OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό χρήμα ψάχνει η Ρωσία

27/12/2014 - 10:37
Share on FacebookShare on Twitter

Έκκληση στους Τούρκους επιχειρηματίες και επενδυτές απεύθυνε ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ, καλώντας τους να παραμείνουν στη ρωσική αγορά, παρά την δραματική υποτίμηση του ρουβλιού, χωρίς να πανικοβληθούν.

«Όσες επιχειρήσεις επιχειρούν στη Ρωσία θα υποφέρουν για λίγο, αλλά θα αναπληρώσουν τις απώλειές τους σε λίγα χρόνια», είπε ο Ρώσος πρέσβης, απευθυνόμενος κυρίως σε Τούρκους επιχειρηματίες του κατασκευαστικού τομέα, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Ρωσία. Αν οι Τούρκοι φύγουν θα έρθουν στη θέση τους οι Κινέζοι, είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Η Ρωσία μελετά την κατασκευή μιας μεγάλης γέφυρας που θα ενώνει την χερσόνησο της Κριμαίας με τα ηπειρωτικά της εδάφη, μέσω του πορθμού του Κερτς. Ενδιαφέρον για το έργο έχουν επιδείξει και τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες.

Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν, πρόσφατα, να συσφίξουν, έτι περαιτέρω, τους οικονομικούς δεσμούς ώστε ο όγκος του διμερούς εμπορίου να φτάσει τα 100 δισ. δολάρια. Παρόλα αυτά η κατάρρευση του ρουβλιού έχει φοβίσει πολλούς Τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίοι αποσύρονται από τη ρωσική αγορά. Την αποχώρηση επιπλέον τουρκικών κεφαλαίων ήρθε να προλάβει ο Ρώσος πρέσβης.


Η Κριμαία πάντως είναι ο συνδετικός κρίκος που ενώνει ρωσικά και τουρκικά συμφέροντα. Ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε πως η Μόσχα θα ήταν ιδιαίτερα ευτυχής αν η Τουρκία άλλαζε την στάση της σχετικά με το ζήτημα της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο είναι δυνατό να συμβεί, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και, υποτίθεται, οφείλει να ακολουθήσει κοινή γραμμή με την συμμαχία.

Ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε πως με χαρά η Ρωσία θα δεχτεί την επίσκεψη τουρκικής αντιπροσωπείας στην Κριμαία. Μια τέτοια επίσκεψη θα αναγνώριζε, de facto, τη ρωσική προσάρτηση της περιοχής, από την Τουρκία.

Αναφερόμενος στο αγωγό Ρωσίας – Τουρκίας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον South Stream, τον χαρακτήρισε «έργο του αιώνα», τονίζοντας την σημασία του για την Τουρκία.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, είπε πως η Τουρκία προσελκύει μεγάλο αριθμό Ρώσων τουριστών, αν και εξέφρασε φόβους πως η πτώση του ρουβλιού μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Για να μην συμβεί αυτό, είπε, πρέπει να τουρκικά πρακτορεία να προσφέρουν δελεαστικά πακέτα προσφορών στους Ρώσους τουρίστες. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2013 επισκέφτηκαν την Τουρκία πάνω από 4.200.000 Ρώσοι.

Στο μόνο σημείο που ο Ρώσος πρέσβης φάνηκε άκαμπτος, ήταν το ζήτημα της Συρίας. Επ’ αυτού είπε πως η ρωσική οπτική είναι η σωστή και πως δεν μπορεί να υπάρξουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ερήμην της συριακής κυβέρνησης.

Πηγή: Hurriyet
Απόδοση-επιμέλεια: On Alert
 

Tags: ΑΓΩΓΟΣΕΜΠΟΡΙΟΡΩΣΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

drones
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

07/02/2026 - 15:50
Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

07/02/2026 - 14:56
Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

07/02/2026 - 13:29

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα με αεροπλάνο τύπου Νιεπόρ 50 ίππων

Ο Σμήναρχος είχε τετ α τετ με Κινέζο σύνδεσμο στην Αθήνα – Οι θέσεις «κλειδιά» και οι σχέσεις με απόστρατους [vid]

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

Πολεμική Αεροπορία: Οι 330 και 347 Μοίρες εντυπωσίασαν με F-16 στο Tactical Leadership Programme του NATO

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert