Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Παγωμάρα" από την περικοπή 165 εκατομμυρίων στους μισθούς - Ποια είναι η δήθεν ελπίδα

11.06.2013 | 20:01
“Παγωμάρα” στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρά το γεγονός ότι το θερμόμετρο έχει ξεπεράσει πια σταθερά τους 30 βαθμούς Κελσίου. Η απαίτηση του οικονομικού επιτελείου για κατακόρυφη αύξηση των περικοπών στο κονδύλι μισθοδοσίας από τα 88 στα 165 εκατομμύρια ευρώ, έχει προκαλέσει αμηχανία στην κορυφή της ιεραρχίας ,πολιτικής και στρατιωτικής. Πρώτη έγνοια πως “θα διαχειριστούμε την νέα λαίλαπα”, που σημαίνει ποιος θα βγει να πει τι; Και μοναδική ελπίδα όπως μαθαίνουμε είναι να πειστεί το Μέγαρο Μαξίμου, για να παρέμβει μήπως και πείσει το οικονομικό επιτελείο ότι “αυτά που ζητάνε δεν μπορούν να γίνουν”. Φρούδες ελπίδες; Θα δείξει.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η εγκύκλιος με την οποία ζητούνται οι περικοπές των 165 εκατομμυρίων ευρώ έχει φύγει από το υπουργείο Οικονομικών και είναι σε γνώση του ΥΠΕΘΑ. Αυτά για όσους θέλουν να πιστεύουν ότι πρόκειται για απλές “διαδόσεις και φήμες”. Δυστυχώς δεν είναι έτσι.

Ο αναβρασμός που προκάλεσε το δημοσίευμα του Onalert (καντε κλικ εδώ για το δημοσίευμα) ,ήταν αναμενόμενος και καλό θα είναι σύντομα κάποιος να δώσει μια απάντηση για το αν τα όσα ζητά το υπουργείο Οικονομικών αποτελούν αδιαπραγμάτευτη απαίτηση ή αν υπάρχει ελπίδα για “διαπραγμάτευση”. Ήδη τα 88 εκατομμύρια περικοπών που προβλέπονται από το μεσοπρόθεσμο είναι πολύ “βαρύ” ποσό που “ελαφρύνει” κι άλλο τις τσέπες των στρατιωτικών. Πόσο μάλλον τα 165 εκατομμύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραφροσύνη - Από 88 σε 165 εκατομμύρια οι περικοπές στους μισθούς στρατιωτικών το 2014 !


Η υπομονή στερεύει στις Ένοπλες Δυνάμεις - Τι θα συμβεί αν έρθουν νέες περικοπές;

 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ