OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ: «Αιχμάλωτοι» του μίσους και των εμμονών μας «παίζουμε» με την Άμυνα

25/04/2015 - 22:05
Share on FacebookShare on Twitter

Οι μίζες στους εξοπλισμούς συνέβαλαν σημαντικά στην οικονομική αιμορραγία της χώρας. Η χωρίς κανένα ίχνος αναγκαιότητας αγορές οπλικών συστημάτων εκτός από την άσκοπη σπατάλη χρήματος ,οδήγησαν σε τεράστια “αμυντικά κενά” . Και πληρώσαμε δις και εξοπλισμένοι σωστά δεν είμαστε.

Ο …κουμπαράς άδειασε -και για την Άμυνα άδειασε πολύ νωρίτερα από το 2009- οι αποκαλύψεις για τις μίζες άρχισαν και συνεχίζονται και το κλίμα στο χώρο των εξοπλισμών έγινε ακόμη πιο νοσηρό. Η “εξοπλιστική πίτα” δεν συρρικνώθηκε απλώς. Εξαφανίστηκε.

Αντί να σοβαρευτούμε όμως και να δούμε πως θα “συμμαζευτούμε” και θα βάλουμε όσα όπλα χρυσωπληρώσαμε περάσαμε στην φάση της …διαφάνειας μέσω της απόλυτης απραξίας. Οι πολιτικοί προϊστάμενοι και οι στρατιωτικοί σε θέσεις ευθύνης προτιμούσαν να μην κάνουν τίποτα οι πρώτοι , να μην εισηγούνται τίποτα οι δεύτεροι. Οι “άνθρωποι των εξοπλισμών” κυρίως οι “μη θεσμικοί” επιδόθηκαν σ΄ έναν πόλεμο με στόχο μοναδικό πως θα καταστρέψουν οποιαδήποτε συμφωνία από την οποία δεν είχαν κέρδος! Ο ένας κατέστρεφε των άλλο και μαζί με τους θεσμικούς την πλήρωσαν και οι “θεσμικοί”.

Η φυλάκιση του Τσοχατζόπουλου, του Σμπώκου, του Κάντα και οι έρευνες με χειροπιαστά αποτελέσματα από την Δικαιοσύνη στο χώρο των εξοπλισμών, αντί να προκαλέσει μια αμυδρή έστω αίσθηση εμπιστοσύνης ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στους ελληνικούς εξοπλισμούς ,μας οδηγεί απ΄ ότι φαίνεται ακόμη πιο βαθειά στο σκοτάδι. Μέσα στο οποίο κανείς δεν μπορεί να δει καθαρά την μεγάλη πραγματική εικόνα των αναγκών των ΕΔ. Μόνο κραυγές “ιεροεξεταστών” ακούγονται οι οποίες πλέον θεωρούν … ύποπτη ακόμη και την πιο ανταλλαγή χειραψίας μεταξύ οποιουδήποτε επιχειρηματία των εξοπλισμών με όποιον είχε ή έχει σχέση με τις ΕΔ! Ένας ΥΕΘΑ είχε βάλει τις γραμματείς του να απαντούν σε όποιον “θεσμικό” επιχειρηματία του χώρου ζητούσε ραντεβού στο ΥΠΕΘΑ να απαντούν ότι “ο κ.υπουργός δεν συνομιλεί με επιχειρηματίες”! Τώρα φαίνεται ότι …δικαιώνεται!

Επειδή μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα που μεταδίδουμε προς την δικαιολογημένα ανησυχη κοινή γνώμη έχουμε κι εμείς οι δημοσιογράφοι …μας αφιερώνουμε το απόσπασμα από την ταινία “Αιχμάλωτοι του μίσους” με τον αξέχαστο Κώστα Καρρά στον ρόλο του εμπόρου όπλων. Γιατί κακά τα ψέμματα στους πολίτες έχουμε περάσει την εικόνα ότι ΟΛΟΙ όσοι ασχολούνται με τους εξοπλισμούς είναι …εγκληματίες και παράνομοι.

Το  απόσπασμα από την ταινία νομίζουμε ότι αποτυπώνει την εικόνα που έχουμε μεταδώσει προς την κοινή γνώμη για οποιονδήποτε και οτιδήποτε έχει σχέση με τους εξοπλισμούς.

Θα υπάρξει έτσι κι αλλιώς ανάγκη να επανέλθουμε. Γιατί όπως φαίνεται εκτός από “αιχμάλωτοι του μίσους” είμαστε και αιχμάλωτοι των εμμονών κάποιων . Εμμονών που προκαλούν εύλογα ερωτήματα.

Tags: ΑΓΟΡΕΣΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΜΙΖΕΣΣΚΑΝΔΑΛΑ

Related Posts

PrSM - THAAD
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Οι ΗΠΑ τετραπλασιάζουν την παραγωγή πυραύλων PrSM και THAAD εν μέσω του πολέμου με το Ιράν

25/03/2026 - 17:02
Eurofighter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter: Τουρκία και Βρετανία υπέγραψαν σύμβαση πολλών δισεκατομμυρίων για την εκπαίδευση και την υποστήριξη των νέων μαχητικών

25/03/2026 - 15:46
στρατιωτική παρέλαση
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Τα όπλα που «έκλεψαν» την παράσταση στην στρατιωτική παρέλαση: Από τις SeaHake Mod4, στους «Κένταυρο» και «Υπερίων» [pics]

25/03/2026 - 14:01

Διαβάστε Επίσης

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Ισραήλ: Η κυβέρνηση ενέκρινε την επιστράτευση 400.000 εφέδρων – «Πράσινο φως» για νέα πλήγματα σε Ιράν και Χεζμπολάχ

Ιράν: Η Ρωσία απομακρύνει το προσωπικό της από τον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ

AGILE: Το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΕ για την ανάπτυξη νέων αμυντικών τεχνολογιών αιχμής «σε χρόνο ρεκόρ»

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: 30 χώρες εξετάζουν την προστασία των Στενών του Ορμούζ – Οι χώρες του Κόλπου ανησυχούν για τις ιρανικές επιθέσεις

Οι ΗΠΑ τετραπλασιάζουν την παραγωγή πυραύλων PrSM και THAAD εν μέσω του πολέμου με το Ιράν

Ιράν: Αρνητική η πρώτη απάντηση στο σχέδιο Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου – Οι 5 όροι που βάζει

Top News

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Η εξομολόγηση για την επιλόχειο κατάθλιψη μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού

Χάρις Αλεξίου: «Αισθάνομαι ότι άλλαξα τη ζωή μου αρκετές φορές»

Κατώτατος μισθός: «Κλειδώνει» την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο η αύξηση για το 2026 - Θα εφαρμοστεί από 1η Απριλίου

Θανάσης Αλευράς για τη ψωρίαση: «Πίστευα ότι το δημιούργησα εγώ»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert