OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Υπάρχει κακή επικοινωνία με το Ισραήλ – Γιατί δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία;»

23/06/2022 - 17:52
Ζελένσκι
Share on FacebookShare on Twitter

Μιλώντας μέσω βίντεο σε φοιτητές στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο στην Ιερουσαλήμ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέκρινε σήμερα το Ισραήλ για το γεγονός ότι δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

«Η επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας είναι ζήτημα αξιών. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι στο πλευρό μας κατά της ρωσικής επιθετικότητας, αλλά δυστυχώς δεν βλέπουμε το Ισραήλ να συμμετέχει» στις κυρώσεις, είπε ο Ζελένσκι σε μια ομιλία στα ουκρανικά μεταφρασμένη στα αγγλικά.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, μιλώντας από το γραφείο του στο Κίεβο, εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη του στον ισραηλινό λαό» για την υποστήριξή του, προσθέτοντας ότι «θα θέλαμε να λάβουμε την υποστήριξη της κυβέρνησής σας».

Προσκεκλημένος από το ισραηλινό Κοινοβούλιο τον Μάρτιο για να μιλήσει μέσω βίντεο σε ισραηλινούς βουλευτές, ο Ζελένσκι είχε ζητήσει από το Ισραήλ να «κάνει μια επιλογή» και να στηρίξει την χώρα του χορηγώντας στην Ουκρανία όπλα, ακόμη και το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος» (Iron Dome).

«Πώς να μην βοηθήσετε τα θύματα μιας τέτοιας (ρωσικής) επίθεσης; Μου κάνουν συχνά την ερώτηση πώς βοήθησε το Ισραήλ; και τι άλλο μπορεί να κάνει το Ισραήλ, αλλά δεν ξέρω τι να απαντήσω», είπε σήμερα ο Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι «έπαιξε το χαρτί» των ιστορικών δεσμών

Το εβραϊκό κράτος υιοθέτησε μια προσεκτική στάση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, διατηρώντας προνομιακούς δεσμούς με τις δύο χώρες. Σημειώνεται επίσης ότι το Ισραήλ έχει πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες με καταγωγή από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Ο Ζελένσκι έπαιξε σήμερα το χαρτί των ιστορικών δεσμών μεταξύ Ισραήλ και Ουκρανίας, λέγοντας ότι το σπίτι όπου έζησε ως παιδί η πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Γκόλντα Μεΐρ βρίσκεται «πέντε λεπτά» από τα γραφεία της ουκρανικής προεδρίας.

«Σας παρακαλώ, θυμηθείτε πόσο συνδέονται οι ιστορίες μας, πόσο στενές είναι οι σχέσεις μας και αναρωτηθείτε ποιο πρέπει να είναι το επίπεδο κατανόησης μεταξύ μας… Γιατί υπάρχει μια κακή επικοινωνία, μια έλλειψη κατανόησης με τους εκπροσώπους της κυβέρνησής σας; Δεν ξέρω», είπε στους φοιτητές.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία 24 Φεβρουαρίου, περισσότεροι από 30.000 Ουκρανοί έχουν καταφύγει στο Ισραήλ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πολλοί επωφελούμενοι από τον «Νόμο της Επιστροφής», ο οποίος προσφέρει σε Εβραίους, παιδιά ή εγγόνια Εβραίων, το δικαίωμα να αποκτήσουν την ισραηλινή υπηκοότητα.

Παράλληλα, το ισραηλινό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την επαναλειτουργία τις τελευταίες ημέρες της πρεσβείας του στο Κίεβο, η οποία έκλεισε για λόγους ασφαλείας κατά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙΙΣΡΑΗΛΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η εκεχειρία παραβιάστηκε από ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones – Τουλάχιστον 3 νεκροί

11/05/2026 - 12:45
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Γενναιόδωρη και υπεύθυνη» η πρότασή μας για τερματισμό του πολέμου

11/05/2026 - 12:20
KAAN
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

KAAN: «Έκλεισε» η προμήθεια των πρώτων 20 μαχητικών αεροσκαφών για την τουρκική πολεμική αεροπορία

11/05/2026 - 11:55

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Η εκεχειρία παραβιάστηκε από ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones – Τουλάχιστον 3 νεκροί

Ιράν: «Γενναιόδωρη και υπεύθυνη» η πρότασή μας για τερματισμό του πολέμου

KAAN: «Έκλεισε» η προμήθεια των πρώτων 20 μαχητικών αεροσκαφών για την τουρκική πολεμική αεροπορία

USV στην Λευκάδα: Ο Γεραπετρίτης ενημερώνει τους ομολόγους του στις Βρυξέλλες – «Διαβήματα μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα από το ΓΕΕΘΑ»

Νέα συνάντηση υπουργών Άμυνας της «Συμμαχίας» για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ

Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που κατηγορούνταν για κατασκοπεία υπέρ της CIA και της Μοσάντ

Τραμπ: Υψηλού συμβολισμού η συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ – Ιράν, εμπορικός πόλεμος, AI και Ταϊβάν στην ατζέντα

AIM-120 AMRAAM: Συμφωνία «μαμούθ» αξίας 3.69 δισεκ. ευρώ θέλει το Βέλγιο για τους πυραύλους

Top News

Μαρία Αντωνά για Γιώργο Λιάγκα: Είναι πολύ γλυκός και σκεπτόμενος, είναι σημαντική η γνώμη του για μένα

Γιώργος Καρλαύτης: Ποιος είναι ο Έλληνας σταρ του NFL - Η σχέση του με την Τέιλορ Σουίφτ και η λατρεία για τον Παναθηναϊκό

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Το αλκοόλ με κατέστρεψε, πήρα ναρκωτικά άθελά μου μέσα σε ένα μπουκάλι νερό

Κατερίνα Καινούργιου: Η πανηγυρική επιστροφή της στην εκπομπή Super Katerina - «Έχασα τα κιλά της εγκυμοσύνης»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert