OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Βόμβα Τραμπ για το F-35 – Εχει ξεφύγει το κόστος του, θα πρέπει να περικοπεί!

13/12/2016 - 07:37
F-35
Share on FacebookShare on Twitter

Σάλος ξέσπασε στην παγκόσμια αμυντική βιομηχανία από το Tweet του νέου Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το μέλλον του μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς F-35.

The F-35 program and cost is out of control. Billions of dollars can and will be saved on military (and other) purchases after January 20th.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 12, 2016


Ο Τραμπ το χαρακτήρισε ξεκάθαρα ως στόχο μεγάλων εξοικονομήσεων κονδυλίων τα οποία θα πρέπει να εξευρεθούν από τον αμυντικό προϋπολογισμό και ενδεχομένως να αλλάξουν οι προτεραιότητες, αφού το επιτελείο του στο οποίο έχουν ειδικό βάρος οι στρατιωτικοί, συνεννοηθεί με τη γραφειοκρατία του Πενταγώνου.

Η αλήθεια είναι ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει αναθεωρηθεί αρκετές φορές προς τα πάνω και ότι σύμφωνα με το Politico, το 2014 το πρόγραμμα είχε «υπερβεί 163 εκατομμύρια τον προϋπολογισμό και είχε καθυστερήσει επτά χρόνια», ωστόσο οι πάντες συμφωνούν ότι το πρόγραμμα είναι «πολύ μεγάλο για να «σκοτωθεί»».

Το προεδρικό Tweer ξεσήκωσε αλυσιδωτές αντιδράσεις όχι εξ’ αιτίας του άκομψου τρόπου με τον οποίο διατυπώθηκε. Πολλοί εκτιμούν ότι πρόκειται για μεγάλο χτύπημα στην κατασκευάστρια Lockheed Martin, η οποία όντως περνά δύσκολες ώρες καθώς η κατάσταση στις ΗΠΑ είναι απίστευτα ρευστή.

Οι πιο καχύποπτοι πάντως κάνουν λόγο για προσπάθεια εξισορρόπησης της επίθεσης που εξαπέλυσε στην ανταγωνίστρια Boeing για το Air Force One, αλλά και για να μην κατηγορηθεί ότι «σπρώχνει» χρήμα προς τα εκεί, αφού όπως έχει γραφτεί, τουλάχιστον το Ναυτικό θέλει άμεσα F/A-18 Super Hornet για να καλύψει τα κενά του που εξελίσσονται σε πονοκέφαλο, καθώς σημειώνονται συχνά πυκνά απώλειες F/A-18 Hornet, του οποίου πολλά επαναφέρει σε υπηρεσία, από τη… βαθιά «κατάψυξη».

Στο μεταξύ όμως έχουν αρχίσει διάφοροι ψίθυροι καθώς υπάρχουν και πρόσωπα – αναλυτές που πιστεύουν ότι το αντισυμβατικό στιλ του Τραμπ είναι επιτηδευμένο και από πίσω διακρίνονται καταρχήν προθέσεις, με αποτέλεσμα οι παρεμβάσεις του αυτές ερμηνεύονται ως προσπάθεια να πάρει το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει στο επίπεδο του «establishment» της Ουάσιγκτον.

Υπάρχει και μια ακόμα κατηγορία αναλυτών, η οποία εστιάζει στην αμερικανική χρηματαγορά. Μπορεί ο ίδιος να μην μπορεί να αξιοποιήσει ευκαιρίες, μπορεί όμως να «συμβουλεύσει» φίλους και συνεργάτες. Οι διακυμάνσεις είναι βίαιες για τα αμερικανικά ειωθότα και εάν η κατάσταση εξομαλυνθεί δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες για αποκόμιση υπεραξιών.


Tags: F-35ΤΡΑΜΠ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert