OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

DW: Ενώ η Ευρώπη παραμένει στην αρπάγη της πανδημίας, η Ελλάδα σιγά-σιγά κερδίζει τη μάχη της

02/05/2020 - 15:19
κρούσματα
Share on FacebookShare on Twitter

«Ενώ η Ευρώπη παραμένει στην αρπάγη της πανδημίας του κορονοϊού, η Ελλάδα σιγά-σιγά κερδίζει τη μάχη της», μεταδίδει η Deutsche Welle σε σημερινή ανταπόκρισή της από την Αθήνα, και παρουσιάζει την ιστορία μιας «απίθανης επιτυχίας».

«Έπειτα από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης, τα πρώτα σημάδια μιας ανάκαμψης είχαν επιτέλους αρχίσει να φαίνονται για την Ελλάδα», όμως η πανδημία του κορονοϊού έβαλε ένα τέλος σ’ αυτό καθώς «η Ελλάδα βρέθηκε να αντιμετωπίζει μια εν δυνάμει καταστροφή στον τομέα της δημόσιας υγείας», γράφει η ανταποκρίτρια της Deutsche Welle και συνεχίζει αναφερόμενη στα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως επέδειξε «ικανότητα στη διαχείριση της κρίσης» καθώς «κατάφερε να κρατήσει σχετικά υπό έλεγχο την καμπύλη του κορονοϊού».

«Το lockdown επιβλήθηκε πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι στις περισσότερες χώρες στον δυτικό κόσμο», επισημαίνει μιλώντας στην DW ο πολιτικός οικονομολόγος Γιώργος Παγουλάτος που ηγείται του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση αντέδρασε με πολύ επαρκή τρόπο, ακούγοντας τους σωστούς ανθρώπους και παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις». Ο ίδιος υπογραμμίζει επίσης πως οι Έλληνες αντέδρασαν στο lockdown συμμορφούμενοι εντυπωσιακά με τα μέτρα, κάτι που αποδίδει στην κληρονομιά από την οικονομική κρίση.

Η δομή της κοινωνίας μπορεί επίσης να έπαιξε ρόλο, εκτιμά η δρ Αλεξία Λιακουνάκου που διδάσκει στο University College του Λονδίνου επισημαίνοντας πως οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες έχουν κοντά τους ηλικιωμένα μέλη τους και «η τήρηση των κανόνων έχει πρωταρχικό στόχο να βοηθηθούν οι ηλικιωμένοι να μείνουν ζωντανοί».

Αφού κάνει λόγο για «εξαιρετικά κακή τύχη της Ελλάδας να βρεθεί αντιμέτωπη με την πανδημία τη στιγμή που έβγαινε από ένα καθοδικό σπιράλ 10 ετών» στην οικονομία της, η Μαρία Δεμερτζή, υποδιευθύντρια στην οικονομική δεξαμενή σκέψης Bruegel, υπογραμμίζει πως, για την ανάκαμψη, η χώρα θα χρειαστεί βοήθεια από ευρωπαίους εταίρους, ενώ αναφέρει ως «πολύ καλή είδηση» την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να δέχεται ως εγγύηση ομόλογα της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς έτσι η χώρα «θα μπορέσει να αντλήσει κεφάλαια από την αγορά σε λογικές τιμές».

Όσον αφορά το μέλλον, η κρίση μπορεί να κρύβει ευκαιρίες, καταλήγει η ανταπόκριση της Deutsche Welle. Ο Γιώργος Παγουλάτος λέει πως μπορεί να είναι τώρα η ευκαιρία να διαφοροποιηθεί, μεταξύ άλλων, ο πυρήνας της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς «η Ελλάδα έκανε το άλμα στην ψηφιοποίηση στη διάρκεια αυτής της κρίσης και αυτό ανοίγει μια ευκαιρία για την ανάπτυξη τομέων στην τεχνολογία». Σύμφωνα με την Μαρία Δεμερτζή, η ανανεώσιμη ενέργεια και η ενεργειακή αειφορία μπορεί επίσης να είναι πολύ σημαντικές, δεδομένου του τεράστιου φυσικού δυναμικού της Ελλάδας.

Tags: DWΕΛΛΑΔΑΕΥΡΩΠΗΚΟΡΟΝΟΙΟΣΠΑΝΔΗΜΙΑ

Related Posts

Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27
Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30

Διαβάστε Επίσης

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert