Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και τώρα τι θα "τάξουν" τα κόμματα για να "εισπράξουν" και την "χακί ψήφο";

20.08.2015 | 21:05
Και τώρα τι θα πουν τα κόμματα στους πολίτες; Ποια θα είναι η προεκλογική ατζέντα; Ποιος διαπραγματεύεται καλύτερα μνημόνια; Ποιος υπογράφει τα …ελαφρύτερα και ποιος τα πιο …βαρειά; Θα είναι από κάθε άποψη μια προεκλογική περίοδος και μια εκλογική αναμέτρηση…σουρεαλιστική. Σ΄ ότι αφορά τον χώρο των ΕΔ με τον οποίο ασχολείται το Onalert; Τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για τα κόμματα που θα διεκδικήσουν την “χακί ψήφο”.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι για δεύτερη συνεχόμενη προεκλογική περίοδο η υπόσχεση της “αποκατάστασης” των αποδοχών με βάση την απόφαση του ΣτΕ θα είναι στην κορυφή της ατζέντας τουλάχιστον των δύο κομμάτων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των στρατιωτικών. Του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Και βέβαια του κυβερνητικού εταίρου των ΑΝΕΛ.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα επαναλάβουν μετά επιτάσεως ότι είναι υπέρ της αποκατάστασης! Γιατί δεν την έκαναν επτά μήνες που κυβερνούν; Δεν πρόλαβαν λόγω διαπραγμάτευσης θα πουν ,να είστε βέβαιοι. Και θα μπορέσουν τώρα με το μνημόνιο που έχουν υπογράψει; Θα απαντήσουν πως ναι ,αλλά ποιος να το πιστέψει θα πείτε.

Η ΝΔ θα υπερτονίσει ότι εκείνη τουλάχιστον έδωσε το 50% των όσων προέβλεπε η απόφαση του ΣτΕ. Και βέβαια έχει στα σχέδιά της να δώσει και το υπόλοιπο αν της ξαναδώσουν την εξουσία! Θέμα αξιοπιστίας υπάρχει και για τους “γαλάζιους” και μάλιστα τεράστιο.

Ο Πάνος Καμμένος με τους ΑΝΕΛ ,είχε πολύ μεγάλη εκλογική “πελατεία” στις ΕΔ. Και λόγω των μισθολογικών θεμάτων και λόγω των “σκληρών θέσεων” σε θέματα που “άγγιζαν” δεξιούς αλλά και πέραν της δεξιάς ψηφοφόρους. Προφανώς θα αναλάβει ξανά τις ίδιες δεσμεύσεις και θα δώσει τις ίδιες διαβεβαιώσεις. Πως θα πείσει είναι το ερώτημα.

Τι θα ψηφίσουν οι στρατιωτικοί είναι θέμα που θα απασχολήσει τον καθένα προσωπικά. Θα είναι όμως η πρώτη φορά που μαζί με όλους τους υπόλοιπους πολιτες θα πρέπει να “παλέψουν” πολύ με την ψυχή και το μυαλό τους για να αποφασίσουν. Η ψυχραιμία απαραίτητη. Για όλους μας…

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ