OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Νταβούτογλου «σβήνει» τις μειονότητες

03/01/2015 - 00:14
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Με ισχυρισμούς περί …ισότητας των πολιτών που ανήκουν σε μειονότητες με τους υπόλοιπους Τούρκους (μουσουλμάνους) πολίτες, αλλά και ψεύδη ότι …ποτέ στην Τουρκία δεν έκαναν διακρίσεις με βάση την θρησκεία, διάνθισε την ομιλία στο γεύμα που παρέθεσε σήμερα Παρασκευή ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ.Α Davutoglu προς τους πνευματικούς εκπροσώπους των μειονοτήτων. Παράλληλα μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κάποιος ότι οι διατυπώσεις που χρησιμοποιεί θα μπορούσαν να διαβαστούν και ως υποκρύπτουσες πρόθεσης για …κατάργηση των μειονοτήτων!

Συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Νταβούτογλου μιλώντας προς τους πνευματικούς εκπροσώπους των μειονοτήτων που ζουν στην Τουρκία ευχήθηκε αρχικά καλή χρονιά για όλες τις θρησκευτικές κοινότητες, τη χώρα και την ανθρωπότητα και ακολούθως ευχήθηκε ξεχωριστά για την ιερή βραδιά Kandil των Μουσουλμάνων, για τα Χριστούγεννα των Καθολικών και των Ορθοδόξων και για τη γιορτή Hanuka των Εβραίων.Και είπε :

»Στην πραγματικότητα τα εδάφη της Ανατολίας στεγάζουν όλα τα σημαντικά συμβολικά κέντρα της παράδοσης του Χριστιανισμού και του Ισλάμ. Όπου κι αν πάτε στη χώρα μας, θα δείτε αυτή την ενότητα και θα αισθανθείτε την πνευματική ατμόσφαιρα που φέρνει.(..) Από αυτή την άποψη, γύρω από το τραπέζι αυτό δε θεωρούμε καμία παράδοση ως ξένη στα εδάφη αυτά, ούτε ότι ήλθε εκ των υστέρων». Και συνέχισε:». Και εγώ φροντίζω αρκετές φορές να μη χρησιμοποιώ την λέξη »μειονότητα», διότι όλοι μας στην πραγματικότητα, ως μέρος των βαθιά ριζωμένων παραδόσεων, είμαστε μέλη μιας μεγάλης οικογένειας».
.
Ακολούθως, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, αφού ανέφερε ότι η Κωνσταντινούπολη είναι μια πόλη όπου στους δρόμους της βιώνονται για αιώνες οι σχέσεις γειτονίας και όλες οι παραδόσεις, συνέχισε λέγοντας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu: »Στο πλαίσιο των αυθεντικών πολιτιστικών παραδόσεων, στο πλαίσιο των θρησκευτικών παραδόσεων αυτή η εικόνα που φιλοξενεί όλα τα χρώματα της χώρας μας είναι σημαντική για εμάς».
Για να πει αμέσως μετά:» Από την άλλη πλευρά αυτή η εικόνα είναι σημαντική στο πλαίσιο της αρχής της ισότητας των πολιτών. Ποτέ δεν κάναμε διαφοροποίηση και δεν κάνουμε μεταξύ των πολιτών μας. Από οποιαδήποτε θρησκεία και αίρεση κι αν προέρχονται  η ψυχή, περιουσία και η τιμή των πολιτών είναι για εμάς ιερά και είναι σε όλες τις θρησκείες ιερά», είπε.
Και τα είπε την ίδια ώρα που μόνο από την ελληνική μειονότητα της Τουρκίας, στην Πόλη, στην Ιμβρο, στην Τένεδο, στην Μικρασία κ.α. υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες ή μειονοτικά ιδρύματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η περιουσία τους ή μέρος της έχει κατασχεθεί από το τουρκικό κράτος τις δεκαετίες ’50, ’60 ή και ’70 με μυστικούς νόμους , με εκβιασμούς και με καταπατήσεις ή εξαναγκασμό σε εγκατάλειψη….

Tags: ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert