Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περίεργο sms σε κινητά στρατιωτικών που ζητά 25 ευρώ για το ΣτΕ

19.04.2015 | 11:50
Ένα περίεργο sms σε κινητά στρατιωτικών που τους προτρέπει να προσκομίσουν συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο με την καταβολή 25 ευρώ, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπροσώπησή τους στην τελευταία προσφυγή στο ΣτΕ,προκαλεί καχυποψία.

Ο νομικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Γιώργος Αντωνακόπουλος “χτυπάει καμπανάκι” και επισημαίνει ότι δεν χρειάζεται κανένα απολύτως πληρεξούσιο.

Η διευκρίνηση της ΠΟΕΣ:


Όπως ήδη σας έχει γνωρίσει η Ομοσπονδία μας την Παρασκευή 03-4-2015, δια του νομικού συμπαραστάτη της, δικηγόρου Αθηνών κ. Γεωργίου Αντωνακόπουλου, εμφανίστηκε ενώπιον της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας και ζήτησε την ακύρωση της υπ’ αριθμ. οικ.2/88371/ΔΕΠ/17-11-2014 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΦΕΚ τ. Β’ 3093/18-11-2014) «Καταβολή αναπροσαρμοσμένων αποδοχών και συντάξεων, καθώς και διαφοράς αποδοχών και συντάξεων προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εν ενεργεία και συνταξιούχους», με την οποία ρυθμίζεται ο τρόπος και χρόνος καταβολής των διαφορών αποδοχών που προκύπτουν από την εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 86 του ν. 4307/2014 για τα χρονικά διαστήματα από 1-08-2012 έως 30-06-2014 και από 1-07-2014 έως 30-11-2014, καθ’ ό μέτρο αφορά την καταβολή των διαφορών αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης της Διοίκησης.
Από τον Πρόεδρο του ΣτΕ δόθηκε προθεσμία έως την 20 Απριλίου 2015, προκειμένου να κατατεθεί σχετικό υπόμνημα από όλους τους διαδίκους. 
Τις τελευταίες ημέρες διακινείται μήνυμα SMS σε κινητά τηλέφωνα συναδέλφων που προτρέπονται να προσκομίσουν συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο με την καταβολή 25 ευρώ, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπροσώπησή τους στην ανωτέρω διαδικασία.
Αναγκαζόμαστε, για μια ακόμη φορά, να εφιστήσουμε την προσοχή των συναδέλφων και να γνωρίσουμε σε έναν έναν ξεχωριστά και σε όλους μαζί, ότι εφόσον το ΣτΕ δεχτεί την αίτηση της Ομοσπονδίας μας και ακυρώσει την ανωτέρω Υπουργική απόφαση, η υπόψη απόφασή του θα παράξει αποτέλεσμα για όλο το Στράτευμα, αφού τούτη θα εξαφανιστεί από το νομικό κόσμο και όχι για μεμονωμένα πρόσωπα, προτείνει δε σε όλους τους συναδέλφους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και έντονα υποψιασμένοι.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ