OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Ο Καμμένος «πυροβολεί» από τον Έβρο και ανακοινώνει «μαζικές μεταθέσεις» στα σύνορα

07/02/2015 - 15:15
Share on FacebookShare on Twitter

Για πρωτοφανείς καταστροφές αλλά και πρωτοφανείς ελλείψεις στρατιωτικού προσωπικού στον Έβρο έκανε λόγο ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ο οποίος επισκέφθηκε τις περιοχές που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πλημμύρες. Ο Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε το φυλάκιο 126 της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στο Σουφλί, τα έργα απάντλησης υδάτων στο Σουφλί, το φυλάκιο στις Πλαγιές, τα Λαγυνά και τον Πόρο.
Στις δηλώσεις του ο Πάνος Καμμένος επεσήμανε ότι “οι καταστροφές είναι πρωτοφανείς και μετά το 1963 είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε πλέον σπίτια να έχουν πλημμυρίσει. Έχει γίνει τεράστια καταστροφή σε όλες τις καλλιέργειες.

Θέλω κατ αρχήν να συγχαρώ τις Ένοπλες Δυνάμεις, τον Στρατό Ξηράς που όλες αυτές τις μέρες βρισκόταν κοντά στους κατοίκους. Η διαβεβαίωσή τους είναι πως θα συνεχίσουν να βρίσκονται μέχρι να τελειώσει αυτή η τεράστια φυσική καταστροφή και η αποκατάσταση των ζημιών. Το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι στρατεύσιμοι έδωσαν μεγάλη μάχη γιατί ο Έβρος είναι και δική μας πατρίδα, πατρίδα των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα δοθούν άμεσα εντολές πρώτα από όλα για να επιβραβεύσουμε τους στρατεύσιμους για τη θυσία την οποία έκαναν όλες αυτές τις ημέρες.

Βόμβες για την επάνδρωση μονάδων

Ο ΥΕΘΑ στην συνέχεια έριξε μια βόμβα που έχει να κάνει με τις επανδρώσεις των μονάδων του Έβρου και ανακοίνωσε “μαζικές μεταθέσεις”. Δεν είπε πως εξήγησε το φαινόμενο των εξαιρετικά χαμηλών ποσοστών επάνδρωσης των μονάδων ο Α/ΓΕΕΘΑ που τον συνόδευε στον Έβρο.

Ο ΥΕΘΑ δήλωσε:

Με τον κ. αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας σαν πολιτική ηγεσία δώσαμε εντολή να μεταφερθούν από άλλες μονάδες της υπόλοιπης Ελλάδος με προτεραιότητα στον ‘Εβρο αλλά βεβαίως και στα νησιά οι νεοσύλλεκτοι. Θα υπάρχουν και ανακοινώσεις εντός των επομένων ωρών στις προγραμματικές δηλώσεις. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να υπηρετούν στο κέντρο της Αθήνας και να έχουν ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση με κάποιους άλλους οι οποίοι φυλάνε σκοπιά στον Έβρο. Τα «ρουσφέτια» θα έχουν χαρακτήρα μόνο καθαρά κοινωνικό-εκεί που έχουν ανάγκη τα παιδιά των ανέργων των θυμάτων της κρίσης-και όχι πολιτικό.

Οι μονάδες  στον Έβρο, στην παραμεθόριο και στα νησιά θα έχουν πληρότητα 100% τουλάχιστον. Δεν πρόκειται να συνεχιστεί το φαινόμενο να βλέπουμε 400% πληρότητα της μονάδας στην Καλαμάτα και 30% στην παραμεθόριο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω και εκ μέρους του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές. Θα δράσει η πολιτεία σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αποζημίωση των πληγέντων. Όπως έκαναν οι Ένοπλες Δυνάμεις έτσι και οι υπόλοιπες αρχές να βρίσκονται δίπλα στους κατοίκους. Ο Έβρος πρέπει να είναι μέριμνα όλων μας, ο τόπος εκείνος που θα έρθουν οι νέοι πίσω, που θα καλλιεργηθούν ξανά τα χωράφια, θα ξεκινήσει ξανά η παραγωγή και όχι ο τόπος που θα στέλνει μετανάστες  σε όλο τον κόσμο».

Tags: ΕΒΡΟΣΚΑΜΜΕΝΟΣΜΟΝΑΔΕΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στην Πορτογαλία: Μετά την βάση των C-390, επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Οχήματα (CEOV)

08/05/2026 - 17:49
Δένδιας - C-390
ΥΕΘΑ

Δένδιας από Πορτογαλία: Συζητήσαμε το ενδεχόμενο συνεργασίας για τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-390 [pics, vid]

07/05/2026 - 20:49
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Στην Πορτογαλία ο Νίκος Δένδιας: Θα επισκεφθεί την βάση που φιλοξενεί τα C-390

06/05/2026 - 15:25

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Εντοπίστηκε μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο, ανοιχτά της νήσου Χαργκ

Ο Ζελένσκι «επιτρέπει» στη Ρωσία να κάνει παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης και διέταξε τον ουκρανικό στρατό να μην επιτεθεί στην Κόκκινη Πλατεία

Λίβανος: Τουλάχιστον 10 νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων κατά στόχων της Χεζμπολάχ

Ο Τραμπ περιμένει την απάντηση του Ιράν στην πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση για τερματισμό του πολέμου

Απαντήσεις από το λογισμικό του drone που βρέθηκε στη Λευκάδα: Η έρευνα που θα ρίξει φως σε κατασκευαστή, πορεία και στόχους

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με πιθανές βροχές στα βόρεια – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1945 οι τελευταίοι υψηλόβαθμοι Ναζί του Βερολίνου παραδίδονται στις Σοβιετικές Δυνάμεις

Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι επιτέθηκε σε στρατιωτική βάση στο βόρειο Ισραήλ

Top News

Τρεις εμφανίσεις UFO στην Ελλάδα περιλαμβάνονται στα αρχεία του Πενταγώνου - Όσα είδαν οι Αμερικανοί πιλότοι

Λευκάδα: Οι 4 πιθανοί στόχοι του θαλάσσιου drone - Στο «μικροσκόπιο» το λογισμικό του για την πορεία και τον κατασκευαστή του

Eurovision: Οι φορές που η Ελλάδα μπήκε στη «χρυσή» 5άδα του διαγωνισμού - Από την Έλενα Παπαρίζου, στον Σάκη Ρουβά και την Καλομοίρα

Metallica: Απόψε η μεγάλη συναυλία των θρύλων της metal στο ΟΑΚΑ – Όλες οι πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert