OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ: «Η Ελλάδα στο πλευρό του Κιέβου» – Τι είπαν οι ΥΠΑΜ των ΗΠΑ, Γερμανίας και Ουκρανίας [pics]

19/03/2024 - 16:58
ΥΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), Νίκος Δένδιας, συμμετείχε, σήμερα, Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, στη Συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin, στην αεροπορική βάση Ramstein, στη Γερμανία.

Στην συνάντηση συμμετείχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης.

Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η παροχή αμυντικού υλικού και εκπαίδευση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η συνεργασία ανάπτυξης δυνατοτήτων για την άμυνα της χώρας.

Κατά την παρέμβασή του ο ΥΕΘΑ υπογράμμισε ότι αποτελεί θέση αρχής της Ελλάδας η στήριξη της Ουκρανίας και του δικαιώματος της να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της, βάσει των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των Η.Ε.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην αμυντική βοήθεια της χώρας μας στην Ουκρανία και τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Υπουργός είχε διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Άμυνας της Ουκρανίας, Rustem Umerov, Γαλλίας, Sebastien Lecornu, Γερμανίας, Boris Pistorius και τον Υφυπουργό Άμυνας Ηνωμένου Βασιλείου, James Heappey.

ΥΕΘΑ

Τι είπαν Όστιν, Πιστόριους και Ουμέροφ

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία, επαναβεβαίωσαν ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους και ο αμερικανός ομόλογός του Λόιντ Όστιν, μετά το τέλος της συνάντησης του «Σχήματος Ράμσταϊν», στην οποία συμμετείχε ο ΥΕΘΑ.

«Οι ΗΠΑ και ο ελεύθερος κόσμος δεν θα επιτρέψουν να αποτύχει η Ουκρανία», τόνισε ο κ. Όστιν απευθυνόμενος και στον ουκρανό υπουργό Άμυνας Ρούστεν Ούμεροφ, ενώ ο κ. Πιστόριους ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής στήριξης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνεται η αποστολή πυρομαχικών και τεθωρακισμένων οχημάτων πεζικού.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου υπογράμμισε ακόμη από την πλευρά του ότι οι δαπάνες για την άμυνα της Ουκρανίας αποτελούν «επένδυση στην κοινή μας ασφάλεια» και πρόσθεσε: «Ας μην κοροϊδευόμαστε. Ο Πούτιν δεν θα συμβιβαστεί με την Ουκρανία. Η Ουκρανία ωστόσο μπορεί να σταματήσει τον Πούτιν, αν σταθούμε στο πλευρό της και της προσφέρουμε τα όπλα που χρειάζεται για την άμυνά της», παραπέμποντας στην πρόσφατη σχετική δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

ΥΕΘΑ

Η επιβίωση της Ουκρανίας «βρίσκεται σε κίνδυνο και σε κίνδυνο βρίσκεται και η ασφάλεια όλων μας», ανέφερε ο Λόιντ Όστιν και διαβεβαίωσε ότι η Ουκρανία θα στηριχτεί από τους εταίρους της προκειμένου να δημιουργήσει τον μελλοντικό στρατό της, για την μακροπρόθεσμη ασφάλειά της, ενώ έκανε λόγο και για την προοπτική συνεργασίας μεταξύ περισσότερων χωρών για την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων.

ΥΕΘΑ

Αναφερόμενος στις μέχρι τώρα απώλειες των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ο Λόιντ Όστιν μίλησε για 315.000 στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του πολέμου , επισημαίνοντας ότι «η Ρωσία έχει πληρώσει υψηλότατο τίμημα για τα ιμπεριαλιστικά όνειρα του Πούτιν».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΓΕΡΜΑΝΙΑΗΠΑΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΟΥΚΡΑΝΙΑΡΑΜΣΤΑΙΝΥΕΘΑ

Related Posts

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18
SAFE
ΥΕΘΑ

SAFE: «Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρόταση μας», λέει ο Δένδιας – «Τίποτα δεν έχει λήξει»

15/12/2025 - 17:18
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στις 8 Ιανουαρίου ψηφίζεται το νέο ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων

15/12/2025 - 15:25

Διαβάστε Επίσης

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

Γερμανία: Παρέδωσε Patriot και IRIS-T στην Ουκρανία – Στέλνει AIM-9 Sidewinder το 2026

Η Ιταλία σχεδιάζει επένδυση 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ σε φρεγάτες – Στο πακέτο ο εκσυγχρονισμός των FREMM

Μόσχα: Μυστηριώδης θάνατος αντιπροσώπου σερβικής εταιρίας εμπορίας όπλων

Τουρκικά ATR-72 και UAV έκαναν τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες προειδοποιούν: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο

Η Ρωσία διαψεύδει ότι ουκρανικό υποθαλάσσιο drone έπληξε ρωσικο υποβρύχιο στο Νοβοροσίσκ [vid]

EFA GROUP: Νέοι επενδυτές, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και δημιουργία Τεχνολογικών Clusters που αναδιαμορφώνουν το μέλλον της άμυνας

Top News

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών στις 20 και 27 Δεκεμβρίου

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο δικηγόρος του κατέθεσε έγγραφα που φέρεται να αποδεικνύουν ότι δεν οδηγούσε εκείνος την Lotus στην Αττική οδό

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πως να αλλάξετε πάροχο - Η διαδικασία μέσω gov.gr

Μαρία Καρυστιανού για το νέο κόμμα: «Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτης - Μόνο του θα υποδείξει ποιον θέλει αρχηγό»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert