OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

Ουκρανία: Θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ

10/07/2017 - 15:44
Share on FacebookShare on Twitter

 Η Ουκρανία και το NATO θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για έναν οδικό χάρτη για την ένταξη της Ουκρανίας στον οργανισμό βορειοατλαντικού συμφώνου, με το Κίεβο να υπόσχεται ότι θα κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις έως το 2020, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

Μιλώντας πλάι στον Ποροσένκο κατά την επίσκεψή του στην ουκρανική πρωτεύουσα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε πως το ΝΑΤΟ προμήθευσε την Ουκρανία με νέο εξοπλισμό προκειμένου να αποκαλύψει τους δράστες της κυβερνοεπίθεσης που έπληξε τον Ουκρανία τον Ιούνιο και επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο.

«Η Ουκρανία έχει ορίσει σαφώς το πολιτικό μέλλον της και το μέλλον στη σφαίρα της ασφάλειας», δήλωσε ο Ποροσοένκο στους δημοσιογράφους.
«Σήμερα δηλώσαμε σαφώς ότι θα αρχίσουμε μια συζήτηση για ένα σχέδιο δράσης για την ένταξη και οι προτάσεις μας για μια τέτοια συζήτηση έγιναν δεκτές με ευχαρίστηση».

Η Ουκρανία, που βρίσκεται στα μαχαίρια με τη Ρωσία και πολεμά ένα αντάρτικο υποστηριζόμενο από το Κρεμλίνο στην ανατολική Ουκρανία, ενέκρινε τον Ιούνιο έναν νόμο που θέτει ως προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν σε μια σύνοδο κορυφής το 2008 πως η Ουκρανία θα γίνει μια μέρα μέλος της συμμαχίας. Η χώρα συμμετέχει ήδη με στρατεύματα σε αποστολές του ΝΑΤΟ περιλαμβανομένης εκείνης στο Αφγανιστάν.

Ένα σχέδιο για επίσημη ένταξη στο ΝΑΤΟ θα σημαίνει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να ανταποκριθεί σε στόχους για πολιτικές, και οικονομικές μεταρρυθμίσεις καθώς και μεταρρυθμίσεις στον τομέα της άμυνας, και θα πρέπει να υποβάλλει εθνικά σχέδια κάθε χρόνο για να επιδείξει πρόοδο.

Αλλά υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια.

Οι κανόνες του ΝΑΤΟ λένε πως τα κράτη που φιλοδοξούν να γίνουν μέλη πρέπει να «διευθετήσουν τις διεθνείς διαμάχες τους με ειρηνικά μέσα», κάτι που σημαίνει πως η Ουκρανία θα πρέπει να επιλύσει τη διένεξη στο Ντονμπάς –μια εξέγερση φιλορωσικών δυνάμεων– που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 10.000 ανθρώπων.

Η συνάντηση του Ποροσένκο με τον Στόλτενμπεργκ πραγματοποιήθηκε την επομένη της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον στο Κίεβο, ο οποίος είπε πως η Ρωσία πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση σταματώντας τη βία στην ανατολική Ουκρανία.
Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν θα ενισχύσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε επίσης μια δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος είπε πως η Ρωσία πρέπει να αποσύρει χιλιάδες στρατιώτες της από την Ουκρανία. Ο Πεσκόφ είπε πως η Ρωσία δεν έχει στρατεύματα στην Ουκρανία.

Tags: ΚΙΕΒΟΝΑΤΟΟΥΚΡΑΝΙΑ

Related Posts

NATO - SACEUR
ΝΑΤΟ

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

04/12/2025 - 22:16
Eurofighter - Γερμανία
ΝΑΤΟ

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

04/12/2025 - 20:29
Ρούτε
ΝΑΤΟ

Ρούτε: Μόνο ο Τραμπ μπορεί να «σπάσει» το αδιέξοδο στην Ουκρανία – Το μήνυμα του NATO στον Πούτιν

03/12/2025 - 20:04

Διαβάστε Επίσης

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Αφγανιστάν και Πακιστάν: Οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται

«Το Πολεμικό Ναυτικό αλλάζει σελίδα»: Ευχές ΥΕΘΑ για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου

Μελόνι για το νέο στρατηγικό δόγμα Τραμπ: «Οι Αμερικανοί υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους – Πρέπει να κάνει το ίδιο και η Ευρώπη»

«Συναγερμός» ΙΑΕΑ για το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ: «Το προστατευτικό κέλυφος έχει υποστεί ζημιά»

Ουκρανία και ΗΠΑ συνεχίζουν τις συνομιλίες στη Φλόριντα: «Οποιαδήποτε αληθινή πρόοδος εξαρτάται από τη Ρωσία»

Οι «Ινδιάνοι» της Αεροπορίας Στρατού: Τα Kiowa Warrior με διαθεσιμότητα ρεκόρ και ο δρόμος προς την Αλεξάνδρεια

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία και Δωδεκάνησα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Top News

Καρέ που στοίχειωσαν τον πλανήτη: Από τον πνιγμένο Αλάν Κουρντί και τον «Falling Man», στον απελπισμένο άνδρα του Χονγκ Κονγκ

Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες και εύκολο σαγανάκι γαρίδες ξεχωρίζουν στο μενού της επόμενης εβδομάδας

Η συγκινητική ιστορία 88χρονου που εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ για να ζήσει και η πρωτοβουλία ανθρωπιάς νεαρού influencer

Παύλος Κοντογιαννίδης για Αλέξη Τσίπρα: Γνωστός φέρελπις αποτυχημένος του παρελθόντος οραματιστής με αυταπάτες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert