OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Νόμιμα στο Αιγαίο το «Τσεσμέ» – Την ένταση την αυξάνει η Ελλάδα!

21/02/2021 - 19:29
Huey
Share on FacebookShare on Twitter

Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει η Τουρκία όχι μόνον υπερασπιζόμενη τις έρευνες του «Τσεσμέ» στο Αιγαίο, αλλά κατηγορώντας την Ελλάδα ότι καλλιεργεί την ένταση γιατί -άκουσον, άκουσον- κάνει έρευνες ή ασκήσεις στα χωρικά της ύδατα!

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Καθημερινής» στην Κωνσταντινούπολη. Μανώλης Κωστίδης, πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή, κατηγορούν την Ελλάδα για τις υποθαλάσσιες εργασίες που πραγματοποιεί μεταξύ της Κρήτης και της Πελοποννήσου.

Παράλληλα ισχυρίζονται πως στις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιεί συμπεριέλαβε αποστρατιωτικοποιημένα νησιά και τονίζουν πως η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο!

Η Τουρκία ανακοίνωσε: «Τo Tσεσμέ ξεκίνησε τις εργασίες του στο Αιγαίο! Οι οποίες είναι νόμιμες. Σύμφωνες με τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αφορούν υποθαλάσσιες έρευνες και δεν παραβιάζουν το πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976!».

Οι πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρουν: «H Ελλάδα αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο με ασκήσεις και υποθαλάσσιες εργασίες. H Ελλάδα είχε κάνει παρόμοιες έρευνες μεταξύ Χίου και Ικαρίας τον Δεκέμβριο του 2000 με το πλοίο Ναυτίλος του Ελληνικού Ναυτικού».

Τουρκία
Πηγή χάρτη: ΣΚΑΙ

Οι ίδιες πηγές από την Τουρκία -όπως πάντα σημειώνει η «Καθημερινή»- αναφέρουν ότι «μετά τις 25 Ιανουαρίου η Ελλάδα πραγματοποιεί υποθαλάσσιες εργασίες μεταξύ της Κρήτης και τη Πελοποννήσου, όπως και με νέα Navtex στις 18 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν υποθαλάσσιες εργασίες βόρεια της Κρήτης με άγνωστη ημερομηνία λήξης».

Παράλληλα στοχεύουν και τις ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς τονίζουν: «Η Ελλάδα μετά τις 25 Ιανουαρίου (ημερομηνία διερευνητικών) πραγματοποίησε ασκήσεις βόρεια της Σκύρου ( Κεραυνός-21) με τη συμμετοχή 20 πλοίων και αεροπορικών δυνάμεων.

Εξέδωσε NAVTEX για δράση υποβρυχίων μεταξύ 10-17 Φεβρουαρίου και υπήρχαν περιοχές που περιλαμβάνουν χωρικά ύδατα νησιών όπως η Λήμνος, η Λέσβος, η Χίος, τα Ψαρά, το Καστελλόριζο,η Ικαρία, ο Άγιος Ευστράτιος και η Σαμοθράκη τα οποία θα πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατικοποίησης.

Σε άσκηση και με πραγματικές βολές που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 17 Μαρτίου και 17 Απριλίου, συμπεριέλαβε τα νησιά η Λήμνος, ο Άγιος Ευστράτιος, η Λέσβος, το Καστελλόριζο, η. Σαμοθράκη και η Χίος τα οποία θα πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα. Αυτό δείχνει πως η Ελλάδα προσπαθεί να αυξήσει την ένταση».

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως «η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει τις ενέργειες και την ρητορική που αυξάνουν την ένταση και να προσπαθήσει στην επίλυση των προβλημάτων με συναντήσεις και ειλικρινή διάλογο».

Tags: ΑΙΓΑΙΟΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΗΣΙΩΝΤΟΥΡΚΙΑΤΣΕΣΜΕ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert