OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Υπόθεση Κασόγκι: Ο σαουδάραβας εισαγγελέας αφίχθη στην Κωνσταντινούπολη

29/10/2018 - 09:24
Share on FacebookShare on Twitter

 Ο σαουδάραβας εισαγγελέας ο οποίος προΐσταται της έρευνας για τον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι αφίχθη στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ενόψει των επαφών που θα έχει με τις τουρκικές εισαγγελικές αρχές.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε το Σάββατο ότι η Άγκυρα θεωρεί πολύτιμες τις συνομιλίες των εισαγγελικών αρχών των δύο κρατών. Δεν έχει γίνει σαφές πότε ακριβώς θα γίνουν συναντήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Ανατολή, ο σαουδάραβας εισαγγελέας αναμένεται εξάλλου να πάει στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη όπου δολοφονήθηκε ο Κασόγκι πριν από τρεις εβδομάδες.

Ο φόνος του Κασόγκι, αρθρογράφου της εφημερίδας Washington Post που επέκρινε αποφάσεις του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, του de facto ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας, προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή και κρίση στη χώρα η οποία κατατάσσεται πρώτη παγκοσμίως στις εξαγωγές πετρελαίου.

Ο Ερντογάν αντιμετώπισε εξαρχής με σκεπτικισμό τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τους Σαουδάραβες για τη δολοφονία — οι οποίες έχουν αλλάξει επανειλημμένα και θεαματικά στο μεταξύ — κι έχει αξιώσει το βασίλειο να φροντίσει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Ο Σαούντ αλ Μοτζέμπ, ο σαουδάραβας εισαγγελέας, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θεωρεί πως ο φόνος ήταν προμελετημένος, αναιρώντας την προηγούμενη εκδοχή, κατά την οποία ο θάνατος του δημοσιογράφου επήλθε κατά τη διάρκεια «καυγά» και πάντως οφειλόταν σε ατύχημα.

Τούρκοι εισαγγελείς προετοιμάζουν αιτήματα έκδοσης 18 Σαουδαράβων που θεωρούν ύποπτους για τη δολοφονία. Οι αρχές στο Ριάντ ήδη συνέλαβαν τα πρόσωπα αυτά στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν.

Ανάμεσα στους υπόπτους είναι τα 15 στελέχη των σαουδαραβικών υπηρεσιών ασφαλείας που σύμφωνα με την Άγκυρα μετέβησαν αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη μερικές ώρες πριν ο Τζαμάλ Κασόγκι πάει στο προξενείο της χώρας του, όπου ήλπιζε να του δοθεί ένα πιστοποιητικό διαζυγίου για να μπορέσει να ξαναπαντρευτεί, και τον σκότωσαν. Ο Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι τα αιτήματα έκδοσης θα επιδοθούν στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας από το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας του.

Όμως ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι για τον φόνο θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης στο βασίλειο.

Οι αρχές της Τουρκίας κοινοποίησαν μέρος τουλάχιστον του αποδεικτικού υλικού το οποίο συγκέντρωσαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν σε αρμόδιες υπηρεσίες συμμαχικών κρατών — συμπεριλαμβανομένων αυτών των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΕΡΝΤΟΓΑΝΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑΤΟΥΡΚΙΑΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΣΟΓΚΙ

Related Posts

Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τραυματίας από πυροβολισμό ο αδελφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

06/05/2026 - 13:10
Tufan
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Tufan – Kilic: Η Τουρκία απειλεί με νέα μη επανδρωμένα σκάφη και υποβρύχια «καμικάζι» [vids, pics]

06/05/2026 - 11:17
Τουρκία - πρωτομαγιά
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Πρωτομαγιά με ένταση στην Κωνσταντινούπολη – Εκατοντάδες προσαγωγές και συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών

01/05/2026 - 13:59

Διαβάστε Επίσης

Πούτιν: «Η σύγκρουση στην Ουκρανία φτάνει στο τέλος της»

30 κιλά εκρηκτική ύλη στο θαλάσσιο drone: Σειριακοί αριθμοί και λογισμικό «φωτίζουν» το USV καμικάζι

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις

Σαν σήμερα: Το 1925 η Κύπρος ανακηρύσσεται αποικία του Βρετανικού Στέμματος

Η Ουκρανία και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός

NYT: Η Ρωσία στέλνει εξαρτήματα για drones στο Ιράν μέσω της Κασπίας Θάλασσας, παρακάμπτοντας το Ορμούζ

HMS Dragon: Μετά την Κύπρο, το βρετανικό αντιτορπιλικό πάει στη Μέση Ανατολή – Προετοιμασία για αποστολή στα Στενά του Ορμούζ

Ιράν: Παραμένουν τα σημεία «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Ουράνιο, πυρηνικά και Ορμούζ

Top News

Δέσποινα Καμπούρη: «Με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο είχαμε τα προηγούμενα χρόνια μια πάρα πολύ καλή σχέση»

Γιάννης Κότσιρας: «Ο Σταύρος Ξαρχάκος ήταν παιδικός μου ήρωας, τον λάτρευα και τον λάτρευε και η μητέρα μου»

Πόπη Μαλλιωτάκη: Δεν έχω αγαπηθεί όσο θα ήθελα, το μεγαλύτερο φταίξιμο το έχω εγώ με τις επιλογές μου

Οι Metallica έπαιξαν «Ζορμπά» και «Τρύπες» και «γκρέμισαν» το ΟΑΚΑ - Δείτε βίντεο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert