OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι στους G7: «Δώστε μας όπλα για να μην αναγκαστείτε να εξοπλίσετε και άλλες χώρες» – Τα τρία βήματα που προτείνει ενάντια στη Ρωσία

24/03/2022 - 22:40
Ζελένσκι
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τους ηγέτες της G7, κατά την διάρκεια ομιλίας του μέσω τηλεδιάσκεψης στη σύνοδο της G7, να μην δώσουν προνόμια στη Ρωσική Ομοσπονδία και σε άλλους παραβάτες του διεθνούς δικαίου και πρότεινε να γίνουν τρία απαραίτητα βήματα για να ξεπεραστεί η ρωσική επιθετικότητα, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinfrom.

Συγκεκριμένα, ο Ζελένσκι απευθυνόμενος προς την σύνοδο της G7 είπε ότι «μπορεί η ομάδα σας των Επτά να γίνει όχι απλώς μια Μεγάλη ομάδα των Επτά, αλλά Μεγάλη ομάδα ειρηνοποιών», αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υλοποιηθούν τρεις προτάσεις της Ουκρανίας.

Πρώτον, πρέπει κάθε εβδομάδα να ενισχύονται οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μέχρι να σταματήσει τον πόλεμο και να επιστρέψει στην ειρήνη.

Δεύτερον, υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος, πρέπει να συμμετάσχετε στη δημιουργία ενός νέου συστήματος πραγματικών και αποτελεσματικών εγγυήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία, για όλη την περιοχή, εγγυήσεων που θα μπορούν να σταματήσουν τον εισβολέα εντός 24 ωρών.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος χρειάζεται νέες αποτελεσματικές συμμαχίες, νέες αποτελεσματικές εγγυήσεις, και πρότεινε ως τρίτο βήμα την ταχύτερη ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά την λήξη του πολέμου, και την συμμετοχή των χωρών της G7 σε αυτή την ανοικοδόμηση.

«Δώστε μας όπλα για να μην αναγκαστείτε να εξοπλίσετε και άλλες χώρες»

Ο πρόεδρος Ζελένσκι κάλεσε τις χώρες της G7 να δώσουν στην Ουκρανία όπλα για να υπερασπίσουν τη χώρα του από τον Ρώσο εισβολέα, ώστε να μην αναγκασθούν να εξοπλίσουν και άλλες χώρες, δήλωσε στην ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης προς την σύνοδο της G7, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinfrom.

«Είναι καλύτερο να δώσετε τώρα στην Ουκρανία μια τέτοια υποστήριξη σε όπλα τα οποία πράγματι χρειαζόμαστε, από το να ψάχνετε να δίνετε όπλα σε άλλες χώρες. Εννοούμε την Γεωργία, την Μολδαβία, τις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία, τις χώρες της Κεντρικής Ασίας», δήλωσε ο Ζελέσνκι.

Ο Ζελένσκι υπογράμμισε ότι όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, όπως ζητά η Ουκρανία, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η ειρήνη στην ανατολική Ευρώπη.

«Αυτό είναι προς το συμφέρον μας. Αυτό είναι προς το δικό σας συμφέρον. Αυτό είναι προς το συμφέρον όλων των δημοκρατιών. Επειδή οι δημοκράτες πρέπει να ξέρουν να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους. Η ελευθερία πρέπει να είναι εξοπλισμένη. Η ζωή πρέπει να νικήσει τον θάνατο».

«Η Ρωσία εκτοπίζει Ουκρανούς και προσπαθεί να τους εντάξει στο στρατό της»

Οι Ρώσοι κατακτητές καθημερινά μεταφέρουν στα εδάφη τους Ουκρανούς, από τους οποίους παίρνουν τα τις ταυτότητες τους και τα τηλεφώνα τους και στην συνέχεια προσπαθούν να τους επιστρατεύουν εντάσσοντας τους στον δικό τους στρατό, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ομιλία του μέσω βιντεοδιάσκεψης στην σύνοδο των της G7, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Προσπαθούμε να εξακριβώσουμε τον ακριβή αριθμό των Ουκρανών που έχουν εκτοπισθεί. Τους ανθρώπους εκείνους τους οποίους οι Ρώσοι δια της βίας μεταφέρουν καθημερινά στο έδαφος τους, τους παίρνουν τα έγγραφα, τους τα παίρνουν όλα , τα κινητά τους τηλέφωνα και μετά τους στέλνουν σε διάφορες περιοχές. Και στην συνέχεια μάλιστα προσπαθούν να τους εντάξουν στον στρατό τους», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι Ρώσοι οπαράνομα απαγάγουν παιδιά και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του έχουν απαχθεί περισσότερα από δύο χιλιάδες παιδιά.

«Πραγματικός ο κίνδυνος της χρήσης χημικών όπλων στην Ουκρανία»

«Ο κίνδυνος μιας χρήσης, σε μεγάλη κλίμακα, χημικών όπλων από τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας είναι πραγματικός», πρόσθεσε σήμερα ο Ζελένσκι, σε ένα βιντεομήνυμα με το οποίο απευθύνθηκε στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της G7.

Η προειδοποίηση αυτή διατυπώνεται την επομένη μιας δήλωσης του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν, που έκρινε πως η χρήση χημικού όπλου αποτελεί μια «αξιόπιστη απειλή», ενώ οι ηγέτες όλων των δυτικών χωρών προειδοποίησαν σήμερα τη Ρωσία να μην προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, καθώς θα «αλλάξει την φύση του πολέμου».

Με πληροφορίες από: Ukrinform / ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: G7ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

ISW: Οι Ρώσοι έχασαν έδαφος στην Ουκρανία τον Απρίλιο, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2023

04/05/2026 - 21:55
Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν κήρυξε κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία στις 8 και 9 Μαΐου – Την απορρίπτει ο Ζελένσκι

04/05/2026 - 20:50
Ιράν - Μέση Ανατολή
ΚΟΣΜΟΣ

Στα όρια της ανάφλεξης η Μέση Ανατολή: Ιρανικές επιθέσεις σε Εμιράτα και Ομάν – Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν έξι ιρανικά σκάφη

04/05/2026 - 20:42

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1949 ιδρύεται το Συμβούλιο της Ευρώπης

Αρχηγός ΓΕΣ: Χαιρετισμός στο διεθνές συνέδριο στρατιωτικής ηγεσίας «Αθηνά – Athena’s Wisdom»

ISW: Οι Ρώσοι έχασαν έδαφος στην Ουκρανία τον Απρίλιο, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2023

Ο Πούτιν κήρυξε κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία στις 8 και 9 Μαΐου – Την απορρίπτει ο Ζελένσκι

Στα όρια της ανάφλεξης η Μέση Ανατολή: Ιρανικές επιθέσεις σε Εμιράτα και Ομάν – Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν έξι ιρανικά σκάφη

Τραμπ: «Το Ιράν θα εξαφανιστεί από προσώπου γης αν χτυπηθούν αμερικανικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ»

Πολεμικό Ναυτικό: Η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» συμμετείχε σε συνεκπαίδευση με μονάδες της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο [pics, vid]

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ζητά να κηρυχθεί «ανεπιθύμητο πρόσωπο» ο πρέσβης των ΗΠΑ – Ο πρόεδρος Αούν θέλει συμφωνία με το Ισραήλ

Top News

Αγγελική Νικολούλη: Η συγκινητική ανάρτηση για τους 6 μήνες από τον θάνατο της μητέρας της - «Όλα βουβά στο σπίτι μας»

Ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό»: Οι προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα και το μυστικό ραντεβού με τον Γερμανό πρέσβη

Artemis II: Η NASA δημοσίευσε 12.000 εντυπωσιακές εικόνες από την αποστολή

Γιάννης Βούρος για τον γιο του, Στέφανο: «Συγγενικά πρόσωπα μας έλεγαν να του φοράμε γάντια όταν βγαίνουμε έξω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert