OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΑΝΥΕΘΑ: Αυτές είναι οι κανονιστικές πράξεις και διατάγματα που υπέγραψε

24/06/2019 - 12:11
ΑΝΥΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας προχώρησε στην υπογραφή κανονιστικών πράξεων και διαταγμάτων που αφορούν την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τους Εθελοντές Μακράς Θητείας και την μείωση της θητείας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ:

Υπογράφηκαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Ρήγα, κανονιστικές πράξεις και διατάγματα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προσφάτως ψηφισθέντος ν.4609/2019 αλλά και του ν.4590/2019.

Γενικότερα, αφορούν στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στην προαγωγή των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) – απονομή αποστρατευτικού βαθμού Υπολοχαγού, όπως και στη μείωση της διάρκειας της θητείας όσων εκπληρώνουν εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Ειδικότερα, καθορίστηκε η σύσταση του Ειδικού Λογαριασμού της ΕΜΥ για την κάλυψη των εξόδων της σε ανάγκες λειτουργίας, προσωπικού και επενδύσεων, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EUROCONTROL. Πλέον η ΕΜΥ αποκτά,  μέσω του Ειδικού Λογαριασμού, πόρους από τα τέλη διαδρομής και τερματικής περιοχής που θα αποδίδονται μηνιαίως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια των Πτήσεων. Οι δαπάνες που θα καλύπτονται αφορούν επενδύσεις (ανάπτυξη αγορά, αναβάθμιση και συντήρηση), εκπαίδευση όπως και αποζημιώσεις προσωπικού.

Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας

Σε ό,τι αφορά στους ΕΜΘ, το προεδρικό διάταγμα που εισηγείται ο ΑΝΥΕΘΑ έχει να κάνει με τους όρους και προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για την απονομή του αποστρατευτικού βαθμού Υπολοχαγού σε μονιμοποιηθέντες ΕΜΘ.

Επομένως, έρχεται να υλοποιήσει τις διατάξεις του ν. 4609/2019, σχετικά με τον αποστρατευτικό βαθμό των ΕΜΘ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται επί τω βελτίω, στη μισθολογική τους εξέλιξη και στη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος.

Οι αντιρρησίες συνείδησης

Τέλος πρόσφατα υπογράφηκε και αναμένεται η δημοσίευση από το Εθνικό Τυπογραφείο, της απόφασης του ΑΝΥΕΘΑ, σχετικά με το χρόνο οριστικής απόλυσης των αντιρρησιών συνείδησης στους δώδεκα μήνες, σε εκτέλεση του άρθρου 23 παρ. 1 του ν.4609/2019, σύμφωνα με το οποίο καθορίζεται η διάρκεια της θητείας των εκπληρούντων εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία όχι μεγαλύτερη από εκείνη των ενόπλως εκπληρούντων θητεία.

Σημειώνεται πως σε εφαρμογή του  προσφάτως ψηφισθέντος ν.4609/2019 έχουν ήδη υπογραφεί και αναμένεται η δημοσίευση σειρά υπουργικών αποφάσεων οι οποίες αφορούν ρυθμίσεις που προωθούνται με τον εν λόγω νόμο.

Όσον αφορά στη μείωση της στρατιωτικής θητείας σε ορισμένες κατηγορίες στρατευσίμων οπλιτών (μέλη τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών) αυτή ετέθη άμεσα σε εφαρμογή με τη δημοσίευση των εν λόγω νόμου στις 3 Μαΐου 2019.

Tags: ΑΝΥΕΘΑΔΙΑΤΑΞΕΙΣΕΜΘΕΜΥΜΕΙΩΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣΥΠΕΘΑ

Related Posts

Σμήναρχος
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

09/02/2026 - 19:04
Δένδιας - Ινδία
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ινδία: Σημαντικές προοπτικές συνεργασίας στην αμυντική καινοτομία – Συνάντηση με τον Ινδό ΥΠΑΜ

09/02/2026 - 17:43
Σμήναρχος
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο Σμήναρχος ήταν τυπικός και ήπιων τόνων, αποκαλύπτει στέλεχος της ΠΑ – Γυναίκα με ρόλο «κλειδί» στο θρίλερ κατασκοπείας [vids]

09/02/2026 - 08:38

Διαβάστε Επίσης

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Σμαραγδής σε Στάνκογλου: «Αυτό το κλίμα είναι η αριστερά, δε θέλουν να πιστέψουν ότι η ταινία Καποδίστριας είχε επιτυχία»

Αιμίλιος Χειλάκης: Απίστευτο περιστατικό στην παράσταση «Cancel» που πρωταγωνιστεί – Η αστυνομία «εισέβαλε» στο θέατρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert