OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μεταθέσεις 2018: Τι προτείνει η ΠΟΜΕΝΣ για την μοριοδότηση

15/02/2018 - 08:18
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) με ανακοίνωση της καλεί το ΥΠΕΘΑ, να μην εφαρμόσει την νέα Υπουργική απόφαση που αφορά αλλαγές στα κριτήρια – μοριοδότησης του Στρατιωτικού προσωπικού για το τρέχον έτος, καθόσον, το Στρατιωτικό προσωπικό έχει «ήδη υποβάλει φρουρές-τόπους επιθυμίας με την προηγούμενη μοριοδότηση τους, που ανατρέπετε με το νέο καθεστώς».

Διαβάστε όλοκληρη την πρόταση ΠΟΜΕΝΣ για τις Μεταθέσεις Στρατιωτικού Προσωπικού:

ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο
Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα
Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ΕΓΑ ΓΕΕΘΑ-ΓΕΑ-ΓΕΝ-ΓΕΑ

ΚΟΙΝ : Διευθυντή Στρατιωτικού Γραφείου κ. ΥΕΘΑ – ΑΝΥΕΘΑ Νομικό Σύμβουλο κ. ΥΕΘΑ – ΑΝΥΕΘΑ
Στρατιωτικοί συντάκτες

ΘΕΜΑ: Μεταθέσεις Στρατιωτικού προσωπικού

ΣΧΕΤ: Υπουργική Απόφαση Φ.411/1/294483Σ.797/6-2-2018/ΓΕΕΘΑ/Β1«Καθορισμός Συμβουλίων Μεταθέσεων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξειδίκευση των κριτηρίων και λοιπών θεμάτων που αφορούν στις τοποθετήσεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των αξιωματικών, ανθυπασπιστών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων»
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1. Η ΠΟΜΕΝΣ, ως η μόνη νόμιμη εκπρόσωπος των στρατιωτικών, έχει την υποχρέωση να ενημερώνεται και να ενημερώνει τα μέλη της αλλά και το σύνολο των στελεχών των Ε.Δ., για σοβαρά θέματα όπως αυτά των μεταθέσεων των στελεχών. Δυστυχώς με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύσεις την νέα Υπουργική απόφαση που αφορά στην μοριοδότηση των μεταθέσεων του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

2. Για ακόμη μία φορά πάρθηκε απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε αλλαγές στα κριτήρια – μοριοδότηση του Στρατιωτικού προσωπικού, λίγο πριν την εκπόνηση των μεταθέσεων έτους 2018, χωρίς την ύπαρξη κανενός διαλόγου με την Ομοσπονδία μας.
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

3. Καλούμε άμεσα το ΥΠΕΘΑ, να μην εφαρμόσει την νέα Υπουργική απόφαση για το τρέχον έτος, καθόσον οι συνάδελφοι έχουν ήδη υποβάλει φρουρές-τόπους επιθυμίας με την προηγούμενη μοριοδότηση τους, που ανατρέπετε με το νέο καθεστώς.

4. Η Ομοσπονδία μας, ζητεί άμεσα την αρχή ενός γόνιμου διαλόγου με την ηγεσία του Υπουργείου, ώστε με τις προτάσεις της για τα κριτήρια, τον τρόπο των μεταθέσεων και την μοριοδότηση να γίνει προς το δικαιότερο με αποφυγή αιφνιδιασμών και άκαιρων αλλαγών.

5. Επίσης πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας όπως σας έχει γνωστοποιήσει και επιχειρηματολογήσει πολλές φορές, είναι η θεσμοθέτηση του αμετάθετου μετά την συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας με την ενσωμάτωση στο ισχύον νομικό πλαίσιο (Ν.3883/2010), νέας παραγράφου 7 στο άρθρο 5 του σχετικού νόμου, όπως παρακάτω:

7. «Μετά τη παρέλευση 25ετούς συνολικής υπηρεσίας το στέλεχος μετατίθεται κατά προτεραιότητα στον τόπο προτίμησής του και εφόσον αυτό δεν είναι δυνατόν σε τόπο που απέχει το ανώτερο 50 χιλιόμετρα από αυτόν, εντός της περιφερειακής ενότητας στην οποία υπάγεται ο τόπος πρώτης προτίμησης του στελέχους, υπό την προϋπόθεση ότι επιθυμεί και στον τόπο αυτό υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις του οικείου Κλάδου που προβλέπονται για την ειδικότητα και το βαθμό του. Εξαιρούνται όσοι αιτούνται την τοποθέτησή τους σε θέση υψηλής ευθύνης και όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το όριο των επτά (7) μεταθέσεων εντός της 25ετούς συνολικής υπηρεσίας. Μετά τη συμπλήρωση 30ετούς συνολικής υπηρεσίας, το στέλεχος τοποθετείται υποχρεωτικά στον τόπο προτίμησής του, και εφόσον αυτό δεν είναι δυνατόν σε τόπο που απέχει το ανώτερο 50 χιλιόμετρα από αυτόν, εντός της περιφερειακής ενότητας στην οποία υπάγεται ο τόπος πρώτης προτίμησης του στελέχους. Από την εφαρμογή της διάταξης αυτής εξαιρούνται οι Ανώτατοι Αξιωματικοί και τα στελέχη που έχουν αποφοιτήσει από τις ΑΔΙΣΠΟ, ΑΣΠ και ισότιμες αυτών, έχουν εκπαιδευτεί με έξοδα της υπηρεσίας στο εσωτερικό ή εξωτερικό και δεν έχουν συμπληρώσει το προβλεπόμενο πρόσθετο χρόνο υποχρεωτικής παραμονής στην υπηρεσία».

Η ανακοίνωση ΕΔΩ

Tags: ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2018ΠΟΜΕΝΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Τουρκία: «Η απειλή δεν κρύβεται, διατυπώνεται με περίσσια θρασύτητα»

17/05/2026 - 12:00
φρεγάτα ΚΙΜΩΝ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Στο κυνήγι του «ΚΙΜΩΝΑ»: Η πρώτη προσπάθεια της Τουρκίας να «ακτινογραφήσει» τη νέα φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού

16/05/2026 - 07:58
Αρχηγός ΓΕΣ
ΓΕΣ

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΑΣΔΑΑΜ: Παρακολούθησε την ΤΑΜΣ «ΙΑΣΩΝ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ 1/26» [pics]

15/05/2026 - 20:29

Διαβάστε Επίσης

EA-18G: Καρέ καρέ η συγκλονιστική συντριβή αμερικανικών μαχητικών σε αεροπορική επίδειξη [vid]

Στη Λιθουανία κατέπεσε ακόμα ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος – Δεν σημειώθηκε έκρηξη

Μάλι: Τουλάχιστον 10 νεκροί από επίθεση με drones που αποδίδεται στον στρατό

Τραμπ: Ανάρτηση με αναφορά στον Σταύρο Παπασταύρου για την ενεργειακή συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας

AIM-260A: «Στο φως» η πρώτη φωτογραφία του μυστικού πυραύλου νέας γενιάς των ΗΠΑ

Αγώνας δρόμου για να κλείσουν οι Bergamini: Έγκριση από το ΚΥΣΕΑ για την διακρατική συμφωνία

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1963 ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Σαρλ ντε Γκολ, μιλάει στη Βουλή των Ελλήνων

Top News

Survivor: Τα πρώτα λόγια του Σταύρου Φλώρου μέσα από το νοσοκομείο, μετά το ατύχημα - «Χαμογελάω γιατί μου έχετε δώσει δύναμη»

YFSF - Η Ιουλία Καλλιμάνη συνάντησε τον «εαυτό της» στη σκηνή και αναφώνησε: «Καλέ εγώ»

Akylas: Οι νέες φωτογραφίες από την επιστροφή του και τα ευφάνταστα τραγούδια που ετοιμάζει για τους Έλληνες

Λένα Ζευγαρά: «Ησυχαστήριο για μένα είναι το χωριό όπου μεγάλωσα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert