Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτά είναι τα ευτράπελα του αναθεωρημένου νόμου περί κατάστασης στρατιωτικών

02.07.2014 | 00:01
Το Onalert έχει στη διάθεσή του το κείμενο του αναθεωρημένου νόμου το οποίο κάποιοι το κράτησαν ως επτασφράγιστο μυστικό ακόμη και από την ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά! Η οποία διαβάζοντας το κείμενο διαπίστωσε ένα …βουνό θεμάτων με τα οποία είναι κάθετη.

Το Onalert έχει ξεχωρίσει με μια γρήγορη ανάγνωση μερικά από τα σημεία του νομοσχεδίου. Θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

"Ο Αξιωματικός είναι ο Στρατιωτικός....... "Αυτός υποτίθεται είναι ο ορισμός του αξιωματικού ή του στρατιωτικού;“ Οι Υπαξιωματικοί είναι στελέχη των Ε.Δ. ........."

Κι αυτό αόριστο. Θα μπορούσαν να είναι και στελέχη Επιχειρήσεων ή Οργανισμών;


Η αδικία σε όλη της το μεγαλείο. Ένα άρθρο που ο πρώην Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης έδωσε "μάχη" στο ΣΑΓΕ για να απαληφθεί. Αλλά δυστυχώς δεν βρήκε "συμπαραστάτες".
Υπήρχε κανένας λόγος να συναινέσει η πλειοψηφία του ΣΑΓΕ στην εφαρμογή αυτής της ποινής στα Στελέχη των Ε.Δ;
Η "ποινή" αυτή μέχρι την ψήφιση του νόμου 4093/12 αφορούσε μόνο αυτούς που διέπονταν από τον Δημοσιουπαλληλικό Κώδικα.
Οι Στρατιωτικοί διέπονται από τον αυστηρότατο Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα και δεν υπήρχε λόγος να τους επιβάλλουν άλλη μία ποινή αφαιρώντας από την συγκεκριμένη διάταξη την εξαίρεση τους.
Εδώ θα γίνει που λέμε…χαμός. Το θέμα καυτό “διχάζει” . Κάποιοι μιλούν για “ρατσισμό  σε όλο του το μεγαλείο”, “δύο μέτρα και δύο σταθμά” και “παιδιά και αποπαίδια των Ε.Δ. διαχρονικά”.

Το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί ιατροί και μουσικοί των ΕΔ έχουν το δικαίωμα να εργάζονται και εκτός υπηρεσίας, με τους πρώτους να διατηρούν ιατρεία και τους δεύτερους να παίζουν σε ορχήστρες εκτός στρατεύματος είναι θέμα που ειδικά μετά από το ξέσπασμα της κρίσης προκαλεί εντάσεις.
 
Πληροφορίες του Onalert αναφέρουν ότι αρχικά το δικαίωμα αυτό είχε καταργηθεί για τις δύο αυτές κατηγορίες, στην συνέχεια όμως το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να μην προχωρήσει και επανέφερε το καθεστώς ως έχει.

Διαβάστε ακόμη:


Ο Α/ΓΕΣ ζήτησε παράταση για τον νόμο 1400 από την Γεννηματά - Δεν είχε ιδέα!


Βαθαίνει το χάσμα Γεννηματά με τους Αρχηγούς για τον νόμο περί καταστάσεως στρατιωτικών

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ