Σύλληψη «Ολλανδών» σε απαγορευμένη περιοχή

Μυστήριο καλύπτει η παρουσία δύο νεαρών Ολλανδών σε απαγορευμένη ζώνη στην περιοχή του Σουφλίου που συνελήφθησαν από τους άνδρες της Αστυνομίας.

Το ένα σενάριο λέει ότι ήρθαν πιθανόν για να συναντήσουν λαθρομετανάστες, αφού η καταγωγή τους ήταν από το Μαρόκο και ήταν εφοδιασμένοι με σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά μέσα. Το άλλο σενάριο λέει για τουρισμό στην περιοχή και μη γνώση το που επιτρέπεται να κινούνται. Η Αστυνομία πάντως εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, αφού η κίνησή τους θεωρήθηκε ύποπτη, αφού από την Ηγουμενίτσα με το αυτοκίνητό τους βρέθηκαν στον Έβρο και δίπλα στο ποτάμι. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας πάντως αναφέρει τα εξής:

Συνελήφθησαν χθες (31-3-2013) το μεσημέρι, σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Ολλανδίας, ηλικίας 30 και 25 ετών, για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ – Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως). Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να κινούνται σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ – Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως), χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Πηγή – faros24.gr