OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ομάν: Επίθεση με drone σε τάνκερ Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου

16/11/2022 - 11:54
Ομάν
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα πετρελαιοφόρο που σχετίζεται με έναν Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο χτυπήθηκε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που μετέφερε βόμβες στα ανοικτά των ακτών του Ομάν εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με το Ιράν, δήλωσε αξιωματούχος στο Associated Press.

Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα ανοικτά των ακτών του Ομάν, δήλωσε ο αξιωματούχος με έδρα τη Μέση Ανατολή που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς δεν είχε εξουσιοδότηση να συζητήσει δημόσια την επίθεση.

Η United Kingdom Maritime Trade Operations, ένας βρετανικός οργανισμός στην περιοχή που παρακολουθεί τη ναυτιλία, είπε στο Associated Press: «Γνωρίζουμε ένα περιστατικό και διερευνάται αυτή τη στιγμή».

#BREAKING: Oil tanker struck off the coast of Oman by a bomb carrying drine belongs is owned by a company of Israeli billionaire Idan Ofer. https://t.co/kSsu5cwteg pic.twitter.com/gPzhbcYF0O

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) November 16, 2022

Ο αξιωματούχος αναγνώρισε το σκάφος που δέχτηκε επίθεση ως το πετρελαιοφόρο Pacific Zircon με σημαία Λιβερίας. Αυτό το δεξαμενόπλοιο έχει μισθωθεί από την Eastern Pacific Shipping με έδρα τη Σιγκαπούρη, η οποία ανήκει τελικά στον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Idan Ofer.

Σε ανακοίνωσή της, η Eastern Pacific Shipping ανέφερε ότι το Pacific Zircon, που μετέφερε πετρέλαιο, «χτυπήθηκε από βλήμα» περίπου 150 μίλια (240 χιλιόμετρα) από τις ακτές του Ομάν.

«Είμαστε σε επικοινωνία με το σκάφος και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ρύπανση. Όλο το πλήρωμα είναι ασφαλές», ανέφερε η εταιρεία. «Υπάρχει κάποια μικρή ζημιά στο κύτος του σκάφους, αλλά δεν υπάρχει διαρροή φορτίου ή εισροή νερού».

BREAKING: An oil tanker off the coast of Oman has been struck by a bomb-carrying drone amid heightened tensions with Iran, an official told the @AP. https://t.co/Sg9WK8TKcO

— The Associated Press (@AP) November 16, 2022

Το Al Jazeera επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την ισραηλινή πρεσβεία στο Άμπου Ντάμπι, αλλά η κλήση δεν απαντήθηκε. Το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ και το υπουργείο Άμυνας αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Αν και κανείς δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την επίθεση, οι υποψίες έπεσαν αμέσως στο Ιράν. Η Τεχεράνη και το Ισραήλ έχουν εμπλακεί σε έναν παρατεταμένο σκιώδη πόλεμο στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, με ορισμένες επιθέσεις με drone που στοχεύουν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ και ταξιδεύουν στην περιοχή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν επίσης το Ιράν για μια σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν στα ανοιχτά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το 2019. Η Τεχεράνη τότε είχε αρχίσει να κλιμακώνει το πυρηνικό της πρόγραμμα μετά τη μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από την ατομική της συμφωνία με τις παγκόσμιες δυνάμεις.

Το 2021, μια ύποπτη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Ιράν έπληξε το πετρελαιοφόρο Mercer Street που συνδέεται με το Ισραήλ στα ανοιχτά του Ομάν, σκοτώνοντας δύο άτομα που επέβαιναν στο πλοίο.

Πηγή: aljazeera

Tags: DRONEΟΜΑΝΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟΤΑΝΚΕΡ

Related Posts

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: «Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας – Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στο Ντονμπάς»

15/12/2025 - 10:33
drones
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν 130 ουκρανικά drones εκ των οποίων 15 είχαν στόχο τη Μόσχα»

15/12/2025 - 09:43
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

15/12/2025 - 09:00

Διαβάστε Επίσης

ΕΕ: «Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας – Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στο Ντονμπάς»

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν 130 ουκρανικά drones εκ των οποίων 15 είχαν στόχο τη Μόσχα»

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Έρχονται πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Κολομβία: Εντολή του προέδρου Πέτρο στον στρατό να επιτεθεί κατά των ανταρτών του ELN

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε δύο μαχητές και ένα διοικητικό στέλεχος τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Χιλή: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο υπερσυντηρητικός Καστ – Οπαδοί πανηγύριζαν με εικόνες του Πινοσέτ

Εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ: Στην τελική ευθεία οι 3 κύριες συμβάσεις – «Τρέχουν» επικοινωνίες, νέο sonar και πυροβόλα Mk45-Sovraponte

Top News

Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ - Δολοφονήθηκαν από τον γιο τους

Εύη Βατίδου: Ασχολούμαι με κατασκευές σε σπίτια και παρακολουθώ το πολιτικό σκηνικό γενικότερα

Ιωάννα Τούνη για Δημήτρη Αλεξάνδρου κατά την επιστροφή της από το Μεξικό: «Η ζωή με στεναχωρεί»

Καιρός - Μαρουσάκης: Βροχές και χιόνια φέρνουν απανωτές κακοκαιρίες τις μέρες των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert