Μιχαήλ και Γαβριήλ: Οι Προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο αγιογράφος Συμεών Ματσκάνης μας δίνει μια εικόνα από την ενασχόληση του με την αγιογραφία, τους Στρατιώτες – Αγίους ενώ στέλνει το δικό του μήνυμα στους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μιχαήλ και Γαβριήλ: Οι Προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη των Αρχαγγέλων, την ημέρα αυτή γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία. Οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός. Στο αριστερό δε χέρι τους, είθισται να κρατούν μια σφαίρα , η οποία συμβολίζει τον κόσμο. Διαβάστε ΕΔΩ όλη την ιστορία των Αρχαγγέλων

Με αφορμή τη μεγάλη γιορτή των Ταξιαρχών, Αγίων που η πολεμική αεροπορία τιμά ως Προστάτες, με πλήθος εκδηλώσεων και αεροπορικών επιδείξεων, το Dogma.gr μίλησε με τον αυτοδίδακτο αγιογράφο Συμεών Ματσκάνη ο οποίος με μεράκι απεικονίζει μεταξύ άλλων και τους Αγίους – Προστάτες για την Πολεμική Αεροπορία, Μιχαήλ και Γαβριήλ.
Ο Ματσκάνης μας δίνει μια εικόνα από την ενασχόληση του με την αγιογραφία, τους Στρατιώτες – Αγίους ενώ στέλνει το δικό του μήνυμα στους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε την συνέντευξη στο Dogma.gr

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ