OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρώμη: Με Ματαρέλα και Κόντε συναντήθηκε η Σακελλαροπούλου

09/10/2020 - 18:19
Σακελλαροπούλου
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τον Ιταλό ομόλογό της, Σέρτζιο Ματαρέλα, συναντήθηκε την Παρασκευή, στη Ρώμη, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία.

Το μεσημέρι, η πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο με τον ιταλό πρόεδρο, ενώ αργότερα, με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε.

Με τον ιταλό ομόλογό της συζήτησαν για μία σειρά από διμερή και ευρωπαϊκά θέματα, ανάμεσά τους και για την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο και την πανδημία.

Η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην προ ημερών καυστική απάντηση του Ματαρέλα στον Μπόρις Τζόνσον για το πώς αντιμετωπίζουν οι Ιταλοί τον κορωνοϊό, λέγοντας: «Αγαπάμε την ελευθερία αλλά επίσης αγαπάμε και τη σοβαρότητα».

Και τόνισε τη μεγάλη σοβαρότητα που επέδειξαν Ιταλοί και Ελληνες στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο ιταλός πρόεδρος είπε ότι η ελευθερία δεν είναι ατομική υπόθεση, αλλά επιτυγχάνεται μόνο μαζί με άλλους, κάτι που απαιτεί υπευθυνότητα και συνεργασία. Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδεψε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, κυρίου Mattarella, να επισκεφθώ την Ιταλία, παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία. Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή μου στο εξωτερικό μετά την Κύπρο και πιστεύω ότι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί η Ελλάδα και η Ιταλία, δυο γειτονικές χώρες της Μεσογείου, συνδέονται με ιστορικούς δεσμούς φιλίας. Άλλωστε, οι δύο λαοί μας είχαν πάντοτε στενότατες επαφές, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Με τον κ. Mattarella μας συνδέει επιπλέον η κοινή πορεία μας ως νομικών και ως λειτουργών της Δικαιοσύνης. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μοιραστήκαμε επίσης την κοινή μας ανησυχία για την πανδημία του κορωνοϊού και το βαρύ κόστος που έχει σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και στην οικονομία. Τόσο ο ελληνικός, όσο και ο ιταλικός λαός διαπνέονται από αισθήματα αλληλεγγύης και αλληλοσυμπαράστασης στη δύσκολη αυτή για όλους μας συγκυρία.

Εκτός από τον ιταλό ομόλογό μου, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Giuseppe Conte. Ενημέρωσα, τόσο τον ιταλό Πρόεδρο όσο και τον Πρωθυπουργό, για τις πρόσφατες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, με τελευταία την εξαγγελία για επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, η οποία παραβιάζει τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Τέτοιου είδους μονομερείς ενέργειες δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια και την σταθερότητα της περιοχής. Το μήνυμα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς την Τουρκία είναι αποφασιστικό και καθιστά σαφές ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Τουρκίας με τις αρχές του διεθνούς δικαίου. Επανέλαβα ότι η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά τον διάλογο με την Τουρκία, στη βάση του διεθνούς δικαίου και σύμφωνα με τις αρχές της καλής γειτονίας.

Συζητήσαμε επίσης για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη λόγω των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Η Ελλάδα και η Ιταλία βρίσκονται στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Έχουν επομένως κάθε λόγο να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά. Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο αποτελούν μια καλή βάση διαπραγμάτευσης. Τονίσαμε ωστόσο ότι είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η σωστή ισορροπία μεταξύ ευθύνης και αλληλεγγύης, προκειμένου να μην επωμίζονται το βάρος τα κράτη πρώτης γραμμής σε βαθμό δυσανάλογο».

Tags: ΙΤΑΛΙΑΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Ζαπορίζια
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ουκρανικό drone έπληξε τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, λέει η Rosatom

30/05/2026 - 20:39
Ισραήλ - Λίβανος
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Νέες επιδρομές του ισραηλινού στρατού που προωθείται βορειότερα – Τραυματίες δύο Λιβανέζοι στρατιώτες

30/05/2026 - 20:25
ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιταχύνουν την αποχώρηση των στρατευμάτων τους από την Ευρώπη

30/05/2026 - 19:12

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Ουκρανικό drone έπληξε τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, λέει η Rosatom

Λίβανος: Νέες επιδρομές του ισραηλινού στρατού που προωθείται βορειότερα – Τραυματίες δύο Λιβανέζοι στρατιώτες

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιταχύνουν την αποχώρηση των στρατευμάτων τους από την Ευρώπη

AUKUS: ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία θα αναπτύξουν υποβρύχια drones μέχρι το 2027

NBC: Με κινεζικό πύραυλο καταρρίφθηκε το αμερικανικό F-15 πάνω από το Ιράν τον Απρίλιο

Η Ρωσία «ενοχλήθηκε» από τις στενές σχέσεις Αρμενίας – ΕΕ και ανακαλεί τον πρεσβευτή της για «διαβουλεύσεις»

ΗΠΑ: «Παραγωγικές» οι συνομιλίες στρατιωτικών αξιωματούχων από το Ισραήλ και τον Λίβανο

Ιράν: Οι αρχές σχεδιάζουν την κηδεία του Αλί Χαμενεΐ, τρεις μήνες μετά τον θάνατό του

Top News

Τίτλοι τέλους για τη Νέα Αριστερά: Αποχωρούν την Τρίτη Χαρίτσης, Αχτσιόγλου, Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος και άλλοι 3 βουλευτές

Η Ελένη Μενεγάκη δέχτηκε πρόταση να παρουσιάσει το «YFSF»

Δανάη Μπάρκα «Είμαι πολύ κουλ με τις προετοιμασίες του γάμου, οι άλλοι έχουν αγχωθεί»

Η Στέλλα Μιζεράκη συγκλονίζει για τον Πάνο Ζάρλα: Η φωτογραφία από το μνήμα, 7 χρόνια μετά τον θάνατό του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert