Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Trident Juncture 2018: Το αποβατικό κτήνος της Ρωσίας μπαίνει σφήνα στην άσκηση του NATO

15.10.2018 | 08:00
 Το NATO ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του τα τελευταία 14 χρόνια μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Ρωσία και ο Πούτιν στέλνει το μεγαλύτερο αποβατικό πλοίο του, το “Ivan Gren” να σπάσει τον «ναυτικό αποκλεισμό» που σχεδιάζει το ΝΑΤΟ.

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αιφνιδίως την εσωτερική μεταγραφή του ολοκαίνουργιου αμφίβιου αποβατικού πλοίου του Ρωσικού στόλου, το "Ivan Gren" από τον Στόλο της Βαλτικής στο Βόρειο Στόλο. Το πλοίο θα αναχωρήσει από τον θύλακα του Καλίνινγκραντ, όπου και είναι η βάση του, στο νέο σπίτι του στην Χερσόνησο Κόλα.

Ο πλους του πλοίου προς το βορρά θα συμβεί ακριβώς όταν το ΝΑΤΟ θα ξεκινά τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του τα τελευταία χρόνια, την Trident Juncture 2018. Το ρωσικό σκάφος θα περάσει δίπλα από τα περίπου 65 πλοία του NATO που θα πραγματοποιούν ασκήσεις στην περιοχή.

Η Trident Juncture 2018 θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου στην κεντρική και ανατολική Νορβηγία και στις γύρω περιοχές του Βόρειου Ατλαντικού, στη Βαλτική Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των υδάτων και του εναέριου χώρου στα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν περίπου 51,000 στρατιώτες, 10,000 οχήματα, 250 αεροσκάφη και 65 πλοία από 30 διαφορετικές χώρες.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman θα συμμετάσχει στην άσκηση του ΝΑΤΟ. Με 90 αεροσκάφη επί του σκάφους, ο 100.000 τόνων γίγαντας θα είναι το πρώτο αεροπλανοφόρο που θα πλεύσει στην περιοχή των ακτών της Νορβηγίας από τη δεκαετία του 1980.

Το αμφίβιο αποβατικό "Ivan Gren" μπορεί να μεταφέρει 300 πεζοναύτες και 13 άρματα μάχης ή 35 τεθωρακισμένους μεταφορείς προσωπικού. Υπάρχουν δύο υπόστεγα στο πλοίο για δύο μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα Ka-29.

Πηγή The Barents Observer

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ