OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Σε ψυχρό κλίμα η συνάντηση Ερντογάν – Σόλτς: Τι είπε για τα Eurofighter και το Ισραήλ

17/11/2023 - 20:39
Ερντογάν
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρτεζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε σήμερα στην Γερμανία, όπου συναντήθηκε με τον Γερμανό καγκελάριο ΌΛαφ Σολτς.

Ωστόσο, η συνάντηση των δύο ηγετών έγινε σε ιδιαίτερα ψυχρό κλίμα, στον απόηχο του πολέμου στη Μέση Ανατολή αλλά και στο «άκυρο» του Βερολίνου για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon στην Τουρκία.

«Έχει το Ισραήλ πυρηνικά όπλα; Ναι έχει, αλλά αν τους ρωτήσετε για αυτά, θα σας πουν πως δεν έχουν. Ξέρουν να χρησιμοποιούν πολύ καλά τα ψέματα» είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις κοινές δηλώσεις του με τον Γερμανό καγκελάριο, κάνοντας λόγο και για «ενοχές» της Γερμανίας απέναντι στο Ισραήλ, πάνω στις οποίες βασίζεται η στήριξη του Βερολίνου στον πόλεμο με τη Χαμάς.

Ερντογάν

 

Όταν ο Τούρκος πρόεδρος ρωτήθηκε εάν η Γερμανία θα πουλήσει τελικά τα μαχητικά αεροσκάφη στην Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Η Γερμανία μπορεί να αποφασίσει να μην μας δώσει τα αεροσκάφη. Δεν είναι όμως η μόνη χώρα που τα παράγει. Μπορούμε να τα προμηθευτούμε και από αλλού».

«Δεν είμαστε μια συνηθισμένη χώρα. Είμαστε μια από τις 5 κορυφαίες χώρες στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Σε ποια βάση στηρίζετε τα σχόλιά σας περί “γενοκτονίας” του Ισραήλ στη Γάζα;», τον ρώτησε ένας άλλος δημοσιογράφος, με τον Ερντογάν να απαντάει: «Δεν χτυπάει το Ισραήλ τα νοσοκομεία; Το κάνει. Δεν χτυπάει τις εκκλησίες και τα τζαμιά; Και αυτό το κάνει. Εμένα, ως Μουσουλμάνο, με ενοχλεί αυτό αλλά γιατί οι Χριστιανοί δεν λέτε κάτι;».

Συνάντηση Ερντογάν – Σταϊνμάιερ 

Συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, είχε νωρίτερα στο Βερολίνο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας και θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρεία, μετά τη συνάντηση των δύο προέδρων, αναφέρεται:

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στα Παλαιστινιακά Εδάφη πρέπει να σταματήσουν και ότι η αντίδραση όλου του κόσμου κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι σημαντική.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως κατάπαυση του πυρός στην περιοχή και να προωθηθεί ανθρωπιστική βοήθεια καθώς και ότι κάθε μέρα που δεν σταματά η αιματοχυσία είναι απώλεια για την ανθρωπότητα.

Ερντογάν

Οι δύο ηγέτες επεσήμαναν από κοινού πως η λύση των δύο κρατών είναι η μόνη για μια διαρκή ειρήνη και συμφώνησαν να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή και να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή το συντομότερο δυνατό».

Στη συνάντηση συμμετείχαν από τουρκικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ) Ζαφέρ Σαρίκαγια, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Εντίπ Σεμίχ Γιαλτσίν, ο Τούρκος πρέσβης στο Βερολίνο Αχμέτ Μπασάρ Σεν, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüşmek üzere Almanya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi. pic.twitter.com/WBN5WX2tVo

— gdh (@gundemedairhs) November 17, 2023

Με πληροφορίες από: Anadolu, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: EUROFIGHTER TYPHOONΓΕΡΜΑΝΙΑΟΛΑΦ ΣΟΛΤΣΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που κατηγορούνταν για κατασκοπεία υπέρ της CIA και της Μοσάντ

11/05/2026 - 10:26
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Υψηλού συμβολισμού η συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ – Ιράν, εμπορικός πόλεμος, AI και Ταϊβάν στην ατζέντα

11/05/2026 - 09:58
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Το «όχι» του Τραμπ στην ειρηνευτική πρόταση του Ιράν, τα Στενά του Ορμούζ και η αύξηση τιμών πετρελαίου

11/05/2026 - 08:50

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που κατηγορούνταν για κατασκοπεία υπέρ της CIA και της Μοσάντ

Τραμπ: Υψηλού συμβολισμού η συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ – Ιράν, εμπορικός πόλεμος, AI και Ταϊβάν στην ατζέντα

AIM-120 AMRAAM: Συμφωνία «μαμούθ» αξίας 3.69 δισεκ. ευρώ θέλει το Βέλγιο για τους πυραύλους

Το «όχι» του Τραμπ στην ειρηνευτική πρόταση του Ιράν, τα Στενά του Ορμούζ και η αύξηση τιμών πετρελαίου

Μακρόν σε Ιράν: Η Γαλλία ουδέποτε εξέτασε την ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ

Συρία: Ξάδελφος του Μπασάρ αλ Άσαντ δικάζεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας [vid, pic]

ΗΠΑ: Τα αποθέματα πυρομαχικών έχουν μειωθεί δραματικά από τον πόλεμο στο Ιράν, λέει δημοκρατικός γερουσιαστής

Ισραήλ: Νέα φονικά πλήγματα στο νότιο Λίβανο – «Χτυπήσαμε πάνω από 20 υποδομές της Χεζμπολάχ»

Top News

Super Κική στον Φειδία Παναγιώτου: Χαλάω γύρω στα 20 με 30 χιλιάρικα το μήνα, είμαι πάρα πολύ σπάταλη

Your Face Sounds Familiar: Νικήτρια η Μαριάντα Πιερίδη με το τραγούδι της Αυστρίας που κέρδισε τη Eurovision του 2025

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Το αλκοόλ με κατέστρεψε, πήρα ναρκωτικά άθελά μου μέσα σε ένα μπουκάλι νερό

Απεργία 13 Μαΐου: «Παραλύει το δημόσιο», τι θα γίνει με τα σχολεία - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert