OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακή ΑΟΖ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αντιτίθεται σε ενδεχόμενη ένταση

29/07/2019 - 11:47
Γιαβούζ
Share on FacebookShare on Twitter

Η κυπριακή ΑΟΖ βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ σε πρόσφατο φόρουμ για το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ άφησε «αιχμές» για ενδεχόμενο κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή που η Τουρκία με πολλαπλές NAVTEX για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και για έρευνες του «BARBAROS» βάζει «φωτιά» στην περιοχή, ο Αμερικανός ΥΦΥΠΕΞ επισημαίνει πως οι ΗΠΑ παρακολουθούν «στενά» την κυπριακή ΑΟΖ, ενώ «προσέχουν» για οποιαδήποτε ένταση.

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για τους Ενεργειακούς Πόρους, Φράνσις Φάνον, μιλώντας σε συνάντηση του αμερικανο-αιγυπτιακού εμπορικού επιμελητηρίου στο Κάιρο, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 2ης Υπουργικής Συνάντησης των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου για το Φυσικό Αέριο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παρακολουθούν στενά την κατάσταση στη θαλάσσια ζώνη της Κύπρου και αντιτίθενται σε οποιαδήποτε ένταση στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον αιγυπτιακό Τύπο που φιλοξενεί τις δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο κ. Φάνον ζήτησε από τις χώρες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου να συμμετάσχουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για να διασφαλίσουν ότι το φυσικό αέριο θα καταστεί μέσο συνεργασίας και συντονισμού και όχι μέσο σύγκρουσης και αστάθειας.

Τι είπε χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τον ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο, «το Φόρουμ των χωρών της ΝΑ Μεσογείου για το Φυσικό Αέριο αντιπροσωπεύει μια τεράστια ευκαιρία συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής, ιδίως μετά που η ηγεσία της Αιγύπτου κατάφερε να ενώσει το Ισραήλ με τους Παλαιστινίους, καθώς και με τα άλλα μέλη του φόρουμ: την Ιορδανία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία».

Τα ρεπορτάζ των αιγυπτιακών εφημερίδων επισημαίνουν ότι κ. Φάνον τόνισε ότι ο ρόλος των ΗΠΑ στο Φόρουμ είναι παρατηρητής και μόνο, προσθέτοντας ότι η χώρα του βοηθά στο να ενώσει το όραμα των διαφόρων μελών του φόρουμ σε θέματα ενέργειας προκειμένου να προσφέρει μια ευκαιρία για πρόοδο και αναγνώριση της σημασίας της ενέργειας για την ανάπτυξη και την πολιτική σταθερότητα των χωρών, και καταλήγοντας ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα κίνητρα στις χώρες του φόρουμ για να συνεργαστούν μεταξύ τους, γεγονός που χαρακτήρισε υπέροχο.

Πηγή: ΚΥΠΕ / Cyprus Times

Tags: ΕΛΛΑΔΑΕΝΤΑΣΗΗΠΑΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖΚΥΠΡΟΣΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Εθνική Φρουρά
ΚΥΠΡΟΣ

Συναγερμός στην Εθνική Φρουρά Κύπρου: «Εξαφανίστηκαν» 13 κιλά εκρηκτικών – Τα σενάρια που εξετάζονται

30/01/2026 - 16:20
Γεραπετρίτης
ΚΥΠΡΟΣ

Γεραπετρίτης για Κυπριακό: «Νέες συνομιλίες όταν ωριμάσουν οι συνθήκες» – Τι είπε για Συρία και Λιβύη με τον ΓΓ του ΟΗΕ

29/01/2026 - 08:33
Hisar
ΚΥΠΡΟΣ

Hisar: Η Τουρκία ανέπτυξε αντιαεροπορικό σύστημα του Steel Dome στα κατεχόμενα, γράφουν κυπριακά ΜΜΕ

26/01/2026 - 17:22

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα με αεροπλάνο τύπου Νιεπόρ 50 ίππων

Ο Σμήναρχος είχε τετ α τετ με Κινέζο σύνδεσμο στην Αθήνα – Οι θέσεις «κλειδιά» και οι σχέσεις με απόστρατους [vid]

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

Πολεμική Αεροπορία: Οι 330 και 347 Μοίρες εντυπωσίασαν με F-16 στο Tactical Leadership Programme του NATO

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert