OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης προειδοποεί το φιλοκουρδικό κόμμα DEM με διακοπή λειτουργίας του

24/04/2024 - 22:11
Τουρκία
Share on FacebookShare on Twitter

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στην Τουρκία προειδοποίησε σήμερα το κύριο φιλοκουρδικό κόμμα DEM της χώρας ότι θα βρεθεί αντιμέτωπο με νομικές διαδικασίες, ακόμη και διακοπή λειτουργίας του κόμματος, όπως το προκάτοχό του, αν δεν αποστασιοποιηθεί από τους Κούρδους μαχητές.

Το DEM, το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα του κοινοβουλίου, ιδρύθηκε πέρυσι ως διάδοχος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), το οποίο αντιμετωπίζει ποινές κατάργησής του λόγω υποτιθέμενων δεσμών με Κούρδους μαχητές σε μια δικαστική υπόθεση, που συνάδει με την πολιτική καταστολής που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια το κυβερνών κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στο παρελθόν, ανοίχτηκαν υποθέσεις διακοπής λειτουργίας κομμάτων για υποστήριξη της τρομοκρατίας», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, σημειώνοντας ότι ορισμένα κόμματα έχουν απαγορευτεί στο παρελθόν και ότι άλλες υποθέσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Επομένως, λέμε ότι εάν το κόμμα του DEM ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, τότε αυτό θα αντιμετωπίσει την ίδια μεταχείριση», είπε. «Εμείς λέμε κρατήστε αποστάσεις από την τρομοκρατία εάν δεν θέλετε να βρεθείτε αντιμέτωποι με μια τέτοια νομική διαδικασία».

Ένα άλλο δικαστήριο αναμενόταν να ανακοινώσει ετυμηγορία αυτόν τον μήνα σε μια υπόθεση που δικάζει πρώην ηγέτες και αξιωματούχους του HDP για τις διαδηλώσεις του 2014 που προκλήθηκαν από μια επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην κουρδική πόλη της Συρίας Κομπάνι. Αυτή η δικαστική απόφαση αναβλήθηκε.

«Δεν πρέπει να μας κουνάνε το δάκτυλο. Επαναλαμβάνω, η πολιτική διακοπής λειτουργίας, του εκβιασμού και των απειλών έχει τελειώσει», δήλωσε σήμερα ο συμπρόεδρος του Κόμματος DEM Τουντσέρ Μπακιρχάν μετά από κάλεσμα ενός συμμάχου της κυβέρνησης να τεθεί εκτός νόμου το DEM.

Οι επικριτές λένε ότι τα τουρκικά δικαστήρια βρίσκονται υπό την επιρροή της κυβέρνησης και του προέδρου Ερντογάν, κάτι που ο ίδιος και το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ αρνούνται.

Τόσο οι εισαγγελείς όσο και η κυβέρνηση κατηγορούν το HDP για δεσμούς με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το HDP αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την τρομοκρατία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: DEMΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑΚΟΥΡΔΟΙΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert