OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Στην Πολωνία για επίσημη επίσκεψη ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι

05/04/2023 - 10:38
Ουκρανία
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πέρασε τα σύνορα και πλέον βρίσκεται στην Πολωνία, ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στη Βαρσοβία, δήλωσε ο σύμβουλος Εξωτερικών Υποθέσεων του Πολωνού προέδρου Αντρέι Ντούντα.

«Μπορώ να πω ότι ο πρόεδρος Ζελένσκι πέρασε τα πολωνικά σύνορα», επεσήμανε ο Μάρτσιν Πριντάτς.

Σε δηλώσεις που έκανε χθες, Τρίτη, ο Πριντάτς σημείωσε ότι η επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου «θα πρέπει να εκληφθεί ως μήνυμα εμπιστοσύνης και ευγνωμοσύνης προς την Πολωνία και τους Πολωνούς».

Ο Ζελένσκι πρόκειται να έχει σήμερα συνομιλίες με τον Ντούντα και τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι και να συναντηθεί με Ουκρανούς πρόσφυγες που αναζήτησαν καταφύγιο στην Πολωνία.

Zelenskiy Visits Key Ally Poland As Fighting Grinds On In Eastern Ukraine https://t.co/sUtbscJ9nZ

— Ukraine News🇺🇦 (@UaNews_online) April 5, 2023

«Δεν θα προκαλέσει έκπληξη σε κανέναν ότι η ουκρανική πλευρά θα ζητήσει από την Πολωνία και άλλους ξένους εταίρους περισσότερη στήριξη (…) αλλά πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας ότι εμείς, η Πολωνία, έχουμε ήδη κάνει πραγματικά πολλά», σχολίασε ο Πριντάτς.

Η Βαρσοβία έχει επισημάνει ότι οι συνομιλίες του Ζελένσκι με τους Πολωνούς αξιωματούχους θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου, τη διεθνή στήριξη και την οικονομική συνεργασία, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Πολωνία έχει υποδεχθεί περίπου 1,6 εκατ. πρόσφυγες από τη γειτονική Ουκρανία, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Παράλληλα η Βαρσοβία, μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ασκεί πιέσεις στη Δύση για την παροχή όπλων και εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Χθες, Τρίτη, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ δήλωσε ότι το Κίεβο είναι ευγνώμον προς την Πολωνία που άνοιξε τον δρόμο για την παροχή μαχητικών αεροσκαφών MiG.

«Τα MiG από την Πολωνία θα ενισχύσουν σημαντικά την άμυνά μας, θα μας επιτρέψουν να κάνουμε τον ουρανό μας πιο ασφαλή, θα σώσουν τις ζωές των πολιτών μας και επίσης θα περιορίσουν τις καταστροφές που προκαλούν οι ρωσικές επιθέσεις», τόνισε σε ανάρτησή του στο Telegram.

Οι πολίτες στην Πολωνία σε μεγάλο ποσοστό στηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμό της με τη Ρωσία. Δημοσκόπηση του Ipsos έδειξε ότι το 82% των Πολωνών πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ και οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να στηρίζουν το Κίεβο μέχρι να νικήσει.

Ωστόσο η επίσκεψη Ζελένσκι γίνεται σε μια περίοδο που αυξάνεται η οργή στην επαρχία της Πολωνίας για τις επιπτώσεις που έχουν οι εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών, τα οποία έχουν ρίξει πολύ τις τιμές σε αρκετές χώρες στην ανατολική πτέρυγα της ΕΕ.

«Στη διάρκεια των συνομιλιών με τον πρόεδρο Ζελένσκι σίγουρα θα συζητήσουμε τα ουκρανικά σιτηρά και τα διάφορα γεωργικά προϊόντα, διότι θέλουμε οποιοδήποτε εμπόριο με την Ουκρανία να μην αποσταθεροποιεί την αγορά μας», επεσήμανε ο Μοραβιέτσκι.

Σε επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν οι πρωθυπουργοί πέντε χωρών της ανατολικής Ευρώπης εκτίμησαν ότι ίσως χρειαστεί να επιβληθούν εκ νέου δασμοί στις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία, στην περίπτωση που η πτώση των τιμών στις αγορές της ΕΕ λόγω της μεγάλης εισροής προϊόντων δεν μπορεί να σταματήσει με άλλους τρόπους.

Πηγές: Reuters, dpa, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: MIGΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΩΝΙΑ

Related Posts

Αρμενία - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

09/02/2026 - 21:42
Ισραήλ - Δυτική Όχθη
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

09/02/2026 - 19:11
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

09/02/2026 - 18:13

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές σε ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και βόρεια Εύβοια

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Σοβιετικοί αντεπιτίθενται καθολικά σε Στάλινγκραντ, Λένινγκραντ και Καύκασο

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Άγγελος Λάτσιος: Η φωτογραφία με την αδελφή του Λάουρα και οι ευχές για τα γενέθλιά της

«Στίβεν» το όνομα του Κινέζου πράκτορα που στρατολόγησε τον 54χρονο κατάσκοπο σμήναρχο - Έδιναν «ραντεβού» σε εστιατόριο του Πειραιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert