OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

Στόλτενμπεργκ: Οι «μοναχικοί λύκοι» που δολοφονούν εμπνέονται ο ένας από τον άλλον

05/08/2019 - 09:51
Στόλτενμπεργκ
Share on FacebookShare on Twitter

Οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεργάζονται για να μπορέσουν να σταματήσουν τις επιθέσεις των αποκαλούμενων μοναχικών λύκων, που εμπνέονται ο ένας από τον άλλον, έκρινε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε ένα από τα δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας όπου οπλοφόρος σκότωσε 51 ανθρώπους τη 15η Μαρτίου.

Οι δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ καταγράφονται καθώς οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη συνέλθει μετά τις επιθέσεις οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 29 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι στο Τέξας και το Οχάιο, οι οποίες προκάλεσαν νέες εκκλήσεις να γίνουν αυστηρότεροι οι έλεγχοι στην οπλοκατοχή κι ενέτειναν τις ανησυχίες για την επανεμφάνιση του λεγόμενου λευκού εθνικισμού και της ξενοφοβίας.

Ο Στόλτενμπεργκ, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Νέα Ζηλανδία, μετέβη στο ένα από τα δύο τεμένη της Κράιστσερτς όπου 51 πιστοί δολοφονήθηκαν στην επίθεση που διέπραξε ένας λευκός ρατσιστής.

«Οι επιθέσεις αυτές διαπράχθηκαν από μοναχικούς λύκους που όμως ταυτόχρονα συνδέονται, διότι αντλούν έμπνευση ο ένας από τον άλλον κι αναφέρονται ο ένας στον άλλον στα διάφορα μανιφέστα τους», επισήμανε ο Στόλτενμπεργκ σε δηλώσεις του στο κρατικό νεοζηλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο TVNZ.

Αυτό «υπογραμμίζει ότι πρέπει να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, με πολλά διαφορετικά εργαλεία», συνέχισε.

Ο δράστης του μακελειού στο Τέξας, όπου σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 26, εξέφρασε την υποστήριξή του στον Μπρέντον Τάραντ, τον Αυστραλό που κατηγορείται για τη σφαγή στο Κράιστσερτς, στο «μανιφέστο» του.

Ο Τάραντ δηλώνει αθώος όλων των κατηγοριών που του έχουν απαγγείλει οι νεοζηλανδικές αρχές.

Η κοινωνία, επέμεινε ο Στόλτενμπεργκ, πρέπει να υπερασπιστεί τις αξίες της ελευθερίας, της ανοιχτής φύσης της, της ανοχής του άλλου.

«Βλέπουμε πως πολλοί από τους τρομοκράτες είναι άνθρωποι όπως εμείς. Ανδρώθηκαν στις χώρες μας, προέρχονται από τις δικές μας κοινωνίες. Άρα αυτό αφορά επίσης την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων», συμπλήρωσε.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν, η οποία θα συναντηθεί με τον Γενς Στόλτενμπεργκ αύριο Τρίτη, επισήμανε από την πλευρά της πως η χώρα της θέλει ο κόσμος να θυμάται το πώς αντέδρασε σε αυτή την πράξη βίας και μίσους. «Αυτή είναι μια παγκόσμια πρόκληση», είπε η κεντροαριστερή πολιτικός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

«Φυσικά μπορούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κατανικήσουμε το μίσος, τη βία και τον ρατσισμό στα καθ’ ημάς, στα εδάφη μας. Αλλά ως διεθνής κοινότητα, πρέπει επίσης να σταθούμε ενωμένοι εναντίον των πράξεων μίσους, βίας και τρομοκρατίας», συμπλήρωσε η Αρντέρν.

Tags: ΓΓ ΝΑΤΟΓΕΝΣ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΛ ΠΑΣΟΜΟΝΑΧΙΚΟΙ ΛΥΚΟΙΞΕΝΟΦΟΒΙΑ

Related Posts

Gripen
ΝΑΤΟ

Arctic Sentry: Η Σουηδία στέλνει Gripen και ειδικές δυνάμεις να περιπολούν στην Γροιλανδία, στο πλαίσιο της νέας αποστολής του NATO

12/02/2026 - 19:11
NATO - Γροιλανδία
ΝΑΤΟ

NATO: Ξεκινά η αποστολή Arctic Sentry για την ενίσχυση της συμμαχικής παρουσίας στην Αρκτική

11/02/2026 - 15:13
NATO
ΝΑΤΟ

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

09/02/2026 - 21:52

Διαβάστε Επίσης

Λίβανος: Ο στρατός έχει τέσσερις μήνες για να ολοκληρώσει τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

Τραμπ: Είχαμε καλή συζήτηση με τον Σι – Σύντομα θα αποφασίσουμε για νέες παραδόσεις όπλων στην Ταϊβάν [vid]

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν πάνω από 150 ουκρανικά drones στη Μαύρη Θάλασσα

Τραμπ για διαπραγματεύσεις Ιράν – ΗΠΑ: Δεν θέλουν να υποστούν τις συνέπειες αν δεν κλείσουν συμφωνία [vid]

Eurodrone: Η Γαλλία διαπραγματεύεται την αποχώρησή της από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα

150 Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προετοιμάζονται για τη Γάζα

Καιρός σήμερα: Νέα επιδείνωση με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Σαν σήμερα: Το 1914 σχηματίζεται η Προσωρινή Κυβέρνηση της Βόρειας Ηπείρου υπό τον Γεώργιο Χρηστάκη-Ζωγράφο

Top News

Γιασμίν Αλιζαντέ: Κάτσαμε 6 μήνες στη φυλακή, ο μπαμπάς μου έκανε απεργία πείνας πάνω από ένα μήνα

Κολωνάκι: Μεθυσμένη γνωστή τραγουδίστρια πήρε «αμπάριζα» 5 παρκαρισμένα αυτοκίνητα

Αντώνης Καφετζόπουλος: Δεν έχω κανένα μίσος με τους Τούρκους, έχω μίσος με τους εθνικιστές ανεξαρτήτως εθνικότητας

Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ: Το ταξίδι από τον προσφυγικό Βύρωνα στην κορυφή της Σορβόννης και η αγάπη για το Βυζάντιο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert