OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙΡΙΔΗΣ BLOG

Ένας κωμικός σε μια δυστυχισμένη χώρα

22/04/2019 - 15:06
Ουκρανία
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Βολοντομίρ Ζελένσκυ ένας κωμικός 41 ετών εκλέχθηκε χθες νέος πρόεδρος της Ουκρανίας. Ο Ζελένσκυ κέρδισε κοντά στο 70% των ψήφων στον δεύτερο γύρο, έναντι μόλις 30% του νυν προέδρου Πέτρο Ποροσένκο. Ο θρίαμβος του Ζελένσκυ οφείλεται στην τεράστια απογοήτευση των Ουκρανών με την κατάσταση της χώρας τους, καθώς οι πληγές της κρίσης του 2014 με τη Ρωσία δεν έχουν επουλωθεί.

Από πολλές απόψεις η Ουκρανία παραμένει μια μεγάλη αποτυχία. Το 1991, στην αρχή της μετάβασης από τον κομουνισμό, το βιοτικό της επίπεδο ήταν ίδιο με αυτό της Πολωνίας. Σήμερα, ο μέσος Πολωνός είναι τέσσερις φορές πλουσιότερος από τον μέσο Ουκρανό. Η Ουκρανία θεωρείται μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες της Ευρώπης, όπου μια μικρή ομάδα ολιγαρχών ελέγχει την οικονομία και την πολιτική.

Επιπλέον, η Ουκρανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης της Ρωσίας με τη Δύση. Η επιθυμία της πλειοψηφίας των Ουκρανών για προσέγγιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση οδήγησε στην κλιμάκωση μιας κρίσης που κατέληξε στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και σε έναν αποσχιστικό πόλεμο από ρωσόφιλους στις ανατολικές επαρχίες της.

Η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών είναι μια νίκη για την εύθραυστη ουκρανική δημοκρατία. Ο Ζελένσκυ έχει δεσμευτεί ότι θα προωθήσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και απευθυνόμενος προς το Κρεμλίνο δήλωσε πως η νίκη του στέλνει ένα μήνυμα σε όλη την πρώην Σοβιετική Ένωση ότι τα πάντα είναι δυνατά.

Ωστόσο, ο Ζελένσκυ αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση μιας δυστυχισμένης χώρας σε κρίση χωρίς εμπειρία, στελέχη, σαφές πρόγραμμα και ιδεολογικό στίγμα. Η υπερψήφισή του έχει να κάνει περισσότερο με την καταψήφιση του παλαιού πολιτικού κόσμου και τη δύναμη της τηλεοπτικής του δημοφιλίας παρά με κάποια συγκεκριμένη πολιτική επιλογή.

Για τη Δύση και την Ε.Ε. η Ουκρανία έχει καταστεί ένας πονοκέφαλος. Για κάποιες ευρωπαϊκές χώρες η υποστήριξη της Ουκρανίας εμποδίζει την επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία. Για άλλες, ωστόσο, αποτελεί ζήτημα αρχής και συμφέροντος να αναχαιτισθεί η ρωσική επιθετικότητα στο ανατολικό σύνορο της Ουκρανίας αντί στο δυτικό. Ο νέος πρόεδρος έχει πολύ δουλειά μπροστά του αν θέλει να αποφύγει την τύχη του προηγούμενου.

Tags: ΖΕΛΕΝΣΚΙΚΑΙΡΙΔΗΣΟΥΚΡΑΝΙΑ

Related Posts

Πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙΡΙΔΗΣ BLOG

Η πιο μεγάλη ήττα του Ερντογάν

24/06/2019 - 16:07
Πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙΡΙΔΗΣ BLOG

Πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα

03/06/2019 - 09:09
Μέρκελ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙΡΙΔΗΣ BLOG

Η νίκη της Ευρώπης

31/05/2019 - 16:28

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1920 ο Κωνσταντίνος Α’ αποκαθίσταται ως Βασιλιάς των Ελλήνων

Ο Τραμπ πιέζει την Ουκρανία να «κινηθεί γρήγορα» στις διαπραγματεύσεις «πριν η Ρωσία αλλάξει γνώμη»

Δανία: Ρίχνει την ευθύνη για δύο κυβερνοεπιθέσεις σε ομάδες που συνδέονται με το ρωσικό κράτος

SAMP/T NG: Νέες δοκιμαστικές βολές σε Ιταλία και Γαλλία – Το 2026 και 2027 οι παραδόσεις

S-400: Ουκρανικά drones έπληξαν δύο εκτοξευτές του ρωσικού συστήματος αεράμυνας [vid]

Γεραπετρίτης σε Βρετανή ΥΠΕΞ: «Οι αμυντικές συμφωνίες με τρίτες χώρες δεν πρέπει να στρέφονται εναντίον συμμάχων χωρών»

Η Ρωσία προετοιμάζεται για επαφές με τους Αμερικανούς για την Ουκρανία – «Στα τάρταρα» οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

Oreshnik: Στη Λευκορωσία από χθες ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος, ανακοίνωσε ο Λουκασένκο

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: «Ο εκβιασμός ξεκίνησε από επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων» αποκαλύπτει ο δικηγόρος του

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης συγκινεί: «Δεν με αγκάλιασε κάποιος να μου πει ποιο είναι το καλό και το κακό»

Ο Διαμαντής Καραναστάσης πιάστηκε να οδηγεί ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ πάνω από το όριο - Του πήραν το δίπλωμα και «έφαγε» πρόστιμο 350 ευρώ

Γεωργιάδης: Σε φρενίτιδα η Κωνσταντοπούλου γιατί φοβάται ένα κόμμα Τσίπρα και ένα κόμμα με Καρυστιανού

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert