Κοινωνικό μέρισμα: Και στους χαμηλόμισθους στρατιωτικούς το επίδομα

«Στην πορεία εξόδου σε πρώτη φάση διορθώνουμε και προφυλάσσουμε αυτούς που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα, και δεν παραλείπουμε σε αυτή την προσπάθεια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Free Sunday αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα που δίδεται για δεύτερη χρονιά

«Δεν παραλείπουμε σε αυτή την προσπάθεια το κομμάτι αυτό του ελληνικού λαού που είναι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχουν διασφαλιστεί με ενέργειες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό γίνεται με ποικίλους τρόπους αλλά και μέσα από το κοινωνικό μέρισμα για τα πιο χαμηλόμισθα στελέχη και συγχρόνως εξετάζουμε με το υπουργείο Οικονομικών να λύσουμε και άλλα ζητήματα, όπως είναι η πλήρης υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ», ανέφερε σχετικά. 

Εππλέον και σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Εθνος ο ΑΝΥΕΘΑ όσο αφορά το κοινωνικό μέρισμα δήλωσε οτι «Η διανομή του κοινωνικού μερίσματος γίνεται με ενιαία κριτήρια και καλύπτει και τμήμα των πιο χαμηλόμισθων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέσα στην προσπάθεια που κάνουμε για έξοδο από την κρίση και για να μπει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά εντάσσουμε και το κομμάτι αυτό του ελληνικού λαού που είναι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Το διάστημα που προηγήθηκε διασφαλίσαμε αρκετά με ενέργειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τόνισε οτι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν υποστεί αδικίες, «όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. Και η κυβέρνησή μας έχει αναλάβει το βαρύ καθήκον ανάταξης της χώρας. Το κάνουμε. Το καλοκαίρι του 2018 τελειώνει η μνημονιακή περίοδος. Από τώρα εργαζόμαστε, ώστε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και ένα νέο κοινωνικό κράτος να δώσει νέα αναπτυξιακή ώθηση με δίκαιη αναδιανομή για το παρόν και το μέλλον. Πάει όμως πολύ, οι πολιτικές δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για την κρίση, που επέλεξαν την χειρότερη μέθοδο, την μνημονιακή μέθοδο για δήθεν έξοδο από αυτή, που έχουν στους κόλπους τους την ελίτ που ενώ ο ελληνικός λαός χειμάζεται, αυτή η ελίτ κερδίζει και στέλνει τα κέρδη της σε φορολογικούς παραδείσους, να υψώνουν το δάκτυλο».

Μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για κοινωνικές παροχές ύψους 1.400.000.000 ευρώ πολλοί ήταν οι στρατιωτικοί, απόστρατοι και εν ενεργεία, που έδειξαν την αγανάκτηση τους. Μάλιστα την απόδοση δικαιοσύνης αλλά και την αναγνώριση της προσφοράς τους ζήτησε με επιστολή του στον πρωθυπουργό το συντονιστικό όργανο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών. Την έντονη ανησυχία της για την απόφαση του πρωθυπουργού έδειξε με επιστολή της και η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου.