OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Πυρομαχικά διασποράς: Δεν πρέπει να σταλούν στην Ουκρανία, λένε Βρετανία και Ισπανία – Το Κίεβο υπόσχεται «υπεύθυνη χρήση»

08/07/2023 - 17:10
πυρομαχικά διασποράς
Share on FacebookShare on Twitter

Πυρομαχικά διασποράς δεν πρέπει να σταλούν στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας, μια ημέρα αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν τέτοια όπλα στο Κίεβο για να βοηθηθεί στην αντεπίθεση του ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις

Τα πυρομαχικά διασποράς έχουν απαγορευθεί σε περισσότερες από 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας. Οι βόμβες αυτές αποδεσμεύουν ένα μεγάλο αριθμό μικρότερων βομβών που μπορούν να σκοτώσουν αδιακρίτως σε μια ευρεία περιοχή. Όσες από αυτές τις μικρότερες βόμβες δεν εκρήγνυνται συνιστούν κίνδυνο για δεκαετίες.

«Η Ισπανία, με βάση τη σταθερή δέσμευση που έχει με την Ουκρανία, έχει επίσης σταθερή δέσμευση με το ότι ορισμένα όπλα και βόμβες δεν μπορούν να παραδοθούν σε καμία περίπτωση», δήλωσε η Μαργαρίτα Ρόμπλες στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στη Μαδρίτη ενόψει των εθνικών εκλογών της 23ης Ιουλίου.

«Όχι στις βόμβες διασποράς και ναι στη νόμιμη άμυνα της Ουκρανίας, η οποία, όπως καταλαβαίνουμε, δεν πρέπει να πραγματοποιείται με βόμβες διασποράς», δήλωσε η Ρόμπλες.

Η Ρόμπλες δήλωσε ότι η απόφαση να σταλούν βόμβες διασποράς στην Ουκρανία, ήταν μια απόφαση που ελήφθη από την αμερικανική κυβέρνηση και όχι από το ΝΑΤΟ, μέλος του οποίου είναι η Ισπανία. Υπάρχει ευρεία υποστήριξη μεταξύ των ισπανικών κομμάτων για την υποστήριξη της Ουκρανίας και την παροχή στρατιωτικής βοήθειας για τον πόλεμο.

Και η Βρετανία αποθαρρύνει τη χρήση πυρομαχικών διασποράς

Η Βρετανία έχει υπογράψει την συνθήκη που απαγορεύει την παραγωγή ή την χρήση πυρομαχικών διασποράς και αποθαρρύνει την χρήση τους, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να υποστηρίξουμε την Ουκρανία ενάντια στην παράνομη και απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας», δήλωσε ο Σούνακ στους δημοσιογράφους.

Η Ρωσία, η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν υπογράψει τη Συνθήκη για τα πυρομαχικά διασποράς, η οποία απαγορεύει την παραγωγή, την αποθήκευση, τη χρήση και τη μεταφορά των όπλων αυτών.

Ο σύμβουλος επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι η Ουκρανία παρείχε γραπτές διαβεβαιώσεις ότι θα χρησιμοποιήσει τα πυρομαχικά διασποράς «με πολύ προσεκτικό τρόπο» ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για τους αμάχους.

Ερωτηθείς γιατί αποστέλλονται τώρα τα πυρομαχικά διασποράς ο Αμερικανός πρόεδρος Τζό Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η προσπάθεια του Κιέβου να αμυνθεί κατά της Ρωσίας είχε «εξαντλήσει τα πυρομαχικά».

Η Ουκρανία υπόσχεται να μην χτυπήσει ρωσικό έδαφος

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ καλωσόρισε την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να στείλει στο Κίεβο βόμβες διασποράς, λέγοντας ότι θα βοηθήσουν στην απελευθέρωση των κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών αλλά υποσχέθηκε ότι τα πυρομαχικά αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν σε έδαφος της Ρωσίας.

Ο Ρέζνικοφ δήλωσε ότι τα πυρομαχικά θα βοηθήσουν στο να προστατευθούν οι ζωές των Ουκρανών στρατιωτών, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία θα τηρεί μια αυστηρή καταγραφή ως προς την χρήση τους και θα ανταλλάσσει πληροφορίες με τους εταίρους της.

«Η θέση μας είναι απλή-χρειαζόμαστε να απελευθερώσουμε τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη μας και να προστατέψουμε τις ζωές των ανθρώπων μας», έγραψε ο Ρέζνικοφ σε ανάρτηση του στο Twitter. «Η Ουκρανία θα χρησιμοποιήσει αυτά τα πυρομαχικά μόνο για να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη της που είναι διεθνώς αναγνωρισμένα. Τα πυρομαχικά αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν στην επίσημα αναγνωρισμένη επικράτεια της Ρωσίας».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Tags: ΒΟΜΒΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣΒΡΕΤΑΝΙΑΗΠΑΙΣΠΑΝΙΑΟΥΚΡΑΝΙΑΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣΡΩΣΙΑ

Related Posts

Tolga - Τουρκία - Αίγυπτος
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Τουρκία και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία 350 εκατ. δολαρίων για εξοπλισμούς: Ανάμεσά τους και το SHORAD Tolga

06/02/2026 - 19:40
C-130J
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

C-130J: Η Βρετανία βρίσκεται σε «προχωρημένες» συνομιλίες για την πώληση των τριών τελευταίων μεταγωγικών αεροσκαφών

06/02/2026 - 18:08
Korkut
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Korkut: Μέσω Τσεχίας, η Τουρκία προωθεί τα συστήματα αεράμυνάς της στην Ευρώπη – Συμφωνία Aselsan και CSG

06/02/2026 - 16:59

Διαβάστε Επίσης

Πολεμική Αεροπορία: «Άνοιξε τις πύλες» της στη νέα γενιά με προσομοιωτές F-16, F-35 και VR [pics]

Χαμάς: «Δεν αφοπλιζόμαστε, δεν δεχόμαστε ξένη κυριαρχία – Όσο υπάρχει κατοχή, υπάρχει αντίσταση»

Ζελένσκι κατά Ρωσίας: Εκτόξευσαν 2.000 drones, 1.200 βόμβες και 116 πυραύλους παράλληλα με τις ειρηνευτικές συνομιλίες

FSB: Συνελήφθη ο κύριος ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ [vid]

Ιράν σε ΗΠΑ: «Δεν εγκαταλείπουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και αν μας επιβληθεί πόλεμος»

«Πήραν τα μέτρα» των Eurofighter: Εντυπωσιακό το «αποτύπωμα» των ελληνικών Rafale στη Σαουδική Αραβία

Το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου – Ο Όρμπαν δήλωσε συμμετοχή

Γροιλανδία: «Η κρίση με τις ΗΠΑ δεν έχει τελειώσει και δεν έχουμε ακόμα λύση αλλά δεν υπάρχει απειλή»

Top News

Καιρός: Με βροχές και πτώση θερμοκρασίας αρχίζει η εβδομάδα - Στο επίκεντρο Δυτική Ελλάδα και Ανατολικό Αιγαίο

Η Μελίνα Νικολαΐδη έγινε 22 χρονών: Η εντυπωσιακή τούρτα γενεθλίων δίπλα στη μητέρα της Δέσποινα Βανδή

Ολίβια Κόλμαν: «Ποτέ δεν ένιωσα θηλυκή - Πάντα περιέγραφα τον εαυτό μου ως έναν γκέι άνδρα»

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Σάλος στα social media για «σατανικά σύμβολα» στην τελετή έναρξης

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert