OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Φωτιά» στο Αιγαίο βάζει η Τουρκία! «Μας πάει» σε δίκη για F 16 της που έπεσε το 1996!

11/12/2014 - 13:38
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Με μια ακόμα προκλητική κίνηση γύρω από το F-16 που έπεσε το 1996 ανοιχτά της Χίου, η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μηδενίζοντας την όποια ηρεμία φάνηκε να επιφέρει η συνάντηση κορυφής στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα η τουρκική κυβέρνηση, για πρώτη φορά επισήμως, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Haberturk, απάντησε στην Βουλή ότι το  το τουρκικό F- 16 που έπεσε κατα την διάρκεια αερομαχίας με ελληνικό Μιράζ 2000 (Mirage-2000EGM) , πριν από 18 χρόνια, υποστηρίζει ότι είχε καταρριφθεί από ελληνικό αεριωθούμενο.
Μάλιστα η εφημερίδα προχωρά ένα ακόμη βήμα και καταχωρίζει την πληροφορία ο νομικός αγώνας για τον πιλότο του F-16 Ναΐλ Ερντογάν (Nail Erdoğan) αλλάζει τώρα κατεύθυνση και ότι η Εισαγγελία της Τουρκίας , ετοιμάζεται να ξεκινήσει δίκη κατά των Ελλήνων αρμοδίων,  όπως έγινε και στην περίπτωση της υπόθεσης του τουρκικού πλοίου ανθρωπιστικής βοήθειας ‘Mavi Marmara’ που χτυπήθηκε από ισραηλινούς κομάντος. Είναι ενδεικτικός δε ο τίτλος «Ανάκριση ‘Mavi Marmara’ για το F16 που είχε καταρριφθεί πριν από 18 χρόνια»,με τον οποίο η εφημερίδα προβάλει το θέμα.

Ο Ναΐλ Ερντογάν είχε πέσει με το F-16 που συγκυβερνούσε σε αερομαχία με τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη  στις 8 Οκτωβρίου του 1996, 9 μίλια από τις ακτές της Χίου  Ο κυβερνήτης του Αντισμήναρχος Osman Çiçekli είχε χρησιμοποιήσει το αλεξίπτωτό του και τελικά ειχε διασωθεί από ελληνικό ελικόπτερο.Ο Τούρκος χειριστής διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Χίου και μετά από βραχύβια νοσηλεία μεταφέρθηκε με μεταγωγικό C-130 της ΠΑ στη Σμύρνη. Μετ από συνεχείς οχλήσεις της οικογενείας του πιλότου το θέμα συντηρούνταν στην επικαιρότητα από καιρού εις καιρό και πριν λίγους μήνες με εντολή του τότε Τούρκου Προέδρου Γκιούλ έγιναν έρευνες στο Αιγαίο με σύγχρονα μέσα για την σορό του πιλότου  οι οποίες απέβησαν άκαρπες. Αφορμή για την ανάσυρση του θέματος υπήρξε ενα πολύ παλιό δημοσίευμα ελληνικού περιοδικού με τον ατεκμηρίωτο ισχυρισμό ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από ελληνικό με πύραυλο <<Magic>>.
Να σημειωθεί ότι ο τουρκικός τύπος έχει υποστηρίζει ότι η οικογένεια  Ερντογάν προσέφυγε  στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΑΔΑΔ) εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης με αγωγή αποζημίωσης 625.000 ευρώ κλπ κλπ.Ελληνικές πηγές δεν έχουν επιβεβαιώσει  κάτι τέτοιο.

Tags: F 16ΑΙΓΑΙΟΔΙΚΗΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Άγκυρα - Μητσοτάκης - Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα

05/02/2026 - 12:54
Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκαλεί πάλι η Τουρκία: «Αντίθετοι με το Διεθνές Δίκαιο οι ισχυρισμοί της Ελλάδας για τα 12 ν.μ.»

05/02/2026 - 11:58
Αιγαίο - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκλήσεις από τουρκικά αεροσκάφη σε όλο το Αιγαίο: Έκαναν 9 παραβιάσεις και 4 παραβάσεις

04/02/2026 - 18:10

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Πολύ καλές οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν, θέλουν συμφωνία – Καλές και οι συνομιλίες για την Ουκρανία» [vids]

Ζελένσκι: «Πρέπει να ενισχυθεί η αντιαεροπορική άμυνα και οι ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας»

Ιράν: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε στρατόπεδο της Τεχεράνης μετά από βραχυκύκλωμα [vid]

Ουκρανία και ΗΠΑ συζητούν σχέδιο για ειρηνευτική συμφωνία – με εκλογές και δημοψήφισμα – μέχρι τον Μάρτιο

Ο Σμήναρχος που «έδωσε» τα μυστικά του ΝΑΤΟ στην Κίνα – Η σύλληψη και το χρονικό της υπόθεσης

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος – Αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1990 καταρρέει η Σοβιετική Ένωση

Η Κομισιόν πρότεινε το 20ό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας: «Η Μόσχα καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της πίεσης»

Top News

Έλλη Τρίγγου: «Ο Γιάννης Στάνκογλου είναι ένα όνειρο, φανταστικός, πολύ καλός παρτενέρ, πολύ βοηθητικός»

Οι απολύσεις στη Washington Post και το τέλος μιας εποχής: «Άδειασαν γραφεία, έμειναν μνήμες»

Ματ Σλιχτ: Ο δημιουργός του Moltbook, του «social» των AI που γεννήθηκε από απλή περιέργεια και χωρίς ο ίδιος να γράψει ούτε μία γραμμή κώδικα

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Το πάρτι γενεθλίων και το φιλί στον σύντροφό της - H υπέροχη τούρτα με τα πετράδια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert