OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μέχρι τον Ιούνιο το νέο μισθολόγιο στρατιωτικών – Έτοιμη η επιτροπή με πρόεδρο από το ΥΕΘΑ

04/04/2013 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter
Νέο ειδικό μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς μέχρι τον Ιούνιο. Η επιτροπή που θα το διαμορφώσει και θα το παρουσιάσει είναι έτοιμη με πρόεδρο τον Ειδικό Γραμματέα Αντώνη Οικονόμου, που θεωρείται άνθρωπος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στην επιτροπή θα συμμετέχουν και στελέχη του επιτελείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Το ερώτημα που υπάρχει είναι αν αυτή η επιτροπή έχει σκοπό να “αφουγκραστεί” τα όσα λένε οι στρατιωτικοί ή θα αρκεστεί στις προτάσεις Αρχηγών και ειδικά του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου ,ο οποίος φέρεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο εγχείρημα. Το πιθανότερο είναι πως η επιτροπή δεν πρόκειται να μπει στην διαδικασία όχι διαλόγου αλλά έστω υποδοχής κάποιων προτάσεων που θα μπορούσαν να γίνουν απ΄ όσους φορείς ασχολούνται με τα εργασιακά και μισθολογικά εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών.

Το βέβαιο είναι ότι αυτή η περίοδος έως τον Ιούνιο, θα είναι κυριολεκτικά η “τελευταία ζαριά” για να περισωθεί ότι μπορεί να περισωθεί για τους στρατιωτικούς. Επιπλέον η διαμόρφωση της τελικής πρότασης της τρικομματικής κυβέρνησης για το νέο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών θα δείξει και προς τα που σκοπεύουν να οδηγήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις: στην απόλυτη υποβάθμιση και στην μείωση των δυνατοτήτων τους ποσοτικά και ποιοτικά ή έστω και την τελευταία ώρα η κυβέρνηση θα βάλει ένα φρένο στις αξιώσεις από το εξωτερικό.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος χθες στο συνέδριο Exposec-Defenseworld μίλησε για θυσίες των στρατιωτικών οι οποίες κατά την άποψή του “έσωσαν τη χώρα από τη χρεοκοπία”. Το θέμα είναι αν υπάρχει η θέληση να σωθούν από την απόλυτη εξαθλίωση και οι στρατιωτικοί . 

Tags: DEFENSEWORLDEXPOSECΕΠΙΤΡΟΠΗΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Related Posts

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18
Air to Ground
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Air to Ground Course: Πολεμικά σενάρια υψηλής δυσκολίας στο δόγμα αποτροπής του ΑΤΑ

16/12/2025 - 05:11
Αρχηγός ΓΕΑ
ΓΕΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι [pics]

15/12/2025 - 19:37

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις σε όλη την χώρα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Γερμανοί εκτελούν 118 κατοίκους στα Δράκεια Μαγνησίας

Μερτς: «Να μην γίνουμε έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων – Γερμανία και ΕΕ πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία»

Ισραήλ: O Νετανιάχου ενέκρινε συμφωνία-ρεκόρ με την Αίγυπτο για το φυσικό αέριο

F-35: Ο Τραμπ πιέζει για την αγορά των stealth μαχητικών τον νέο Τσέχο πρωθυπουργό, που τα χαρακτήρισε «άχρηστα και υπερτιμημένα»

Ζελένσκι: «Η Ρωσία ετοιμάζεται για ακόμη έναν χρόνο πολέμου – Η Ουκρανία χρειάζεται υποστήριξη»

Γερμανία: Η Επιτροπή Προϋπολογισμού ενέκρινε 50 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς για την Bundeswehr

Η Πολωνία θα αρχίσει να παράγει νάρκες κατά προσωπικού για να τις τοποθετήσει στα ανατολικά της σύνορα

Top News

Ειρήνη Μαρινάκη: Το «τελευταίο αντίο» στην σπουδαία Πειραιώτισσα - Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών»

Νίκος Παππάς για την επίθεσή του στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο: «Είχα λάθος αντίδραση στη δική του δράση - πρόκληση»

Χαμός με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Τραβούσε βίντεο μάρτυρες και βουλευτές

Σοφία Μουτίδου για Γιώργο Λιάγκα: «Μήπως ήταν κόλπο επικοινωνιακό; Δεν ντρέπεστε να λέτε ασυνάρτητα πράγματα;»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert