OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ: Τις πρώτες του επίσημες συναντήσεις είχε σήμερα στις ΗΠΑ ο Αποστολάκης – ΦΩΤΟ

27/03/2019 - 19:05
Share on FacebookShare on Twitter

Τις πρώτες του συναντήσεις είχε σήμερα ο ΥΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, με εκπρόσωπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με την οργάνωση American Jewish Committee . Ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας βρίσκεται στις ΗΠΑ προκειμένου να παρευρεθεί σε υπουργική διάσκεψη του ΟΗΕ για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις. 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, συναντήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Ο Υπουργός υπογράμμισε το ρόλο της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ η οποία αποτελεί γέφυρα φιλίας και επικοινωνίας με τον αμερικανικό λαό ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον σημαντικό ρόλο τον οποίο διαδραματίζει στην προβολή των εθνικών θέσεων.



Ο κ. Αποστολάκης συμμετείχε επίσης ως κεντρικός προσκεκλημένος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που διοργάνωσε η οργάνωση “American Jewish Committee”.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στις τοποθετήσεις του:

  • Επισήμανε τις διαχρονικά άριστες σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ και Ισραήλ, οι οποίες και πιστοποιούνται τόσο από τον υφιστάμενο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ όσο και από την συνεχώς βελτιούμενη αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ.
  • Εξέφρασε την επιθυμία της Ελλάδας για περαιτέρω επέκταση και ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας με ΗΠΑ και Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο.
  • Ανέλυσε το σύνθετο περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, γεγονός που καθιστά επιβεβλημένη την ανάπτυξη διεθνών αμυντικών συνεργασιών για την αποτελεσματική ενίσχυση της σταθερότητας.
  • Υπογράμμισε την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδας που απορρέουν από τη συμμετοχή της σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΟΗΕ καθώς και την παράλληλη υλοποίηση από ελληνικής πλευράς ευρέος πλέγματος δράσεων αμυντικής διπλωματίας.
  • Τόνισε την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία αντιμετωπίζεται από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Επίσης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του κατά την οποία συμφωνήθηκε η επανεκκίνηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και η από κοινού δράση για τη μείωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.
  • Αναφέρθηκε τέλος στην τριμερή συνάντηση κορυφής μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία και πιστοποιεί τη βούληση για την διασφάλιση σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


Tags: ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙΗΠΑΥΕΘΑ

Related Posts

Νίκος Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Oι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ακρογωνιαίος λίθος της ύπαρξης της Ελλάδας, που αντιμετωπίζει σημαντική απειλή»

01/02/2026 - 17:29
ίμια
ΥΕΘΑ

Δένδιας για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: «Τιμάμε τη μνήμη του Αντιναυάρχου Καραθανάση, του Αντιναυάρχου Βλαχάκου και του Πλοιάρχου Γιαλοψού»

31/01/2026 - 09:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για «επ’ αόριστον» τουρκικές NAVTEX: Η Ελλάδα δεν μπορεί να τις πάρει στα σοβαρά – Δεν έχουν νομική ισχύ

30/01/2026 - 11:28

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1943 παραδίδεται στον Κόκκινο Στρατό το τελευταίο οχυρό των Γερμανών στο Στάλινγκραντ

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν περισσότερα συστήματα αεράμυνας στη Μέση Ανατολή, ενόψει πιθανής επίθεσης στο Ιράν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε επίθεση ρωσικού drone σε λεωφορείο που μετέφερε εργάτες ορυχείου

ΓΕΣ: Αποφοίτησαν 12 Αξιωματικοί της 78ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΣΤΕΑΜΧ [pics]

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 32 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Για «αντίποινα» κάνει λόγο ο ισραηλινός στρατός

Η Ουκρανία ευχαριστεί τον Έλον Μασκ για τα «μέτρα» που έλαβε ώστε ρωσικά drones να μην μπορούν να χρησιμοποιoύν το Starlink

Νίκος Δένδιας: «Oι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ακρογωνιαίος λίθος της ύπαρξης της Ελλάδας, που αντιμετωπίζει σημαντική απειλή»

Πακιστάν: Πάνω από εκατό νεκροί σε επιθέσεις αυτονομιστών στην Μπαλουτσιστάν

Top News

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ «έβγαλε» είδηση: Γνωρίζω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα έρθει στην Ελλάδα – Υπέροχη Πρώτη Κυρία η Μελάνια

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας - Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Έλενα Βουλγαράκη για Δημήτρη Παπανώτα: Το πραγματικά σύγχρονο και παντελονάτο είναι να λες «συγγνώμη» όταν έχεις προσβάλει έναν άνθρωπο

Survivor: Κατέρρευσε ο Χρήστος Μυλωνάς - Έχασε τις αισθήσεις του και τον πήραν με φορείο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert