OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: «Είναι αδύνατον να αφαιρεθούν τα στρατιωτικά μας κέρδη στην Ουκρανία» – Μαζεύει υπογραφές στο Ντονέτσκ για την επανεκλογή του

16/01/2024 - 18:55
Πούτιν
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι είναι «αδύνατο» να αφαιρεθούν από τη Ρωσία τα στρατιωτικά κέρδη που έχει επιτύχει στην Ουκρανία.

Μιλώντας για πιθανές ειρηνευτικές συνομιλίες, ο Πούτιν είπε επίσης σε δηλώσεις του στην τηλεόραση ότι οι ιδέες που προτάθηκαν από την Ουκρανία είναι «απαγορευτικές φόρμουλες για την ειρηνευτική διαδικασία».

Συγκεντρώνει υπογραφές για την επανεκλογή του στη ρωσοκρατούμενη Ουκρανία

Οι κάτοικοι της ρωσοκρατούμενης πόλης Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία στάθηκαν σήμερα στις ουρές για να δηλώσουν εγγράφως την υποστήριξή τους προς τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές, στις οποίες ο ίδιος είναι βέβαιος ότι θα επανεκλεγεί.

Η Ρωσία ανακήρυξε το Ντονέτσκ και τρεις άλλες περιοχές της Ουκρανίας ως δικά της εδάφη τον Σεπτέμβριο του 2022, σε μια κίνηση την οποία η Ουκρανία και οι περισσότερες χώρες στα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν ως παράνομη.

Η διενέργεια των εκλογών τον Μάρτιο στις περιοχές αυτές είναι σημαντική για τη Μόσχα με την έννοια ότι δείχνει πως τις έχει ενσωματώσει ως «νέα εδάφη», παρόλο που δεν τις ελέγχει πλήρως στρατιωτικά. Η Ουκρανία λέει ότι η διεξαγωγή τους είναι παράνομη και άκυρη.

Ο Πούτιν χρειάζεται να συγκεντρώσει 300.000 υπογραφές έως τις 31 Ιανουαρίου για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του, επειδή ο ίδιος με δική του πρωτοβουλία κατεβαίνει υποψήφιος, αντί να τον ορίσει ένα πολιτικό κόμμα ως υποψήφιο.

Οι υποστηρικτές του στο Ντονέτσκ δήλωσαν πως χαίρονται που μπήκαν τα ονόματά τους στο κατάλογο των υπογραφόντων.

Πούτιν: «Οι προηγούμενες αμερικανικές εκλογές ήταν αποτέλεσμα νοθείας»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, υποψήφιος για μια νέα εξαετή θητεία σε εκλογές που οι αντίπαλοί του χαρακτηρίζουν μια παρωδία της δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ότι υπήρξε νοθεία στις προηγούμενες εκλογές στις ΗΠΑ, νοθεία που έγινε μέσω της επιστολικής ψήφου.

«Στις ΗΠΑ, στις προηγούμενες εκλογές έγινε νοθεία μέσω επιστολικής ψήφου… αγόρασαν ψηφοδέλτια για 10 δολάρια, τα συμπλήρωσαν και τα πέταξαν μέσα σε γραμματοκιβώτια, χωρίς καμία εποπτεία από παρατηρητές, και αυτό ήταν», είπε ο Πούτιν, χωρίς να προσκομίσει στοιχεία για τον ισχυρισμό του αυτό.

Αντίπαλοι του Πούτιν τονίζουν ότι οι προεδρικές εκλογές του Μαρτίου στη Ρωσία δεν είναι μια πραγματική εκλογική αναμέτρηση, καθώς ο πρόεδρος κατέχει εξουσία χωρίς κανείς να μπορεί να τον αμφισβητεί και ο κύριος αντίπαλός του, Αλεξέι Ναβάλνι, εκτίει περισσότερα από 30 χρόνια ποινή κάθειρξη με κατηγορίες που ο Ναβάλνι λέει ότι είναι κατασκευασμένες.

Πούτιν

Επίσης, ορισμένοι επικριτές του Πούτιν αναφέρουν ότι η χρήση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δημιουργεί περιθώρια στις αρχές να χειραγωγήσουν χωρίς ανίχνευση το αποτέλεσμα των εκλογών υπέρ του Πούτιν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τον Αύγουστο, σύμφωνα με τους New York Times, είπε ότι «οι ρωσικές προεδρικές εκλογές δεν είναι πραγματικά δημοκρατία, αλλά δαπανηρή γραφειοκρατία» και ότι ο Πούτιν θα επανεκλεγεί το επόμενο έτος με περισσότερο από το 90% των ψήφων.

Ο Πεσκόφ δήλωσε αργότερα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι τα λόγια του ερμηνεύτηκαν με «εντελώς λάθος τρόπο», λέγοντας απλά ότι ο Πούτιν απολαμβάνει μια άνευ προηγουμένου υποστήριξη από τον ρωσικό λαό.

Με πληροφορίες από: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΕΚΛΟΓΕΣ 2024ΝΤΟΝΕΤΣΚΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Είχε μια «πολύ καλή» συνάντηση με τον Ζελένσκι στο Νταβός – Γουίτκοφ και Κούσνερ ταξιδεύουν στη Μόσχα

22/01/2026 - 15:03
Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Ρωσικά assets 1 δισεκ. δολαρίων μπορούν να δοθούν για την Γάζα μέσω του «Συμβουλίου Ειρήνης»

22/01/2026 - 14:31
Ουκρανία - Κίεβο
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Περίπου 3.000 πολυκατοικίες στο Κίεβο παραμένουν χωρίς θέρμανση έπειτα από ρωσική αεροπορική επίθεση

22/01/2026 - 14:28

Διαβάστε Επίσης

Trophy: Με ισραηλινά συστήματα ενεργητικής προστασίας εξοπλίζονται τα Leopard 2A8 τεσσάρων χωρών του NATO

Τραμπ: Είχε μια «πολύ καλή» συνάντηση με τον Ζελένσκι στο Νταβός – Γουίτκοφ και Κούσνερ ταξιδεύουν στη Μόσχα

Πούτιν: Ρωσικά assets 1 δισεκ. δολαρίων μπορούν να δοθούν για την Γάζα μέσω του «Συμβουλίου Ειρήνης»

Ουκρανία: Περίπου 3.000 πολυκατοικίες στο Κίεβο παραμένουν χωρίς θέρμανση έπειτα από ρωσική αεροπορική επίθεση

Τραμπ: Το «Συμβούλιο Ειρήνης» είναι γεγονός – Οι χώρες που υπέγραψαν το Καταστατικό [vids, pics]

Ρούτε: Το πλαίσιο συμφωνίας για τη Γροιλανδία σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει την ασφάλεια της Αρκτικής – Δανία: Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να διαπραγματευθεί εξ ονόματός μας

Δένδιας: Μονομερές δικαίωμα και δικαίωμα κυριαρχίας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια

Orchestrator: Σμήνη drones θα ελέγχονται με προφορικές εντολές – Το φιλόδοξο πρόγραμμα των ΗΠΑ

Top News

Το Βόρειο Σέλας από το διάστημα: Μαγικές εικόνες κατέγραψε κοσμοναύτης - «Ήταν σαν να πλέαμε στο φως»

Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: Ψαρεύει στον αχταρμά, όποιος μιλάει πολιτικά θα δέχεται και κριτική

Μαρία Καρυστιανού: Πολιτευτής της Νίκης συμμετέχει στην επιτροπή σοφών του κόμματός της

H Μαίρη Βιδάλη συγκινεί: Για μένα και για την κόρη μου δεν έχει περάσει ούτε μέρα από τον θάνατο του γιου μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert