OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Mirage 2000-5: «Η Ινδονησία αγοράζει 12 μαχητικά αεροσκάφη του Κατάρ»

14/06/2023 - 11:38
Mirage 2000-5
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ινδονησία φαίνεται πως υπέγραψε σύμβαση για την αγορά 12 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Mirage 2000-5 από το Κατάρ, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Άμυνας της Ινδονησίας, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές πληροφόρησης, ο προϋπολογισμός για την εκτέλεση του εξοπλιστικού προγράμματος υπολογίζεται σε περίπου 734,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Η Ινδονησία είχε «βάλει στο στόχαστρο» τα γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη του Κατάρ εδώ και αρκετούς μήνες, με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας να δηλώνει στα τέλη Μαΐου ότι τα Mirage 2000-5 είναι μια μεσοπρόθεσμη λύση, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα φτάσουν στην Ινδονησία μέχρι το τέλος του 2023. Η απόφαση, αν και δεν έχει γνωστοποιηθεί με επίσημο τρόπο, φαίνεται πως ικανοποιεί επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας με διπλό τρόπο.

Αφενός, τα Mirage 2000-5 θα «καλύψουν» την διαθεσιμότητα του στόλου μαχητικών αεροσκαφών, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει με τα παλαιότερα ρωσικής κατασκευής μαχητικά τύπου Su-27 και αφετέρου θα χρησιμοποιηθούν από τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας για την μετάβαση και την εξοικείωσή τους στα γαλλικά μαχητικά εν αναμονή των πρώτων έξι Rafale που αναμένεται να παραλάβει η χώρα έως το 2026.

Από τα Rafale στα KF-21

Υπενθυμίζεται πως στις 10 Φεβρουαρίου 2022, η Ινδονησία και η Γαλλία υπέγραψαν συμφωνία για την απόκτηση 42 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών, μαζί με ένα «πακέτο» που περιλαμβάνει την εκπαίδευση των πληρωμάτων των αεροσκαφών, την υλικοτεχνική υποστήριξη για πολλές αεροπορικές βάσεις της Ινδονησίας και ένα εκπαιδευτικό κέντρο με δύο προσομοιωτές πτήσης.

Ωστόσο η Τζακάρτα έχει προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις για τον εκσυγχρονισμό των μέσων της Πολεμικής της Αεροπορίας, αφού έχει πραγματοποιήσει «προχωρημένες συνομιλίες» με τις ΗΠΑ για την αγορά 36 προηγμένων μαχητικών τύπου F-15EX που είχαν ως αποτέλεσμα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εγκρίνει την πώληση των αεροσκαφών, με το συνολικό κόστος του εξοπλιστικού προγράμματος να υπολογίζεται σε σχεδόν 14 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα 36 μαχητικά να κοστίζουν περίπου 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια και τον συναφή οπλισμό, υλικοτεχνική υποστήριξη και εξοπλισμό να ανέρχεται περίπου στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, η Ινδονησία έχει δεσμευτεί ότι θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της και θα προμηθευτεί συνολικά 50 μαχητικά τύπου KF-21, που προκύπτουν από την συμμετοχή της στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του αεροσκάφους, παρά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί το περασμένο φθινόπωρο, με τις οφειλές που είχε η Τζακάρτα έναντι της Νότιας Κορέας.

Tags: F-15EXKF-21MIRAGE 2000MIRAGE 2000-5RAFALEΓΑΛΛΙΑΗΠΑΙΝΔΟΝΗΣΙΑΚΑΤΑΡΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Related Posts

cruise
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Πάνω από 10.000 πυραύλους cruise χαμηλού κόστους θα αποκτήσουν οι ΗΠΑ τα επόμενα 3 χρόνια [vids]

14/05/2026 - 11:21
AIM-9X
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

AIM-9X Compact Variant: Το αμερικανικό ΠΝ ετοιμάζει νέα έκδοση του πυραύλου για τα F-35 και τα CCA

13/05/2026 - 16:58
J-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

J-35: Συμφωνία Πακιστάν και Κίνας για τα stealth μαχητικά αεροσκάφη – Το μέλλον των J-10C και JF-17

13/05/2026 - 13:17

Διαβάστε Επίσης

Πολεμικό Ναυτικό: Εγκαινιάστηκε η Λέσχη ΓΕΝ δωρέας του Ιδρύματος «Αθηνά Ι. Μαρτίνου» [pics]

Ισραήλ: Πολίτες τραυματίστηκαν από επιδρομή drone της Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο

Η Ρωσία έπληξε ανθρωπιστική αποστολή του ΟΗΕ στη Χερσώνα, καταγγέλλει ο Ζελένσκι

Ο Πούτιν θα επισκεφτεί πολύ σύντομα την Κίνα – Βελτιώνονται οι σχέσεις Ρωσίας και Ταλιμπάν

Απελευθέρωση της Θράκης: Η ενθουσιώδης υποδοχή των ελληνικών στρατευμάτων [pics]

Το υποβρύχιο συνεχίζει στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ» λένε πηγές του ΓΕΝ για το περιστατικό με δίχτυα τράτας

Λευκός Οίκος: Τραμπ και Σι συμφώνησαν πως τα στενά του Ορμούζ πρέπει να παραμείνουν ανοικτά

Λετονία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός μετά το «σκάνδαλο» από τα πλήγματα ουκρανικών drones

Top News

Γκολσφιτέχ Φαραχανί: «Οι Γάλλοι άνδρες είναι κολλημένοι με τη μητέρα τους - Η πρώτη τους γυναίκα είναι η μητέρα που δεν είχαν ποτέ»

Η Κατερίνα Καινούργιου περιγράφει το δράμα των κουρασμένων μαμάδων: «Άρχισαν οι αϋπνίες, την πηγαίνω στον απορροφητήρα»

Survivor: «Δεν σκοπεύουμε να κινηθούμε νομικά, η παραγωγή θα αναλάβει τα έξοδα», λέει ο πατέρας του Σταύρου Φλώρου

Eurovision 2026: Τι δείχνουν τα στοιχήματα πριν τον δεύτερο ημιτελικό, αγωνία για Antigoni και Κύπρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert