμού, των εργαζομένων και του περιβάλλοντος από τις ιοντίζουσες και τις τεχνητά παραγόμενες μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες.

Tags: ΕΛΛΑΔΑ

Related Posts

Χεζμπολάχ - Κασέμ
Uncategorized

Απειλές Κατζ κατά του ηγέτη της Χεζμπολάχ: «Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα – Θα σας στείλουμε στα βάθη της κόλασης»

02/04/2026 - 17:58
Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Η στιγμή που ιρανικός βαλλιστικός πύραυλος χτυπά κεντρική πόλη – Αναχαιτίστηκε επίθεση των Χούθι [vid]

Τραμπ: «Η μεγαλύτερη γέφυρα του Ιράν καταρρέει – Κάντε συμφωνία πριν να είναι αργά και δεν σας έχει μείνει τίποτα»

«Amiral Cabanier»: Η Γαλλία παρήγγειλε την πέμπτη φρεγάτα FDI για το Πολεμικό της Ναυτικό

Ιράν: «Χτυπήσαμε αμερικανικά μαχητικά σε βάση στην Ιορδανία και ένα κέντρο της Amazon στο Μπαχρέιν»

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν συντάσσει ένα «πρωτόκολλο» για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των πλοίων

«Δεν έχουν αεροπορική κάλυψη»: Γονείς Ισραηλινών στρατιωτών που πολεμούν στο Λίβανο έστειλαν επιστολή στον Νετανιάχου

Απειλές Κατζ κατά του ηγέτη της Χεζμπολάχ: «Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα – Θα σας στείλουμε στα βάθη της κόλασης»

Ρωσία: Ζητά κατάπαυση του πυρός στο Ιράν για να απομακρύνει το προσωπικό του πυρηνικού εργοστασίου στο Μπουσέρ

Top News

Μπάγια Αντωνοπούλου: «Όταν ξεκίνησα στο "Καλημέρα Ελλάδα" έπαιρνα επί 8 χρόνια 520 ευρώ»

Akylas: Έκανα ένα μικρό χειρουργείο, αλλά είμαι καλύτερα

Βίλμα Τσακίρη: Μεγάλη καριέρα δεν έκανα, όχι γιατί με αδίκησαν, αλλά γιατί ψιλοβαριέμαι

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αυτεπάγγελτη δικογραφία σε βάρος της, για τα βίντεο από τη δίκη των Τεμπών

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert