OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

«Εσείς φταίτε για τα προβλήματά σας», μας λέει η Μέρκελ που ακόμη μας χρωστάει 3 υποβρύχια

13/09/2013 - 12:46
Share on FacebookShare on Twitter

«Πολλοί άνθρωποι στην Νότια Ευρώπη γνωρίζουν καλά ότι δεν ευθύνομαι εγώ ή η Γερμανία για τα προβλήματά τους, αλλά οι δικές τους —επί χρόνια ή επί δεκαετίες— παραλείψεις», δήλωσε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κι επανέλαβε ότι η αρχή της είναι «αλληλεγγύη εάν και οι χώρες που πλήττονται επιτυγχάνουν στις προσπάθειές τους».

Η Μέρκελ έχει ένα δίκιο σ΄ ότι μας αφορά : οι συμπατριώτες της επιχειρηματίες των εξοπλισμών είναι αλήθεια ότι βρήκαν πολλούς “πρόθυμους” στη Ελλάδα να υπογράψουν ηγεμονικές υπέρ των Γερμανών συμβάσεις. Με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν “τσεπώσει” πάνω από 2 δις και να μας έχουν παραδώσει ένα από τα τέσσερα υποβρύχια 214.

Ας αφήσει λοιπον τις υποδείξεις τα “μαθήματα ήθους και διαφάνειας” γιατί η Γερμανια δεν έχει καθόλου καλη παράδοση σ΄ αυτά από την εποχή που κυβέρνηση -εκλεγμένη για να μην ξεχνιόμαστε- ήταν ο Χίτλερ και οι ναζί οι οποίοι υπήρξαν τα μεγαλύτερα….λαμόγια της Ευρώπης.

Ας πιέσει λοιπόν τους δικούς της τουλάχιστον να είναι συνεπείς σ΄ αυτά που τους έχουμε πληρώσει με ιδρώτα και αίμα και ας πάψει να παριστάνει την ανήξερη. Το αμτιγερμανικό κλίμα που υπάρχει σ΄ όλη την Ευρώπη θα πρέπει κάποια στιγμή να την προβληματίσει.

Τι προτείνει

«Απορρίπτουμε την αμοιβαιοποίηση του χρέους και τα ευρωομόλογα», επανέλαβε εξάλλου η κα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην «Muenchner Merkur» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν και η κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί, «ο δρόμος που ακολουθούμε θα είναι επιτυχής». Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Γερμανία, η οποία, όπως είπε, «ήταν κάποτε ο ασθενής της Ευρώπης».

Ερωτηθείσα σχετικώς με το γεγονός ότι στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου απεικονίζεται συχνά με. . . χιτλερικό μουστάκι, η Καγκελάριος είπε ότι χαίρεται που υπάρχει ελευθερία έκφρασης, «ακόμη και για την έξαλλη παρουσίαση απόψεων» και επισήμανε ότι στην Ευρώπη η ελευθερία έκφρασης, η ελευθεροτυπία, το εκλογικό δικαίωμα και η ανεξιθρησκία είναι κατοχυρωμένα για όλους. «Αυτός είναι ένας θησαυρός που πρέπει να διαφυλάξουμε», προσθέτει. 

Tags: ΜΕΡΚΕΛΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΕΡΙΚΟΠΕΣΥΠΟΒΡΥΧΙΑΧΡΕΟΣ

Related Posts

ERAM
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ERAM: Δοκιμάστηκε με επιτυχία ο αμερικανικός πύραυλος που προορίζεται για την Ουκρανία και προχωρά στη μαζική παραγωγή

04/02/2026 - 18:21
Su-57
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Su-57: Η αγορά ρωσικών μαχητικών από την Αλγερία την φέρνει αντιμέτωπη με κυρώσεις βάσει του νόμου CAATSA

04/02/2026 - 12:31
SCALP
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SCALP Mk2: Αναβαθμισμένη διαμόρφωση των πυραύλων cruise θα αναπτύξει η Γαλλία;

04/02/2026 - 12:03

Διαβάστε Επίσης

Comao παντού: Μήνυμα ισχύος με F-16, Rafale και Mirage ταυτόχρονα σε τρία διεθνή θέατρα επιχειρήσεων

Καιρός σήμερα: Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Σαν σήμερα: Το 1959 αρχίζουν στη Ζυρίχη ελληνοτουρκικές συνομιλίες για το Κυπριακό

ΗΠΑ – Ιράν: Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν κανονικά την Παρασκευή στο Ομάν – «Ο Τραμπ δέχθηκε πιέσεις να μην τις ακυρώσει»

Προειδοποίηση Τραμπ στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν: «Ο Χαμενεΐ θα πρέπει να ανησυχεί πολύ»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν προς την Ζαπορίζια – Εκκενώνονται χωριά στα ανατολικά

Axios: Καταρρέουν οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν – «Οι Αμερικανοί αρνήθηκαν να αλλάξει η τοποθεσία και το περιεχόμενο»

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

Top News

Καιρίδης σε Βελόπουλο: Είστε πρόβλημα αντεθνικό και ανθελληνικό - Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την τραγωδία στη Χίο

Βίκυ Σταυροπούλου για την προσωπική της ζωή: «Εγώ γιορτάζω κάθε μέρα τον Άγιο Βαλεντίνο»

Καιρός: Έρχονται ισχυρές βροχές και αφρικανική σκόνη, πότε επηρεάζεται η Αττική – Πως θα κινηθούν τα φαινόμενα

Σία Κοσιώνη: Προς εξιτήριο μέχρι την Παρασκευή – Η καθοριστική αξιολόγηση των γιατρών

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert